Pleuni Touw: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Bride Flight

2008 | Drama, Historische film

Nederland​/​​Luxemburg 2008. Drama van Ben Sombogaart. Met o.a. Karina Smulders, Elise Schaap, Anna Drijver, Waldemar Torenstra en Pleuni Touw.

Drie jonge vrouwen en een jonge man reizen mee met een KLM-toestel dat meedoet aan de luchtrace in 1953 van Londen naar Nieuw-Zeeland. Ada, Marjorie, Esther en Frank hebben alle schepen achter zich verbrand in Nederland en gaan op zoek naar een nieuwe toekomst aan de andere kant van de wereld. Gedurende een aantal jaar zullen ze elkaar steeds weer tegen het lijf lopen. Succesvol melodrama van regisseur Sombogaart en scenariste Marieke van der Pol (De tweeling), met een mooi production design en een aantrekkelijke cast.

De dominee

2004 | Misdaad, Drama, Thriller

Nederland 2004. Misdaad van Gerrard Verhage. Met o.a. Peter Paul Muller, Frank Lammers, Chantal Janzen, Marcel Musters en Cas Jansen.

Misdaadfilm over de opkomst en ondergang van drugshandelaar Klaas Bruinsma, gebaseerd op het boek De dominee van verslaggever Bart Middelburg. Acteur Muller zet Bruinsma neer als een houten klaas, geflankeerd door de schmierende Janzen als liefje Annet en de charismatische Lammers als lijfwacht Adrie. Bruinsma's vadercomplex wordt in de steigers gezet door Huub Stapel die kleuter Klaasje moedwillig van de trap laat donderen opdat de jongeling 'nooit iemand vertrouwt'. Hoewel het verhaal smeekt om de visie en de financiële armslag van regisseurs als Scorsese of Coppola, hebben de makers een onderhoudende misdaadfilm afgeleverd, ongeacht de mix van 'Hollandse lulligheid en geloofwaardigheid', zoals regisseur Verhage de geweldsscènes omschreef.

De vriendschap

2001 | Drama, Komedie

Nederland 2001. Drama van Nouchka van Brakel. Met o.a. Willem Nijholt, Gerard Cox, Karina Smulders, Pleuni Touw en Sylvia Kristel.

Destijds waren ze beste vrienden en raakten verliefd op dezelfde vrouw. Nu zien ze elkaar na veertig jaar weer voor het eerst. De vrouw van Pieter (Cox) is overleden. Gijs (Nijholt) is ooit naar Canada vertrokken en heeft geen kinderen. Terwijl ze oude vetes moeten zien te beslechten dient er zich al weer een nieuw probleem aan: ze worden opnieuw verliefd op dezelfde vrouw. Vermakelijk lichtvoetig drama gemaakt door oude rotten in het filmvak: Van Brakel maakte furore met onder meer Een vrouw als Eva (1979), Van de koele meren des doods (1982) en Een maand later (1987).

Filmpje!

1995 | Komedie

Nederland 1995. Komedie van Paul Ruven. Met o.a. Paul de Leeuw, Willeke Alberti, Pleuni Touw, Olga Zuiderhoek en Arjan Ederveen.

Voor adepten van Paul de Leeuw in klassieke vorm is dit een hoogst vermakelijk filmpje. Waarin de grapjurk afscheid neemt van zijn Bob & Annie de Rooy-typetjes. Waarin Bob - tijdens een echtscheidingszaak - afscheid neemt van Annie, 'dat lijk' dat het steeds maar vertikt om hem te pijpen. Maar waarin het gescheiden tweetal dan toch nog op Curaçao verzeild raakt. Wie weet valt daar nog wat te vieren. Rijk de Gooyer speelt een maffiabaas, Willeke Alberti is een adoptief moeder, Pleuni Touw een telefoniste van Stichting Correlatie. Filmpje! werd kersthit van 1995.

De tussentijd

1993 | Drama

Nederland 1993. Drama van Marianna Dikker en Marianne Dikker. Met o.a. Amanda Ooms, Jules Hamel, Pleuni Touw, Coen Flink en Eric Corton.

Flink, vader van de jonge vrouw Ooms, krijgt een hartaanval en sterft. De dierbare overledene neemt vervolgens telefonisch contact op met Ooms. Dat zorgt uiteraard voor enige verwarring: beschikt de jonge vrouw wel over al haar verstandelijke vermogens? De titel verwijst, volgens scenarioschrijfster/regisseur Dikker, naar een moment tijdens het sterfproces: als men als nabestaande de kans krijgt de stervende diep in de ogen te kijken, kan de dode, in de tijd die hij nog zou hebben gehad als hij was blijven leven, contact opnemen met een levende vertrouweling. Euthanasieproblematiek? Spookverhaal? Psychologische hoogstandjes? Zwarte humor? Hoe dan ook, het leven van de nabestaanden wordt flink door elkaar geschud: relaties komen in het gedrang, emoties leiden tot wanhoopsdaden en de geheimzinnige contacten van Ooms roepen antipathie[KA3]en op. Ingewikkeld, af en toe boeiend. Ooms is nagesynchroniseerd (door Gwen Eckhaus), Hamel is een kleurloze bedrieglijke arts, Corton het nuchtere vriendje van Ooms, maar de show wordt gestolen door een schitterende Touw als de aan de sherry verslaafde moeder van Ooms. Achter de camera stond Wouter Suyderhoud.

