Maria Fiore: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Un bambino in fuga

1990 | Misdaad, Drama

Italië 1990. Misdaad van Mario Caiano. Met o.a. Marco Vivio, Anne Canovas, Christiane Jean, Maria Fiore en Philippe Lemaire.

Verhaal over een jongen die opgroeit in het door de mafia geregeerde Calabrië, in een sfeer van haat, angst en zwijgplicht. Zijn vader wordt gedood en het kind lijkt voorbestemd zijn van wraakgedachten vervulde oudere broer te volgen. Maar de liefde van zijn moeder en tante en de moed van een jonge lerares zetten hem op een ander spoor. Er is nog hoop voor hem. De film laat de afschuwelijke realiteit zien waar mensen in Italië mee moeten leven. Goed gemaakt. Scenario van Sylvana Buzzo.

Senza scampo

1990 | Misdaad, Drama

Italië 1990. Misdaad van Paolo Poeti. Met o.a. Kim Rossi Stuart, Natasha Hovey, Maria Fiore, Gerardo Amato en Gianmarco Tognazzi.

Een jong stel houdt vakantie op een eiland en ontdekt een verlaten huis. Ze komen in contact met gangsters die een meisje vermoord hebben. De jongeman wordt van de moord verdacht, gearresteerd en tot levenslang veroordeeld. Een van de rechters gelooft in zijn alibi, maar ook hij wordt vermoord. De jongen ontsnapt en verbergt zich bij zijn vriend. Als er gevaar dreigt voor zijn ouders gaat hij, onder de naam van zijn vriend, als journalist terug naar het eiland om de waarheid te achterhalen.

Pronto soccorso

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Francesco Massaro. Met o.a. Ferruccio Amendola, Barbara De Rossi, Maria Fiore, Claudio Amendola en Alberto Gimignani.

Pronto soccorso betekent snelle eerste hulp, en daar gaat deze tv-film over. Hoofdrol speelt de onbehouwen doch vriendelijke dokter Aiace, die zijn leven gewijd heeft aan zijn werk. Daarnaast de hoofdzuster met een beroerd verleden, een vrouwelijke dokter in een huwelijkscrisis, een jonge, preciese medisch student en een levendige verpleger die door Dr. Aiace uit een opvoedingsgesticht gehaald is. Film verheerlijkt de medische stand en deszelfs goede werken. Prima produktie met hier en daar fraai spel.

Uomo contro uomo

1989 | Misdaad, Drama

Italië 1989. Misdaad van Sergio Sollima. Met o.a. Barbara De Rossi, Christopher Rode, Ray Lovelock, Natasha Hovey en Alfredo Pea.

Een broer en zus houden veel van elkaar maar zijn elk een andere kant op gegaan. Ze komen uit een boerenfamilie in Calabrië waar de 'omertà', de zwijgplicht, heilig is en de mafia regeert. Maria wordt onderwijzeres, haar broer Nico gaat in de misdaad. Ze komen met elkaar in botsing als Maria verliefd wordt op een rechter die de mafia bestrijdt.

Stesso sangue

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Egidio Eronico en Sandro Cecca. Met o.a. Daniele Nuccetelli, Alessandra Monti, Rick Hutton, Enrico Salvatore en Maria Fiore.

Twee wezen, broer en zus van 24 en 14 jaar, trekken weg uit de stad. Het ontwortelde stel gaat banken beroven. Een tragische finale ligt in het verschiet. Deze road movie over wanhoop, liefde en geweld speelt tegen een achtergrond van desolate post-industriële landschappen. Uitstekende fotografie. Geloofwaardig geacteerd.

Little Roma

1987 | Drama

Italië 1987. Drama van Francesco Massaro. Met o.a. Ferruccio Amendola, Maria Fiore, Claudio Amendola, Luisa De Santis en Leila Ducci.

Middelmatige miniserie in vijf afleveringen over een vijftig jaar oude kapper uit de provincie, Ulisse (Ferruccio Amendola) geheten, die zijn activiteiten naar een rooms gehucht verplaatst. Daar leert hij een ongelukkig getrouwde lerares kennen, Bianca (Fiore), die een gehandicapte zoon heeft. Tussen deze twee mensen bloeit een onmogelijke liefde op. Op een dag steken pyromanen Ulisse's kapperszaak in brand. Door de dominee wordt hij met een nieuwe start geholpen, maar de strijd tussen de inwoners en de bouwspeculanten wordt heviger en gewelddadiger. Moralistisch drama waarin hebzucht en niets ontziende speculanten het moeten ontgelden.

Rambo sfida la città

1975 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1975. Misdaad van Umberto. Met o.a. Lensi, Tomas Milion, Evelyn Stewart, Joseph Cotten en Guido Alberti.

