Antti Reini

Acteur

Antti Reini is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Everlasting Moments

2008 | Drama

Denemarken/Finland/Noorwegen/Zweden/Duitsland 2008. Drama van Jan Troell. Met o.a. Maria Heiskanen, Mikael Persbrandt, Jesper Christensen, Ghita Nørby en Hans Henrik Clemensen.

Zweden, begin twintigste eeuw. Het huwelijk van Maria (Heiskanen) met dokwerker Sigrid (Persbrandt) is bepaald niet goed te noemen; hij zuipt, gaat vreemd en slaat haar in elkaar. Maria vindt troost door te experimenteren met een in een loterij gewonnen fotocamera. Ze blijkt talent te hebben. De oude Zweedse meester Troell, een Europese filmauteur die al ruim veertig jaar rustig bouwt aan zijn oeuvre, baseerde het scenario op een waargebeurd familieverhaal. Over zijn kostuumdrama Everlasting Moments valt weinig snibbigs te zeggen, behalve dat het weliswaar mooi gefotografeerd en goed gespeeld is, maar ook nogal saai.

Eros ja Psykhe

1998 | Komedie, Drama, Romantiek

Finland 1998. Komedie van Timo Linnasalo. Met o.a. Antti Reini, Heli Takala, Markku Blomqvist en Tuija Vuolle.

Eros (Reini) en Psykhe (Takal) hebben een vakantieromance achter de rug. Psykhe is opnieuw aan het werk gegaan in de plaatselijke staalfabriek. In de herfst komt Eros opdagen. Morfpheus (Blomqvist), de vader van Eros, heeft ook een oogje op Psykhe, maar zij beweert zwanger te zijn van Eros. Die wil prompt dat zij abortus pleegt. Boos en teleurgesteld stapt Psykhe op de trein om weer naar haar eigen familie te gaan. Onderweg beseft zij dat zij niet zonder Eros kan en springt van de trein. Ondertussen heeft Morpheus aan Eros verteld dat zijn vriendinnetje dood is. Eros gaat troost zoeken in de armen van zijn moeder, Aphrodite (Vuolle). En Morpheus? Ja, zeker, die verleidt Psykhe... De Griekse mythologie en Homeros zijn nooit ver weg in script van Ilpo Tuomarila en regisseur Linnasalo. Psykhe (Psyche) is de personificatie van de menselijke ziel, Eros de god van de liefde, Morpheus de god van de dromen en Aphrodite godin der aardse en veile liefde. In Fins psychologisch drama is dit het verhaal van liefde en dood, van herinneringen en verlangens.

Il capitano

1991 | Drama, Thriller

Finland/Denemarken/Duitsland/Zweden 1991. Drama van Jan Troell. Met o.a. Maria Heiskanen, Antti Reini, Berto Marklund, Antti Vierikko en Harri Mallenius.

Troell's film die na negen jaar stilte tot stand kwam, gaat over een waar gebeurde moord op een echtpaar en hun vijftien- jarige zoon, die op wrede wijze op een verlaten kerkhof door twee Finse nietsnutten, de 23-jarige Reini en de 21-jarige Heiskanen gepleegd werd. Via flashbacks en aan de hand van de vertelling van Heiskanen, ontrolt zich het verleden van de twee criminelen, dat begon na een ontmoeting bij een bushalte, en verdergaat in een kraakpand in Kopenhagen. Troell, die probeert geen boodschap te verkondigen, geeft aan dat de eenzaamheid, die kenmerkend is voor het hoge Noorden, en de daarmee samenhangende isolatie, ten grondslag hebben gelegen aan hun wandaden die bestonden uit overvallen, oplichterijtjes en autodiefstallen; gecombineerd met illegaal wapenbezit culmineerde het in brute doodslag. Sober gefilmd, met een vaardig gebruik van licht - de regisseur stond achter de camera; hij schreef met Per Olov Enquist en producent Göran Setterberg het scenario.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antti Reini op televisie komt.

Reageer