Nathan Jones

Acteur

Nathan Jones is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Mad Max: Fury Road

2015 | Actiefilm, Avonturenfilm, Thriller

Australië/Verenigde Staten 2015. Actiefilm van George Miller. Met o.a. Tom Hardy, Hugh Keays-Byrne, Charlize Theron, Nicholas Hoult en Zoë Kravitz.

Na dertig jaar keert regisseur George Miller terug naar de post-apocalyptische strapatsen waarmee hij naam maakte. Mad Max probeert met de strijdbare Furiosa uit handen te blijven van de tirannieke Immortan Joe en zijn leger kamikaze-albino's, om zo een handvol vrouwen te redden van een miserabel lot. Twee uur lang ronkt, crasht en explodeert alles in een even krankzinnig als onzinnig spektakel vol bijzondere stunts en special effects. Fury Road is glorieuze, zwartgeblakerde gekte die andere actiefilms en blockbusters stof laat happen.

Fearless

2006 | Actiefilm

Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 2006. Actiefilm van Ronny Yu. Met o.a. Jet Li, Shido Nakamura, Nathan Jones en Masato Harada.

Li speelt de legendarische Chinese martial arts-leraar Huo Yuanjia, die aan het begin van de twintigste eeuw een hele serie Europese en Japanse tegenstanders een lesje leerde. Zijn vechtscènes worden ondersteund met special effects. Li, die heeft aangekondigd zijn carrière als martial arts-ster met Fearless af te willen sluiten, is niet meer zo fit als vroeger.

Honour of the Dragon

2005 | Actiefilm

Thailand 2005. Actiefilm van Prachya Pinkaew. Met o.a. Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao, Bongkoj Khongmalai en Nathan Jones.

Curieus verhaal waarin de jonge Kham naar Australië reist, waar hij ongewapend de gehele georganiseerde misdaad aanpakt om zijn twee gestolen olifanten terug te krijgen. Honour of the Dragon het dan ook van de martial arts hebben. Hoofdrolspeler Tony Jaa is in de opnames zonder special effects snel, elegant en doeltreffend.

A Way of Life

2004 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van Amma Asante. Met o.a. Stephanie James, Nathan Jones, Gary Sheppeard, Oliver Haden en Brenda Blethyn.

A Way of Life is een grimmig portret van armoede en racisme onder een groepje gemarginaliseerde tieners in Wales. Leigh-Anne (James) is een 17-jarige bijstandsmoeder. Oma en een maatschappelijk werker vinden haar geen goede moeder en Leigh-Anne vreest dat ze haar dierbare baby moet afstaan. De tiener voelt zich in het nauw gedreven en kanaliseert haar woede via een groepje racistische vrienden richting buurman Hassan, de man die volgens haar verantwoordelijk is voor alle leed. Zwarte regisseur/scenarist Asante wilde in haar indrukwekkende debuut de mechanismen van blanke armoede verkennen met racisme als drijfveer. Actrice James imponeert als de antiheld, meer dader dan slachtoffer.

op televisie
1 uitzending

Mad Max: Fury Road (2015) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 03 november
Veronica
20:30 - 22:50

Reageer