Rambo wreekt de moord op zijn vriend als lid van de Milanese priv[KA1]e-politie, lost een kidnapping op en beslecht de strijd tussen gangsterbendes, terwijl de politie machteloos toekijkt. Een vlotte actiefilm zonder originaliteit, of het zou Milians schooierachtige voorkomen als de gemotoriseerde held moeten zijn (overigens zijn vaste imago in dit genre). Het probleem is dat de feitelijke intrige binnen een uur is opgelost, zodat er nog een half uur zinloos vulsel volgt.

Il giustiziere sfida la cittá

1975 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1975. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Tomas Milian, Joseph Cotten en Maria Fiore.

In het noorden van Itali[KA3]e wordt de zoon van een rijke ingenieur gekidnapt door een boevenbende, waarbij een politieagent wordt gedood, toevallig de broer van de vroegere gangster Rambo (Milian). Boos en verdrietig besluit Milian de dood van zijn broer te wreken en de ontvoerde jongen te bevrijden. Hij trekt, niets en niemand ontziend, ten strijde terwijl hij zichzelf geen moment serieus neemt in zijn rol. Veel, en soms erg leuke, actie.

Se permette parliamo di donne

1964 | Komedie, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1964. Komedie van Ettore Scola. Met o.a. Vittorio Gassman, Maria Fiore, Sylva Koscina, Antonella Lualdi en Giovanna Ralli.

Een man vertelt van zijn talrijke vrouwelijke veroveringen, hun onvoorspelbare gedrag dat zowel tot positieve als negatieve verrassingen leidt en schetst daarmee onbedoeld ook een weinig positief beeld van de man. Deze debuutfilm van Scola heeft de opbouw van een episodenfilm met Gassman als de permanente hoofdrol (Adam), maar blijft voornamelijk een illustratie van vermakelijke tekst zonder eigen filmleven. Die illustratie gebeurt met aantrekkelijke actrices.

Le Gladiatrici

1962 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië 1962. Avonturenfilm van Antonio Leonviola. Met o.a. Joe Robinson, Susy Andersen, Maria Fiore, Harry Bairol en Carla Foscari.

Een leger van wrede amazones neemt de macht over in een vreedzaam koninkrijk, waarvan de kroonprinses tot gladiatrice wordt gemaakt tot de voorspelling uitkomt dat één krachtpatser het vrouwenleger zal verslaan en rust en orde zal herstellen. Deze spektakelfilm ontleent enige oorspronkelijkheid aan het schouwspel van bloeddorstige en verbeten worstelende vrouwen, wat weinig smaakvolle scènes oplevert en zowel onbedoelde als opzettelijke humor. Tussen de actie door wordt gefilosofeerd over vrede en vrijheid.

La Garçonniere

1960 | Drama

Italië 1960. Drama van Giuseppe de Santis. Met o.a. Raf Vallone, Eleonora Rossi-Drago, Gordona Miletic, Renato Baldini en Franca Marzi.

Een getrouwde man van middelbare leeftijd wordt verliefd op een jonge mannequin, maar zijn echtgenote wordt door roddelende vriendinnen al ingelicht vòòr er van een echte verhouding sprake is. Ze verlaat haar man, die in de relatie met zijn nieuwe vriendin al gauw teleurgesteld wordt en dan bij zijn vergevensgezinde wederhelft terugkeert. De vrij banale driehoeksverhouding wordt interessant door de tekening van de becommentariërende en intrigerende omgeving, maar het spel en de regie zetten de situaties melodramatisch aan.

Carosello di canzoni

1958 | Musical

Italië 1958. Musical van Luigi Capuano. Met o.a. Maria Fiore, Raffaele Pisu en Wandisa Guida.

Salvatore (Pisu) is werkloos en weet niet, hoe hij het einde van de maand moet halen. Hij organiseert een show, waarin alle beroemde zangers van het land door dubbelgangers vervangen zijn, die de songs van de originele sterren playbacken, die achter het podium gedraaid worden. De show brengt Salvatore in grote problemen. Een zwakke regie maar enkele hele vrolijke scènes, en Pisu is leuk om naar te kijken.

Il principe dalla maschera rossa

1955 | Romantiek, Avonturenfilm

Italië 1955. Romantiek van Leopoldo Savona. Met o.a. Maria Fiore, Frank Latimore, Yvonne Furneaux, Elio Steiner en Toni Angeli.

Een kruising tussen Zorro en Robin Hood. Held van de film is een gemaskerde prins (Latimore) op een wit paard, beschermer van boeren en buitenlui. Een goede graaf wordt gedood door de kapitein van de wacht (Steiner), die daarna het volk tien jaar lang met harde hand regeert. Hij wordt bestreden door de prins, die verliefd is op Isabella (Fiore), dochter van een rijke edelman die in het geheim de rebellen steunt. De kapitein laat deze goede man in de val lopen en doodt hem. En natuurlijk delft de kapitein in een duel het onderspit tegen de prins, waarna de vrede wederkeert.

