Nathalie Kovanko

Acteur

Nathalie Kovanko is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Michel Strogoff

1926 | Avonturenfilm

Frankrijk 1926. Avonturenfilm van Viatscheslav Tourjansky. Met o.a. Ivan Mozzhukhin, Nathalie Kovanko, Jeanne Brindeau, Acho Chakatouny en Tina De Yzarduy.

Naar de bekende roman van Jules Verne over de koerier van de tsaar, die incognito naar Siberië moet reizen, maar herkend wordt door een verraderlijke edelman, die samenspant met de opstandige Tartaren. Deze zwijgende, zeer lange film werd later voorzien van geluid en een muzikale begeleiding. Hij bevat bovendien gedeeltes die met de hand zijn ingekleurd. Voer voor cinefielen, die er een nachtje voor over hebben om dit spektakel te aanschouwen als ze de kans krijgen wanneer een omroep de film uitzendt. Het scenario is van Boris De Fast, hoofdrol Mosjoukine en regisseur Tourjansky.

Le Chant de l'amour triomphant

1923 | Experimenteel

Frankrijk 1923. Experimenteel van Viatcheslav Tourjansky. Met o.a. Jean Angelo, Rolla Norman, Nicolas Koline, Jean d' Yd en Nathalie Kovanko.

De inhoud van deze relikwie valt niet in het kort samen te vatten. Het gaat niet om een legende, noch om een geschiedenis of een drama, maar om een persoonlijke interpretatie van het gedicht van Iwan Toergenjew, of om een visie daarop. De film is in elkaar gezet als een sonate, met prachtige beelden (camerawerk van Joseph-Louis Mundwiller), maar de regisseur heeft het allemaal wel erg mooi willen maken, want de personages blijven schimmig. Ondanks de overdrijving bezit deze unieke film een zekere, ouderwetse charme. Volgens sommigen stamt de film uit 1921. De aangegeven lengte is die van een kopie bekeken in de Cinémathèque française.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nathalie Kovanko op televisie komt.

Reageer