Julio Bracho

Regisseur, Acteur

Julio Bracho is regisseur en acteur.
Er zijn 42 films gevonden.

La Coquito

1977 | Drama, Musical

Mexico/Spanje 1977. Drama van Pedro Masó. Met o.a. Iliana Ross, Amparo Rivelles, Fernando Allende en Julio Bracho.

Een zangeres wordt door talrijke hartstochten terneergeslagen. Een uiterst conventioneel muzikaal melodrama naar Mexicaanse smaak.

Damiana y los hombres

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Mercedes Carreño, Jaime Fernández, Enrique Rocha en Roberto Cañedo.

Een meisje van eenvoudige afkomst wordt toevallig ontdekt door een fotograaf. Ze brengt het tot bekend fotomodel, maar verlangt terug naar haar vriend van vroeger, op wie ze verliefd is, en naar haar grootvader. Ze besluit naar hen terug te gaan, maar ze zit vast aan een contract. Het script, van de hand van de hoofdrolspeelster, is niet erg origineel en lijkt uitsluitend ter meerdere glorie van Carreño zelf geschreven te zijn.

Proceso de Cristo

1965 |

Mexico 1965. Julio Bracho. Met o.a. Enrique Rocha, Julián Soler, Wolf Ruvinskis en Germán Robles.

Het verhaal van het lijden en de dood van Christus. De film bestaat uit vier delen waarin de kruisgang van Jezus Christus verteld wordt. Niet echt overtuigend maar de locaties zijn mooi.

Cuernavaca en primavera

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Martha Hyer, Elizabeth Campbell, Mauricio Garcés en Germán Robles.

Een film bestaande uit de episoden Nido de amor, El mago en El bombón, alledrie over de liefde, maar onderling heel verschillend. Het laatste verhaal is het beste dankzij de acteerprestaties. Verder nauwelijks de moeite waard. Het zijn steeds dezelfde flauwe, deprimerende scripts waarvan de Mexicaanse film destijds veelvuldig gebruik maakte. Ook bekend als TRES COMEDIAS DE AMOR.

Guadalajara en verano

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Elizabeth Campbell, Xavier Joyá, Claudio Brook en Alicia Bonet.

Een groep jongeren arriveert in het Casa de Cultura van Guadalajara. Er ontstaan verschillende relaties met een happy end. Zeer goed camerawerk van Alex Phillips. De film lijkt echter een toeristische documentaire over Guadalajara waaraan nog een dun verhaaltje is toegevoegd.

Cada voz lleva su angustia

1964 | Drama

Colombia/Mexico 1964. Drama van Julio Bracho. Met o.a. José Gálvez, Enrique Pontón, Lyda Zamora en Carlos Muñóz.

In een dorp in de Colombiaanse Andes wordt in een hut het verkoolde lichaam ontdekt van een kreupele man en enkele meters verderop het lichaam van een jongen. Een sociaal drama, gebaseerd op een novelle van Jaime Ibáñez, dat weinig succes had.

Historia de un canalla

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Amparo Rivelles, Julio Alemán en Olivia Michel.

Een vrouw staat tercht wegens moord op haar verloofde. Eerste van een serie van drie films, die de beslissingen van een jury in verschillende rechtszaken belichten. Elke film bestaat uit drie episoden, in dit geval getiteld: El jurado, Casa de costura en Burla sinistra. De film overtuigt niet maar loopt wel goed. De drie rolprenten in kwestie zijn gegroepeerd onder de titel EL JURADO RESUELVE.

He matado a un hombre

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Maricruz Olivier, Guillermo Murray en José Gálvez.

Tweede deel van de serie [KL]El jurado resuelve[KLE], waarin een jury zijn oordeel moet uitspreken over een moord. Net als zijn voorganger verdeeld in drie episodes: [KLE]He matado un hombre, El doctor Osaki[KLE] en [KLE]Primero mis hijas[KLE]. Ondanks het goede plot geen goede film. Het laatste deel heet: AMOR DE ADOLESCENTE (ook bekend als DESNUDOS ARTISTICOS).

Amor de adolescente

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Ofelia Montesco, Fernando Luján en José Gálvez.

Dit derde en laatste deel van [KL]El jurado resuelve[KLE] bestaat uit drie episoden (Amor de adolescente of Desnudos artisticos, La baraja indiscreta en Desnudo anónimo) en is doorspekt met flashbacks. Ook bekend als DESNUDOS ARTISTICOS.