I pappagalli

1955 |

Italië 1955. Bruno Paolinelli. Met o.a. Aldo Fabrizi, Alberto Sordi, Maria Fiore, Peppino De Filippo en Titina de Filippo.

Een reeks verschillende verhalen die zich in het oude Rome afspelen. Caterina, die een misstap begaan heeft en nu als een leugenaarster door het leven gaat, ontdekt de voordelen van de waarheid. Haar vriendin, Angela, probeert zelfmoord te plegen om haar liefde te bewijzen. Het is voornamelijk een film over de situaties en de toestanden in het leven van een aantal personages. Enig goed acteerwerk en een aantal grappige momenten.

Tempi nostri

1954 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1954. Komedie van Alessandro Blasetti en Paul Paviot. Met o.a. Memmo Carotenuto, Elisa Cegani, Totò, Sophia Loren en Eduardo De Filippo.

Blasetti die met ALTRI TEMPI de formule van episodefilm een nieuw leven inblies, brengt een reeks schetsen, waarin ondanks armoede en sociale achterstand het optimisme toch steeds wint. Verschillende happy endings zijn meer sympathiek dan overtuigend, maar de film boeit toch, mede door de sterke rolbezetting. Beste schetsen zijn met Mastroianni en Padovani als arm echtpaar dat een baby te vondeling legt en na berouw probeert hem terug te vinden en met De Sica en Cegani als bejaarde filmfiguranten die elkaar nog van vroeger kennen.

Bella, non piangere!

1954 | Oorlogsfilm, Biografie

Italië 1954. Oorlogsfilm van David Carbonari. Met o.a. Ettore Manni, Maria Fiore en Memmo Carotenuto.

Film over het leven van Enrico Toti, een beroemde Italiaanse held uit WO I. Toti (Manni) is een vastberaden man met een rusteloze natuur. Als hem een been is afgezet, meldt hij zich voor het fietsbataljon, om daarbij te strijden voor de vrijheid van zijn geliefde vaderland. Zijn moed drijft hem tot grote opofferingen. De spelers zijn prima, met name Manni.

La domenica della buona gente

1953 | Drama, Komedie

Italië 1953. Drama van Anton Giulio Majano. Met o.a. Sophia Loren, Renato Salvatori, Maria Fiore, Carlo Romano en Vittorio Sanipoli.

Op de dag dat de voetbalclubrivalen Rome en Napels elkaar treffen op het veld, reist de zwangere Ines met een pistool op zak naar haar ontrouwe vriend in Rome. Hulpeloos dwaalt ze daar door de drukke straten tot de jonge Giulio zich over haar ontfermt. Eenvoudig verhaal over gewone mensen en hun leven van alledag met zijn hoop en zijn vrees. De uitstekende prestaties van de gehele cast zorgen ervoor dat de film niet tot een banaliteit verwordt.

Gran varietà

1953 | Musical, Komedie

Italië 1953. Musical van Domenico Paolella. Met o.a. Alberto Sordi, Vittorio De Sica, Maria Fiore, Renato Rascel en Carlo Croccolo.

Een situatie-komedie en satire in verschillende episoden, die zich afspelen in de periode van 1910-1945, waarin het talent van Sordi, De Sica en Rascel wordt samengebracht. Jammer genoeg zijn de verschillende schetsjes zwak geschreven en regisseur Paolella is er met weinig fantasie en enthousiasme tegenaan gegaan.

Carosello Napoletano

1953 | Musical, Romantiek, Komedie

Italië 1953. Musical van Ettore Giannini. Met o.a. Paolo Stoppa, Clelia Matania, Nadia Gray, Maria Fiore en Maria Pia Casilio.

De geschiedenis van Napels van de 16de tot in de 20de eeuw, gebracht in liederen, commedia dell`arte en revue-sc[KA2]enes met de `eeuwige straatmuzikant` (Stoppa) als centraal en verbindend personage. Dit bruisend en vitaal muzikaal spektakel heeft op de geluidsband zang van o.a. , maar de te pretentieus-artistieke balletten van Massine doen in de volkse context nogal misplaatst aan. Het scenario is van de regisseur, Giuseppe Marotta en R. Del Grosso. Het camerawerk is van Piero Portalupi.

Due soldi di speranza

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Renato Castellani. Met o.a. Vincenzo Musolino, Maria Fiore, Luigi Astarita, Filomena Russo en Luigi Barone.

Een jongeman keert na zijn dienstplicht terug in het dorp en moet voor het levensonderhoud van zijn moeder en zusters zorgen, waardoor hij voorlopig afziet van liefde en van meisjes. Zijn communistische sympathieën werken tegen bij het vinden van een vaste baan en hij breekt ook met traditie van het dorp door met het meisje te trouwen waarvan hij houdt zonder toestemming van haar vader. Een van de betere neo-realistische komedies van die tijd, met de kenmerkende vitale personages en hun milieu.