Norbert Kappen: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Kaddisch nach einem Lebenden

1969 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1969. Drama van Karl Fruchtmann. Met o.a. Günter Mack, Rudolf Wessely, Zalman Leviush, Norbert Kappen en Walter Blum.

Peri (Mack) is een overlevende van de holocaust, die in Tel Aviv woont. Hij lijdt dagelijks aan het concentratiekampsyndroom. Met de lotgenoot Gurfinkel (Leviush) zoekt hij naar de spoorloos verdwenen Bach (Wessely), die hij plotseling op een straathoek tegenkomt als een onschuldig lam. De titel slaat op het dodengebed dat ook mag worden uitgesproken voor een overlevende van het vernietingskamp van de nazi's. Het scenario is van regisseur Fruchtmann, die de rolverdeling op een geloofwaardige en boeiende wijze liet presteren. Het camerawerk is van Günther Wedekind.

Gottes zweite Garnitur

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van Met o.a. Monika Madras, Jimmy Powell, Joachim Mock, Peter Paul en Edith Heerdegen.

Bewerking van het toneelstuk naar de gelijknamige roman van Willi Heinrich dat door Nicolaus Richter op de planken geregisseurd was en door hoofdrol Verhoeven voor de tv tot scenario bewerkt werd, die eveneens de regie aanpaste. Het verhaal gaat over een Duits gezin dat in de buurt van de grens met het voormalige oostblok woont en gehoor geeft aan de oproep om een eenzame Amerikaanse soldaat voor de kerstdagen in huis te halen als vorm van dankbaarheid tegenover de bevrijder- beschermer. Hun verbazing is groot als de zwarte sergeant John Baako (Powell) op de proppen komt. Niemand uit het gezin voelt zich op zijn gemak, behalve a.s. schoondochter Claire (Madras), die onbevangen tegenover John staat. Baako heeft het niet gemakkelijk, want ook in het leger wordt hij gediscrimineerd. Terwijl de familie Fehringer zich vernederd voelt en de sfeer om te snijden is, besluiten Claire en John een frisse neus te gaan halen. Dit eindigt in Parijs, waar het tweetal in bed duikt. John krijgt lucht van het feit dat hij naar Vietnam moet en besluit, zonder het aan Claire te zeggen, te deserteren en onder te duiken in het stadje, waar Claire haar laatste tentamens aan de universiteit moet afleggen. Dan spoort verloofde Fred het paar op. Hoewel de film verschrikkelijk gedateerd is door gebeurtenissen, die niet meer bestaan - het einde van de Vietnamoorlog en de Koude Oorlog - en zwaar op de hand is, behandelt hij het brandende thema van vooroordelen en rassendiscriminatie, waardoor hij nog steeds actueel is. De spelprestaties zijn goed. Verhoeven was van 1933 tot 1944 tijdens het duizend-jarige rijk van de nazi`s (dat slechts twaalf jaar duurde) zakelijk leider van Theater Schiffbauerdamm in Berlijn en je kunt dus bepaald niet stellen dat hij zich openlijk tegen het fascisme verzette of het grondig afkeurde.

Der arme Mann Luther

1965 | Drama

Duitsland 1965. Drama van Franz Peter Wirth. Met o.a. Hans Dieter Zeidler, Hannes Messemer, Ernst Fritz Fürbringer, Paul Hoffmann en Margarete Carl.

Op zijn sterfbed overdenkt Martin Luther (Zeidler) de belangrijkste momenten van zijn leven. Overwinningen en nederlagen, zijn disputen met de kerkelijke overheden, zijn verbanning uit Rome, vriendschap en verraad en het ondoorgrondelijke spel van de politieke machten. Ook op dit orgelpunt in zijn leven beseft hij eerst ten volle de consequenties van zijn daden. Biografie van Luther, haast even boeiend als een theologische les in school. Het uitstekend spel van Zeidler kan het saaie dedactische scenario van Leopold Ahlsen niet opfleuren. Eindeloze discussies en dialogen zonder de minste actie zijn ervoor verantwoordelijk dat de meeste kijkers binnen de kortste keer zullen afhaken. Geschikt als historische stof zonder de minste entertainment waarde. Fotografie van Karl Schröder.