Corazón de niño

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ignacio López Tarso, Eduardo Fuentes, Arturo Alvarez en René Azcoitia.

Een nieuwe onderwijzer komt aan in een dorpje. Hij begrijpt zijn leerlingen, die een nogal triest leven leiden, en weet hen te helpen. Gebaseerd op de roman Cuore van Edmundo d' Amicis, maar veel gekunstelder dan de versie die Galindo in 1939 van het zelfde werk maakte.

La Sombra del caudillo

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Tito Junco, Miguel Angel Ferriz, Tomás Perrín en Bárbara Gil.

Twee generaals, die hun leven lang al vrienden zijn, willen beiden president van de republiek worden en ieder van de twee besluit de ander te doden. Een interessante film, vergelijkbaar met het werk waarop hij ge[KA3]inspireerd is (van Martín Luis Guzmán) en één van de beste van Bracho.

Yo sabía demasiado!

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Carlos Rivas, Lorena Velázquez en Xavier Loyá.

Een meisje moet samen met een journalist een reeks moelijkheden en achtervolgingen overwinnen, omdat zij in het bezit is van een bandje waarop opdracht wordt gegeven voor de moord op een politieke vluchteling. Grof plagiaat van NORTH BY NORTHWEST van Alfred Hitchcock. Er is zelfs een scène waarin de twee hoofdrolspelers worden achtervolgd door een vliegtuig. Niettemin niet onverdienstelijk.

Cada quién su vida

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Kitty de Hoyos, Carlos Navarro en Emma Fink.

Het trieste leven van een prostituée die de scepter zwaait in een revue, en die een van haar meisjes op het rechte pad probeert te brengen. Goede dialogen, dat is alles.

Una Canción para recordar

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Evangelina Elizondo, Carlos Cores en Virma González.

Een vrouw raakt verstrikt in haar fantasie. Ze verplaatst zich in de personages uit de boeken die zij leest. Haar man besluit met haar naar een psychiater te gaan; deze echter blijkt nog gekker te zijn dan zij. Hij laat haar terugkeren naar haar verleden, ten einde haar te genezen. Opvolger van MEXICO LINDO Y QUERIDO, en net als zijn voorganger, een eindeloze reeks liedjes zonder enig gevoel voor ritme.

México lindo y querido

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Carlos Cores, Ana Bertha Lepe, Lola Beltrán en Evangelina Elizondo.

De dochter van een Amerikaanse muziek-magnaat gaat op zakenreis naar Mexico, alwaar zij in contact komt met een grootheid van het Mexicaanse lied, die haar uiteindelijk weet te overtuigen van de superioriteit van het genre dat hij vertegenwoordigt. Een pretentieuze musical zonder enig gevoel voor ritme, setting of montage.

La Mafia del crimen

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Laura Hidalgo, Julián Soler, Jorge Martínez de Hoyos en Elvira Quintana.

Uit liefde voor een vrouw wordt een beroemd arts lid van de mafia. Een zwakke en moraliserende film.

Canasta de cuentos mexicanos

1955 | Drama, Komedie, Romantiek

Mexico 1955. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Pedro Armendáriz, Arturo De Córdova, Mari Blanchard, Lorraine Chanel en Jack Kelly.

Een typische episoden-film in drie delen naar korte verhalen van B. Traven. Het eerste verhaal gaat over de huwelijksperikelen van een jong echtpaar, het tweede over een Amerikaans echtpaar dat de zaak van hun leven wil doen met een Mexicaanse mandenvlechter en het laatste verhaal gaat over een prachtige femme fatale, die alle heren het hoofd op hol brengt totdat zij haar gelijke ontmoet in een Don Juan, Don Carlos. Aardig voor wie niet bekend is met dit soort cinema, wat schering en inslag is in de Mexicaanse bioscoop. De exportversie is 87m en kwam een jaar later uit. Als regisseur wordt José Kohn vermeld. De Fotografie was in handen van Gabriel Fuguera.

Señora ama

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Dolores del Río, José Suárez, María Luz Galicia en Manuel Monroy.

Aangezien zijn vrouw onvruchtbaar is bedriegt de hoofdpersoon haar met andere vrouwen. Een uiterst grof melodrama. Eén van de rollen die de grote Mexicaanse actrice Dolores del Río in Spanje heeft gespeeld.

