Enzo Serafin: camera.
Er zijn 10 films gevonden.

La isla misteriosa

1973 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië​/​​Kameroen 1973. Avonturenfilm van Juan Antonio Bardem en Henri Colpi. Met o.a. Rik Battaglia, Gerard Tichy, Ambroise Bia, Vidal Molina en Gérard Tichy.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog weten Noordelijke gevangenen een ballon op de Zuidelijke troepen te veroveren en te ontsnappen. Na een storm boven de Stille Oceaan landen ze op een schijnbaar onbewoond eiland dat echter geregeerd wordt door de geheimzinnige Kapitein Nemo. Deze Jules Verne-verfilming probeert in beeld de charme en poëzie van de oude boekillustraties te bereiken, maar de verwarde opbouw van het scenario - de film werd samengesteld uit een langere tv-serie - en de matige rolbezetting doen het avontuur onvoldoende recht. De lang uitgestelde en suggestief voorbereide verschijning van Nemo wordt door Sharif een anti-climax.

Al di là della legge

1968 | Western

Spanje​/​​Italië 1968. Western van Giorgio Stegani. Met o.a. Lee Van Cleef, Antonio Sabatò, Lionel Stander, Bud Spencer en Gordon Mitchell.

Een groepje outlaws berooft een postkoets met de salarissen van arbeiders in een zilvermijn. De leider komt toevallig in contact met een jonge mijningenieur en heeft sympathie voor zijn onervarenheid in het Westen. Uiteindelijk wordt hij om zijn heldendaden zonder dat hij wil, tot sheriff gemaakt en moet hij kiezen tussen zijn oude medestanders en de nieuwe vriend. Deze spaghetti-western is vooral onderhoudend door de aanwezigheid van de meest schilderachtige schurkacteurs uit Amerika, Italië en Duitsland. Scenario van de regisseur, Fernando di Leo en Ina Hilger. Camerawerk van Enzo Serafin.

L'ultimo dei vikinghi

1961 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Cameron Mitchell, Edmund Purdom, Isabelle Corey, Helen Remy en Andrea Aureli.

Romantiek, avontuur en wapengekletter in een spektakelwerkje in broederstrijd onder de Vikingen; de Zweden tegen de Noren. Onderhoudend, maar van dit soort films gaan er dertien in een dozijn. Scenario van de regisseur A. De Riso en G. Zurli. Enzo Serafin deed het camerawerk.

Gli amori di Ercole

1960 | Avonturenfilm, Fantasy, Drama

Frankrijk​/​​Italië 1960. Avonturenfilm van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Jayne Mansfield, Massimo Serato, René Dary, Moira Orfei en Gil Vidal.

Hercules trouwt met koningin van Ecalia en haalt zich daarmee wrok op de hals van haar raadgever die zelf op de troon had gewild. Ook perfide heerseres van de Amazones lokt hem in de val. Spektakel rond het opmerkelijke fysiek van het echtpaar Hargitey-Mansfield werkt onbedoeld komisch, vooral in Mansfield's dubbelrol. Enkele gevechten zijn tamelijk imponerend.

Raw Wind In Eden

1958 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Avonturenfilm van Richard Wilson. Met o.a. Esther Williams, Jeff Chandler, Rossana Podesta, Carlos Thompson en Rik Battaglia.

Een rijk stel, op weg naar een jacht-party, stort met hun vliegtuig neer op een verlaten eiland. Het spannende avonturenrelaas is gemengd met romantiek en jaloezie. Opgenomen in Italië. Elizabeth en Richard Wilson bewerkten een verhaal van Elizabeth Wilson en Dan Lundberg tot scenario. Camerawerk van Enzo Serafin.

Viaggio in Italia

1954 | Drama, Romantiek

Italië 1954. Drama van Roberto Rossellini. Met o.a. Ingrid Bergman, George Sanders, Maria Mauban, Paul Müller en Anna Procelmer.

Een Engels echtpaar is met een zakelijke aanleiding in Italië en maakt er ook enkele toeristische uitstapjes, onder meer naar Pompeii. Hun relatie vertoont flinke scheurtjes. Ook deze derde film die Rosselini en Bergman (Stromboli, Europa '51) samen maakten, werd enigszins overschaduwd door het schandaal dat hun in 1949 buitenechtelijk begonnen relatie had veroorzaakt. Ondertussen acteert Bergman de sterren van de hemel als een vrouw die, teleurgesteld in haar man, zich emotioneel laat vervoeren door de haar onbekende omgeving - terwijl de echtgenoot met iedere Italiaanse flirt.

