Marek Wieser

Cameraman

Marek Wieser is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

The Violin Player

2018 | Drama, Romantiek

Finland 2018. Drama van Paavo Westerberg. Met o.a. Kim Bodnia, Matleena Kuusniemi, Olavi Uusivirta, Misa Lommi en Samuli Edelmann.

Wereldberoemd violiste Karin, 45 jaar, getrouwd, kan na een ongeluk niet meer spelen en besluit verbitterd om dan maar te gaan lesgeven aan het conservatorium. Daar raakt ze onder de indruk van een getalenteerde student, met wie ze een affaire begint. The Violin Player (Finse titel: Viulisti) had een uitdagend drama over machtsverhoudingen kunnen worden, of op z’n minst een lekker broeierige romance, maar debuterend regisseur en coscenarist Westerberg weet niet goed wat hij wil, leent nog wat elementen uit de muziekfilm Whiplash (2014) en eindigt met een nietszeggend geheel. Jammer, want er wordt goed gespeeld.

Det nya landet

2000 | Drama, Komedie

Zweden 2000. Drama van Geir Hansteen Jorgensen en Geir Hansteen Jörgensen. Met o.a. Mike Almayehu, Ingrid Luterkort, Michalis Koutsogiannakis, Lia Boysen en Lars Väringer.

Lukas Moodysson schreef het onderhoudende scenario van Det nya landet, dat net zoals zijn auteurfilms Fucking Åmål en Together vol zit met spot om de Zweden. Zweden is Het nieuwe land voor de Somalische jonge vluchteling Ali (Almayehu) en de oudere Iraniër Massoud (Koutsogiannakis). De twee vluchten samen uit een asielzoekerscentrum, nemen outcast en voormalig beauty queen Louise (Boysen) in hun midden, en een buddy-roadmovie langs beteuterde en bekrompen Zweedse dorpen begint. Det nya landet is gemaakt als serie en later als speelfilm uitgebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marek Wieser op televisie komt.

Reageer