María la Voz

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Marisa Belli, Víctor Manuel Mandoza, Rosenda Monteros en Miguel Inclán.

Na tal van verwikkelingen ontdekt een vrouw haar gaven als buikspreekster. Vermeldenswaard in dit opgeklopte melodrama zijn de goede beelden en de toepasselijke muzikale achtergrond.

Reto a la vida

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Pedro Armendáriz, Susana Canales, Francisco Jambrina en Arturo Vázquez.

Een man wordt ter dood veroordeeld omdat hij de tiran van het dorp heeft vermoord, uit wraak op de moord op zijn broer. De film bestaat uit een droomscène, waarin twee personen tegelijkertijd dezelfde droom hebben. Bracho laat de schat aan mogelijkheden die de film biedt volkomen onbenut.

Llévame en tus brazos

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Ninón Sevilla, Andrés Soler, Carlos López Moctezuma en Armando Silvestre.

Een meisje dat al door menige man is 'genomen' wordt een filmster. Uitsluitend bedoeld om de hoofdrolspeelster te laten schitteren en verder van generlei belang.

Rostros olvidados

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Libertad Lamarque, Julián Soler, Martha Roth en Alicia Caro.

Een tangozangeres verliest haar geheugen door de dood van haar dochter. Volstrekt onsamenhangend melodrama.

Mujeres que trabajan

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Rosita Quintana, Columba Domínguez, Alberto Carriere en Andrea Palma.

De eigenares van een modehuis ontdekt dat haar getrouwde vriend een van haar medewerksters zwanger heeft gemaakt en besluit hem te vermoorden. Een armetierig melodrama waarin het prototypische revuetheater is vervangen door een modehuis. Desondanks komt het allemaal op hetzelfde neer.

La Cobarde

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Irasema Dilián, Ernesto Alonso, Carlos Navarro en Carlos Agosti.

Een meisje wordt van een scheepsramp gered door een kunstverzamelaar en zijn twee neefjes. Mettertijd zullen de neefjes elkaar de liefde van de schipbreukelinge betwisten. Er komt bijna geen einde aan dit schimmige melodrama.

Paraíso robado

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Arturo de Córdova, Irasema Dilián, María Douglas en Charles Rooner.

Een meisje wordt gek als haar vriend sterft. Een ex-minnaar, thans psychiater, probeert haar te genezen. Een bespottelijke film vol onnodig hellende vlakken.

La Ausente

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Arturo de Córdova, Rosita Quintana, Andrea Palma en María Douglas.

Na de dood van zijn vrouw trouwt een weduwnaar met de instructrice van zijn dochter, daarmee de afgunst opwekkend van de zuster van de overledene die op hem verliefd is. Overduidelijk plagiaat van REBECCA, vol stompzinnige verwikkelingen.

Inmaculada

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Rosario Granados, Carlos López Moctezuma, Eduardo Noriega en Eva Martino.

Een moeder weerhoudt haar dochter ervan met een jongen weg te lopen door haar haar levensverhaal te vertellen. Vervelend en veel te lang.

Historia de un corazón

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Rosario Granados, Alberto Carriere, Alma Delia Fuentes en Prudencia Grifell.

De zoon van een politicus besluit tegen de wil van zijn ouders met een secretaresse te trouwen, maar vlak voor de bruiloft komt hij onder een trein. Brutaal plagiaat van STELLA DALLAS, de roman van Olive Higgins, verfilmd door Henry King (1926) en King Vidor (1937), maar dan met veel meer succes dan Bracho, die hier niet verder is gekomen dan een slaapverwekkend melodrama.

San Felipe de Jesús

1949 | Biografie

Mexico 1949. Biografie van Julio Bracho. Met o.a. Ernesto Alonso, Rita Macedo en Julio Villarreal.

De film beschrijft het leven van de Mexicaanse martelaar San Felipe de Jesús, die op de Filippijnen zijn leven heeft geofferd. Zoals bijna alle biografieën over heiligen is dit ook een volstrekt onbenullige smartlap.

La Posesión

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Jorge Negrete, Miroslava, Domingo Soler en Julio Villarreal.

