Fritz Friedl

Acteur

Fritz Friedl is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ein Badeunfall

1976 | Thriller

Duitsland 1976. Thriller van Fritz Umgelter. Met o.a. Christine Merthan, Christian Quadflieg, Ulli Fessl, Eduard Wildner en Christine Böhm.

Regie-assistent en charmeur Quadflieg ontdekt dat celliste en rijke erfgename Merthan ongeneeslijk ziek is. Ondanks zijn relatie met haar beste vriendin, trouwt hij met haar. Een dergelijke buitenkans kon hij moeilijk zijn neus voorbij laten gaan. Het kersverse bruidspaar krijgt te horen dat Merthan niet ziek is en dat de diagnose op een fout berustte. Quadflieg besluit daarop het toeval een handje te helpen om haar fortuin in handen te kunnen krijgen. Dagdagelijks verhaal over man-wil- vrouw-dood-voor-de-poen zonder al te veel fantasie in beeld gebracht, maar voorzien van een onverwacht finale. Het scenario van Karl Wittlinger zit hecht inelkaar. De geselecteerde muziek werkt schitterend: fragmenten uit Don Giovanni van Mozart, Koning Igor van Borodin en Voice In The Wilderness van Bloch. Aan de camera stond Kurt Janek.

Der Sonnblick ruft

1952 | Drama, Familiefilm

Duitsland/Oostenrijk 1952. Drama van Eberhard Frowein. Met o.a. Eduard Köck, Marianne Wischmann, Sepp Rist, Marianne Lozal en Fritz Friedl.

Een jongetje wil met alle geweld later het weerstation van zijn grootvader overnemen. Zijn moeder ziet daar niets in. Dit meer dan simpele verhaal is nog buitengewoon slecht in beeld gebracht ook. Wonderlijk hoe karig het materiaal dat destijds voor de heimatfilms gebruikt werd.

Wenn eine Wienerin Walzer tanzt

1951 | Drama, Komedie, Muziek

Oostenrijk 1951. Drama van Alexander von Slatina. Met o.a. Fritz Imhoff, Lotte Lang, Anni Korin, Fritz Friedl en Ida Krottendorfer.

Walsen en de sfeer van het Prater, wijnlokaal-melodieën en Donauklanken. Deze ingrediënten, vermengd met een wat oppervlakkig verhaal, resulteren in deze typische jaren smartlap. In het na-oorlogse Wenen geeft een onbekende componist een van zijn walsen als muzikale ontboezeming van Johan Strauß uit en zaait daarmee enige verwarring.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fritz Friedl op televisie komt.

Reageer