Zwarte ruiter

1983 | Actiefilm

Nederland 1983. Actiefilm van Wim Verstappen. Met o.a. Hugo Metsers, Rijk de Gooyer, Pleuni Touw en Cristel Braak.

Twee voormalige gabbers uit het verzet komen in de jaren '50 tegenover elkaar te staan als douanier en botersmokkelaar. Het materiaal, dat in feite aantrekkelijke mogelijkheden bezat voor een actiefilm, werd verknald door een rammelend scenario, flauwe grappen, slonzige regie en vooral rampzalige produktie- omstandigheden. Eigenlijk weert de cast zich nog redelijk en de plaatjes zijn mooi.

Het Verboden Bacchanaal

1981 | Drama

Nederland 1981. Drama van Wim Verstappen. Met o.a. Rijk de Gooyer, Geert de Jong, Bram van der Vlugt, Pleuni Touw en Hugo Metsers.

Opnieuw verfilmde Verstappen (na het succes van PASTORALE[KA2]43) een roman van Simon Vestdijk. Het werd een lamentabele misser over kinderen die de seksuele handel en wandel van hun ouders en de vrienden uit hun sleutelclub beloeren. Alsof de oude Scorpio-tijden weer zijn aangebroken.

Lieve Jongens

1980 | Drama

Nederland 1980. Drama van Paul de Lussanet. Met o.a. Hugo Metsers, Hans Dagelet, Bill van Dijk, Albert Mol en Marina de Graaf.

Een mislukte verfilming van een scenario naar de onverfilmbare boeken De Taal der Liefde, Lieve Jongens en Het Lieve Leven van Gerard Reve. Het archaïsche taalgebruik van Reve laat zich zo niet verfilmen, al had de Victoriaanse sfeer uit De Lussanets debuut MYSTERIES anders doen vermoeden.

Mijn vriend

1979 | Misdaad, Drama

België​/​​Nederland 1979. Misdaad van Fons Rademakers. Met o.a. Peter Faber, André van den Heuvel, Pleuni Touw, Magda Cnudde en Dirk de Batist.

Een zakenman wordt verdacht van een roofoverval op een operazangeres. Tijdens het verhoor probeert hij zijn hachje te redden door de aandacht en schuld te verschuiven naar de onderzoeksrechter die hem opdracht zou hebben gegeven diens vrouw te vermoorden en bovendien de grote man is achter de overval op de operazangeres.

Het Debuut

1977 | Drama

Nederland 1977. Drama van Nouchka van Brakel. Met o.a. Marina de Graaf, Gerard Cox, Kitty Courbois, Pleuni Touw en Sandrien van Brakel.

Feministe Nouchka van Brakel maakte in 1977 haar speelfilmdebuut met een drama over de veertienjarige Carolien die iets begint met een veel oudere familievriend (Cox). Thematisch ongemakkelijk voor ogen van nu, is de film tegelijkertijd een mooi inkijkje in maatschappelijke onderwerpen als toenemend verzet van vrouwen tegen het patriarchaat. Tiener Marina de Graaf, die geen acteerambities had, laveert mooi tussen kinderlijk gedrag en jongvolwassen eigengereidheid. De film was een succes, van Brakel zou daarna ondermeer Een vrouw als Eva en Van de koele meren des doods maken.

Zwaarmoedige verhalen voor bij de centrale verwarming

1975 | Drama

Nederland 1975. Drama van Bas van der Lecq, Guido Pieters, Ernie Damen en Nouchka van Brakel. Met o.a. Carry Tefsen, Lex Goudsmit, Jon Bluming, Hugo Metsers en Rijk de Gooyer.

Na enkele eerdere Heere Heeresma-verfilmingen (onder meer een Engelstalige Polanski-bewerking van Een dagje naar het strand uit 1972) besloot producent Matthijs van Heijningen vier beginnende cineasten een opstap te geven naar het grote speelfilmwerk door hen elk een 'zwaarmoedig verhaal' te laten regisseren. Nouchka van Brakel komt het sterkst uit de bus met het laatste, Een winkelier keert niet weerom, met fraai spel van Rijk de Gooyer en Johnny Kraaijkamp. Hier en daar gedateerd, met nogal dik aangezet acteerwerk, maar over het algemeen nog steeds effectief mistroostig en amusant.

Rufus

1975 | Misdaad, Drama, Thriller

Nederland 1975. Misdaad van Samuel Meyering. Met o.a. Rijk de Gooyer, Cox Habbema, Pleuni Touw, John van Dreelen en Yoka Berretty.

Vermakelijke bewerking van Het kille ontwaken, het eerste boek van Anton Quintana (1937-2017), die vier thrillers schreef over een ex-gangster, Rufus genaamd. Rijk de Gooyer in de titelrol werkt als croupier en probeert met zijn geliefde (Habbema) corruptie van het casinomanagement tegen te gaan. Filmmaker tevens uitvinder Meyering maakte met andere Filmacademiestudenten van het eerste uur, zoals Frans Bromet en Jan de Bont, deel uit van de zogeheten 1, 2, 3-groep, jonge honden die zich afzetten tegen het Franse idee van de regisseur als filmauteur.