Twee rijke grondbezitters zijn in een voortdurende strijd gewikkeld om een stuk grond. Teveel onnodig irritant geschreeuw en te opruiend, waardoor de film nauwelijks geloofwaardig is en dat komt vooral door het vele irritante geschreeuw en het hitserige karakter.

Rosenda

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Rita Macedo en Nicolás Rodríguez.

Door omstandigheden gaat een echtpaar uit elkaar. Deze dramatische film is toch wel het aanzien waard en heeft een opmerkelijk dubbel einde. Het ene is uitsluitend bestemd voor de export en het andere voor nationaal gebruik.

El Ladrón

1947 | Komedie, Drama

Mexico 1947. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Luis Sandrini, Domingo Soler en Elsa Aguirre.

Een bankbediende steelt een biljet van 10.000 pesos en schenkt het aan een weeshuis. Men komt er daar echter achter dat het geld gestolen is. Deze belachelijke komedie heeft weinig opzien gebaard.

Son Simón de Lira

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Joaquín Pardavé, Manuel Medel en Elsa Aguirre.

Door een reeks van intriges verliest een man zijn fortuin. De film was een enorm fiasco, zowel in de pers als commercieel.

La Mujer de todos

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Julio Bracho. Met o.a. María Félix, Armando Calvo en Gloria Lynch.

Een vrouw van de wereld wordt verliefd op een verloofde jongeman die alles voor haar opgeeft. Een variant van LA DAME AUX CAMELIAS; uitstekend gespeeld door María Félix. Een prima film.

El Monje blanco

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Julio Bracho. Met o.a. María Félix, Tomás Perrín, Marta Elba en Ernesto Alonso.

In een Italiaans klooster verschijnt een mysterieuze witte monnik. Deze blijkt niemand anders te zijn dan een gravin op zoek naar haar door haar eigen man ontvoerde zoon. Zonder meer de grootste en meest groteske flop van deze regisseur.

Cantaclaro

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú, Alberto Galán en Paco Fuentes.

Een jongen weet zijn familie op het nippertje van de ondergang te redden, en neemt zich voor om voor de onbedeelden te gaan strijden. Trouwe en correcte verfilming van het gelijknamige boek van Rómulo Gallegos, maar niet meer dan dat.

Crepúsculo

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Arturo de Córdova, Gloria Marín en Lilia Michel.

Een uitstekend chirurg besluit zijn beroep niet meer uit te oefenen als gevolg van een psychose, die heeft geleid tot zijn eerste fatale fout tijdens een operatie. Een onbeschrijflijk aanstellerige film die destijds echter nogal succesvol was.

La Corte de faraón

1943 | Muziek

Mexico 1943. Muziek van Julio Bracho. Met o.a. Mapy Cortés, Roberto Soto en Fernando Cortés.

Aan het hof van een farao ontstaat opschudding als blijkt dat een generaal die moest trouwen met een jong meisje impotent is. Verfilming van het beroemde volksstuk, en een grote mislukking, zowel commercieel als voor de kritiek.

Distinto amanecer

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Andrea Palma, Pedro Armendáriz en Alberto Galán.

Het verhaal van drie studenten die met het klimmen der jaren van idealen en instelling veranderen. Deze film is van een ongewone vaagheid en pedanterie.

La Virgen que forjó una patria

1942 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1942. Avonturenfilm van Julio Bracho. Met o.a. Ramón Novarro, Domingo Soler en Gloria Marín.

Een groep opstandelingen bereidt de Revolutie voor onder bescherming van de Maagd van Guadalupe. Een ongenuanceerd en onverteerbare film.

Historia de un gran amor

1942 | Drama, Romantiek

Mexico 1942. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Jorge Negrete, Domingo Soler en Gloria Marín.

Een koster vertelt de klanten van een herberg het zonderlinge verhaal van een mysterieuze, rijke reiziger die naar de provincie komt. Een lofzang op het snobisme. Voor zijn tijd een superproduktie.

Ay, qué tiempos, señor don Simón!

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Joaquín Pardavé, Arturo de Córdova en Mapy Cortés.

Een jonge weduwe gaat optreden in een theaterstuk dat alleen voor mannen is bestemd. Hierdoor wordt zij uit het 'Verbond van Goede Zeden' gezet. Grove komedie waarin de vroegere zeden over de hekel worden gehaald. De film is grotendeels op deze 'plot' gebaseerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Julio Bracho op televisie komt.

Reageer