Chip Zien: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Snake Eyes

1998 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1998. Thriller van Brian De Palma. Met o.a. Nicolas Cage, John Heard, Gary Sinise, Carla Gugino en Stan Shaw.

Cage is een corrupte agent die jacht maakt op de moordenaar van een minister in een vol boksstadion. Dat wordt in handen van filmmaker De Palma een overdonderend kijkfestijn met talloze camera- en montagevirtuositeiten in een helaas onbeholpen scenario. Grootste euvel is dat te snel duidelijk wordt wie de dader is waardoor het spannende moordmysterie verzandt in een ordinaire thriller. Het is de eeuwige kritiek op zijn films: 'vorm boven inhoud', niettemin is zijn meesterlijke beeldtaal welhaast standaard lesmateriaal op elke filmschool.

Cagney & Lacey: True Convictions

1995 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1995. Misdaad van Lynne Littman. Met o.a. Sharon Giess, Tyne Daly, Michael Moriarty, Chip Zien en Sam Coppola.

Vierde aflevering in de reeks avondvullende belevenissen van het duo Cagney & Lacey. In feite zijn het een reeks korte schetsen in vorm van incidenten waarover de kijker zich mag opwinden. Voor de deur van Cagney`s flatgebouw wordt de vriend van buurmeisje Darcy (Radford) neer geschoten - het heeft met drugs te maken. Darcy vat het tragisch op en neemt een overdosis hero[KA3]ine en sterft; Cagney (Giess) vindt Darcy`s vader Matthew (Moriarty) heel aardig. Terwijl een romance op punt staat te ontluiken, moet zij zich samen met Lacey (Daly) bezig houden met een moordzaak waarvoor de dader de doodstraf kan krijgen. Dat leidt tot heftige debatten - irrelevant voor Europa - tussen Lacey en haar echtgenoot Harvey (Karlen), die hier mordicus tegen is. Onderwijl verwondde hun dochter Alice zich op school met een van huis meegenomen mes, waardoor er discussie ontstaat over wat de juiste disciplinaire maatregel moet zijn. Kortom in bijna twee uur wordt behandeld wat Amerikanen zoal bezig houdt anno 1995. Routinematig gespeeld en gedaan, maar niet onverkwikkelijk. Scenario van Michele Gallery, camerawerk van John Connor.

Cagney & Lacey: The View Through The Glass Ceiling

1995 | Misdaad

Verenigde Staten 1995. Misdaad van John Patterson. Met o.a. Tyne Daly, Sharon Gless, George Coe, Lynne Thigpen en Chip Zien.

Derde avondvullende film gebaseerd op de succesvolle en vooral populaire tv-serie, waarvan men hoopt dat de serie weer nieuw leven ingeblazen kan worden, door een verjongd publiek aan te trekken. In deze aflevering gaat Lacey (Daly) under-cover om erachter te komen of er bij de politie een moordenaar zit, nadat een vezel van hetzelfde materiaal dat voor de uniformen gebruikt wordt, gevonden is bij het slachtoffer van een doodslag. Ze ontdekt zo dat haar ambitieuze collega Cagney die gekozen wil worden voor een bepaalde functie, een weinig vleiend persbericht heeft laten uitlekken over een collega die haar rivaal is. Hun goede verstandhouding komt onder druk te staan, en tot overmaat van ramp krijgt Lacey ook nog haar hulpbehoevende, bejaarde vader op bezoek die ze al acht jaar niet meer gezien heeft. Uiteraard is de film met de oude flair en geëvenaarde spelkwaliteiten gedaan, al begint het geheel toch wat zwaarder op de hand te liggen. Gebaseerd op personages gecreëerd door Barbara Avedon en Barbara Corday. Het scenario is van Michele Gallery en de fotografie is van John Connor.

A Tribute to Stephen Sondheim

1995 | Documentaire, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Lynn Gartley. Met o.a. Jason Alexander, Angela Lansbury, Debra Monk, James Lapine en Bernadette Peters.

Stephen Sondheim, een van Amerika's grootste songwriters, verdient beter dan dit gekunstelde en amateuristische eerbetoon, opgenomen in Dallas door de Southern Methodist University en de Meadows School of the Arts, in samenwerking met een kabeltelevisiemaatschappij. Zelfs de aanwezigheid van bekende Sondheim-vertolkers als Chip Zien en Bernadette Peters en regisseurs als Harold Prince en James Lapine kan niet verhelpen dat deze documentaire schromelijk tekortschiet. Dat komt vooral omdat de beroemde gasten slechts bijrollen vervullen - het meeste werk wordt gedaan door studenten van Meadows. Ze zijn enthousiast genoeg, maar hun talenten reiken van redelijk goed tot beschamend, resulterend in een volkomen ontspoorde vertolking van o.a. 'Tonight' uit West Side Story. Peters steelt de show met 'No One Is Along' uit Into the Woods. Jason Alexander en Angela Lansbury zijn te zien in vooraf opgenomen optredens. Het interview met Sondheim levert sommige inzichten die ook al in eerdere interviews naar voren kwamen. Een eerbetoon aan Sondheim verdient een betere regisseur dan Gartley.

Black Death

1992 | Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Canada 1992. Drama van Sheldon Larry. Met o.a. Kate Jackson, Jeffrey Nordling, Howard Hesseman, Al Waxman en Chip Zien.

Een meisje komt ziek in New York terug van een vakantie in Florida. Als ze kort daarop sterft, stelt dokter Jackson (bekend van [KL]Charlie`s Angels[KLE]) tot haar ontzetting vast dat het meisje stierf aan een ziekte, waarvan men allang dacht dat hij niet meer voorkwam, de pest. Er moet dus snel worden gehandeld, anders dreigt New York ten onder te gaan aan de verschrikkelijkste epidemie van de (20e) eeuw. Jackson voert een race tegen de klok om na te gaan met wie het slachtoffer allemaal was omgegaan. Bovendien is het zaak om iedere vorm van paniek te vermijden. Na[KA3]ieve rampenfilm met een vergezocht en onwaarschijnlijk thema (ook al is de pest nog steeds niet helemaal overwonnen). De acteurs doen hun best, maar desondanks kan de kijker onmogelijk geloven in hun personages. Het scenario van I.C. Rapoport, gebaseerd op de gelijknamige roman van Gwyneth Cravens en John S. Marr, verliest alle goodwill door het banale slot. Camerawerk van Ron Orieux.

The Ultimate Solution Of Grace Quigley

1984 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1984. Komedie van Anthony Harvey. Met o.a. Katherine Hepburn, Nick Nolte, Elizabeth Wilson, Chip Zien en Kit Le Fever.

Een geestige film. Een pittige vrouw (Hepburn) haalt een huurmoordenaar (Nolte) over om een bedrijfje te beginnen. Ze gaan bejaarden, wier bestaan uitzichtloos is, 'helpen' bij hun recht om er een eind aan te maken. Regisseur Harvey is erin geslaagd om het op zich morbide gegeven taktvol en verrassend leuk te gebruiken. Hij wordt daarbij gesteund door de uitstekende vertolkingen van Hepburn en Nolte. Helaas is er geen echte ontwikkeling in de intrige en bloedt de film langzaam dood. Het scenario is van A. Martin Zweiback. Ook bekend als GRACE QUIGLEY.