Bogusz Bilewski

Acteur

Bogusz Bilewski is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Na tropach Bartka

1983 | Familiefilm, Actiefilm

Polen 1983. Familiefilm van Janusz Łeski. Met o.a. Bogusz Bilewski, Barbara Krafftowna, Alina Janowska, Bronisław Pawlik en Magda Scholl.

Een kinderavontuur: een verkorte versie van de tv-serie Kłusownik. Een groep kinderen op vakantie op een paardenfokkerij vangt een hertenstroper. Deze amusementsfilm is vooral aantrekkelijk door de prachtige dieren en het schitterende natuurschoon.

Aria dla atlety

1979 | Drama

Polen 1979. Drama van Filip Bajon. Met o.a. Krzysztof Majchrzak, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Bogusz Bilewski en Wojciech Pszoniak.

Een terugblik op het bewogen leven van een worstelaar. In Nederland hoog geprezen debuutfilm van de ook als schrijver bekend staande Bajon. De vormgeving is het meest opmerkelijk, zij roept gelijkenissen op met het werk van Fellini. Het gegeven is door Bajon stijlvol, feestelijk en met een onuitputtelijke fantasie in een waanzinnig mooie aankleding met alle glitter van het kermisleven in beeld gebracht.

Nie lubie poniedzialku

1971 |

Polen 1971. Tadeusz Chmielewski. Met o.a. Kazimierz Witkiewicz, Andrzej Herder, Adam Mularczyk, Joanne Kaspersua en Kazimierz Rudzki.

Een Italiaan, door een firma uitgenodigd, verdwaalt in Warschau. Op zijn zoektocht naar het juiste adres is hij getuige van de kleine komische ongelukjes van de mensen op deze maandag en hij raakt betrokken in een hele reeks misverstanden. Een mooie satire op de Poolse maatschappij van communisten-bons Gierek c.s. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Franciszek Kadziolka.

Kardiogram

1971 | Drama

Polen 1971. Drama van Roman ZaŁuski. Met o.a. Tadeusz Borowski, Anna Seniuk, Halina Kowalska-Nowak, Bogusz Bilewski en Eliasz Kuziemski.

Een jonge arts wordt bij zijn eerste aanstelling in een provinciestad geconfronteerd met de verdoezelingspraktijken van autoriteiten en bewoners. De enige die zijn morele verontwaardiging begrijpt, is de vrouw van de hoofdmeester. Zij zal hem steunen bij zijn kruistocht. Een innemende film, vooral door de sympathieke rol van Tadeusz Borowski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bogusz Bilewski op televisie komt.

Reageer