Odette Laurent is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Les Matous sont romantiques

1981 | Komedie

Frankrijk 1981. Komedie van Sotha. Met o.a. Henri Guybet, Patrice Minet, Philippe Manesse, Odette Laurent en Christine Dejoux.

Deze vlakke bewerking van de platte komedie van Sotha, beschrijft de relaties die drie `doorsnee`, (onbeduidende) Parijse stelletjes onderhouden. Het enige echte idee waarmee wordt gespeeld is te vinden op het vlak van kleur en zwart-wit. Een inconsequent scenario, aanstellerij en dialogen die zo onbeduidend zijn als maar kan. Deze acteurs-auteurs uit het theatercafé horen beslist niet thuis op het witte doek.

Mamito

1979 | Drama

Frankrijk 1979. Drama van Christian Lara. Met o.a. Lucrèce Saintol, Greg Germain, Roger Tannous, Francisco Charles en Ibo Simon.

Een goedbedoelde, maar technisch ruwe, stuntelig gemaakte film die via een naïef verhaaltje over een werkloze weduwe en haar problemen om een baan te vinden, een lans wil breken voor de onafhankelijkheid van Guadeloupe. Heel sympathiek allemaal, maar goede bedoelingen volstaan helaas niet om een boeiende film te maken.

Adom ou le sang d'Abel

1976 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1976. Drama van Gérard Myriam Benhamou. Met o.a. Jean-Claude Drouot, Gérard Myriam Benhamou, Odette Laurent, Christine Boisson en Didier Vallée.

Met weinig middelen gedraaid in de Lot door de schrijver, die zijn eigen symbolische roman La Geèse verfilmde. Variatie op het Kaïn en Abel-thema dat ook in de titel zit want Kaïn symboliseert de vooruitgang en Abel het verleden! Het verhaal is een apoloog over de eeuwige joods-arabische rivaliteit. Een moeilijke, dromerige film die meer zegt dan de titel en die uitgaat van de poëzie van het dagelijkse leven dat uitdraait op een tragedie. Zonder twijfel niet helemaal gelukt maar soms even verbluffend als P.P. Pasolini. Erg boeiend spel.

Andréa

1975 | Erotiek, Komedie

Frankrijk 1975. Erotiek van Henri Glaeser. Met o.a. Odette Laurent, Marie-Christine Descouard, Jacques Zolty, Jean-Marc Dupuich en Michèle Moretti.

Een ongeloofwaardige geschiedenis waarin een Parijse psychopate, die aan hallucinaties lijdt, van haar echtgenoot het advies krijgt op huwelijksreis te gaan en dan lichamelijk contact met andere partners te hebben teneinde te genezen!!! Zij geeft zich inderdaad over aan deze bezigheden, in het Turkse Anatoli[KA3]e. Deze humoristische `porno` (?) is in feite een weinig verhullende toeristische reis met partners die nauwelijks kunnen geloven dat ze het allemaal echt meemaken maar het best leuk vinden om zo op kosten van de prinses mee te gaan. Een vreemde regisseur die in staat is tot het allerergste (ANDREA, LA MAIN) en het hele goede (UNE LARME DANS L'OCÉAN). Ook bekend als TOUS À POIL.

Alice, ne pas toucher

1973 | Drama

België 1973. Drama van Jean-Pierre Berckmans. Met o.a. Odette Laurent, Patrick Roegiers, Chantal Pelletier, Paul Clairy en Liliane Becker.

Een jonge filmmaker die bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen, laat een onvoltooid portret van een jonge vrouw achter waaraan hij jarenlang gewerkt had. In aanwezigheid van de betreffende vrouw proberen zijn medewerkers van de losse elementen een samenhangend geheel te maken. Het betreft hier zeker een ambitieus voornemen, maar de uiteindelijke film is pretentieus, moeizaam en wordt vooral beheerst door diverse invloeden, waaronder de films van Alain Resnais en Marguerite Duras.