La Romana

1954 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1954. Drama van Luigi Zampa. Met o.a. Raymond Pellegrin, Xenia Valderi, Gino Buzzanca, Gina Lollobrigida en Franco Fabrizi.

Een in de liefde teleurgesteld volksmeisje probeert maatschappelijk hogerop te komen, maar vervalt tot prostitutie. Na een nieuwe liefde voor een politiek bewuste arbeider komt ze weer alleen te staan en moet voor haar aanstaand kind zorgen. Hoewel Moravia zelf de beroemde roman tot scenario bewerkte, ontbreken bijna alle nuances van het boek, ook omdat Lollobrigida haar rol alleen decoratief invult. Destijds was dat spectaculair genoeg om haar internationale sterstatus te bevestigen.

La signora senza camelie

1953 | Drama, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1953. Drama van Michelangelo Antonioni. Met o.a. Lucia Bosé, Gino Cervi, Andrea Checchi, Alain Cuny en Yvan Desny.

Een verkoopster wordt na een bijrolletje als ster gelanceerd in een reeks flutfilms, en tot een rijk huwelijk overgehaald door producenten en haar ouders, die zich door beloftes en de glitterwereld laten inpakken. De actrice krijgt genoeg van haar lege bestaan en eist een rol waarin ze zich echt kan bewijzen. Deze vroege Antonioni-film werd geïnspireerd op de lancering van Lollobrigida (die de hoofdrol weigerde) maar loopt qua vormgeving vooruit op later werk, met het portret van een vrouw die zich in een mannenwereld niet thuisvoelt. Hoewel het begin van de carrière van Bosé ook vrijwel parallel liep aan die van haar rol, bewijst ze in haar spel méér waard te zijn. Op zich was dit nog geen echt meesterschap van regie. Scenario van regisseur Antonioni, Suso Cecchi D'Amico, Francesco Masello en P.M. Pasinetti. Camerawerk van Enzo Serafin.

I Vinti

1952 | Drama, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1952. Drama van Michelangelo Antonioni. Met o.a. Anna-Maria Ferrero, Franco Interlenghi, Eduardo Ciannelli, Etchika Choureau en Jean-Pierre Mocky.

Een drieluik over jeugdcriminaliteit in verschillende landen. Het eerste deel gaat over een Italiaanse jongen uit een rijke familie, die uit verzet tegen zijn komaf moordenaar wordt. In deel twee doden Franse jongelui uit verveling een vriend. Deel drie volgt een Engelsman die koste wat kost beroemd wil worden. De Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni maakte veertien jaar na I Vinti de klassieker Blow Up. Het Engelstalige deel van I Vinti loopt in thematiek alvast vooruit op die film. De overige twee delen van I Vinti werden flink gecensureerd in zowel Italië als Frankrijk. 'Zinloos geweld´ en zinloze censuur zijn van alle tijden en alle landen.

Cronaca di un amore

1951 | Drama, Experimenteel

Italië 1951. Drama van Michelangelo Antonioni. Met o.a. Lucia Bosé, Massimo Girotti, Ferdinando Sarmi, Gino Rossi en Marika Rowsky.

De overspelrelatie van de vrouw van een industrieel en een jeugdliefde, wordt beheerst door schuldbesef en tegelijkertijd door hun indirecte verantwoordelijkheid voor de dood van hun rivaal, zodat hun slechte geweten hen tegelijk bindt maar ook uit elkaar drijft. Het regiedebuut van Antonioni kondigt qua milieukeuze, pessimistische psychologie en visuele stijl zijn latere beroemde werk al duidelijk aan, maar had bij de première weinig succes. (Film werd wèl opgemerkt door Spanjaard J.A. Bardèm die verhaal en hoofdrolspeelster Bosé 'leende' voor zijn Muerta de un ciclista en daarmee aanzien verwierf zolang als het duurde). Scenario van regisseur Antonioni, Daniele D'Anza, Silvio Giovaninetti, Francesco Maselli en Piero Tellini. Camerawerk van Enzo Serafin.