Barbara Dziekan

Acteur

Barbara Dziekan is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Nomenklatura

1993 | Drama

Polen 1993. Drama van Michael J. Dudziewicz. Met o.a. Lech Lotocki, Marzena Trybala, Barbara Dziekan, Ireneusz Czop en Marta Dudziewicz.

Lotocki, een jonge journalist in Warschau, ontdekt dat een aantal van de oude communistische machthebbers hun straf hebben ontlopen en er bovendien nog heel warmpjes bij zitten. Ondanks tegenwerking van zijn hoofdredacteur maakt hij zijn bevindingen openbaar. Dit komt hem en zijn familie duur te staan. Ongewoon, op ware feiten gebaseerd verhaal.

Dekalog V

1989 | Drama

Polen 1989. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Miroslaw Baka, Krzysztof Globisz, Jan Tesarz, Zbigniew Zapasiewicz en Barbara Dziekan.

Van Kieslowski's op de tien geboden gebaseerde cyclus was dit een van de twee afleveringen die - iets verlengd - in de bioscoop werden uitgebracht. Deel vijf was gebaseerd op 'Gij zult niet doden'. Een jonge man neemt een taxi en vermoordt de chauffeur. De scène waarin dat gebeurt duurt lang, erg lang, en is onthutsend gedetailleerd in beeld gebracht. En daarna volgt nog de scène waarin de jongen ter dood wordt gebracht. Kieslowski maakte een zeer realistisch, monumentaal, oersomber drama, dat kan worden gezien als een statement tegen de nonchalance waarmee vooral Hollywood het thema moord doorgaans behandelt.

Kobieta w kapeluszu

1985 | Drama

Polen 1985. Drama van Stanislaw Rózewicz. Met o.a. Hanna Miku[KA1]c, Maria Czubasiewicz, Marek Kondrat, Barbara Dziekan en Krzysztof Gosztyła.

Een teder portret van een inspirerende actrice op zoek naar de werkelijke betekenis van haar roeping. Zij weigert door de camera gemanipuleerd te worden en verspeelt daarmee een grote rol, maar blijft hoop koesteren. Het verhaal bestaat uit episodes waarin Hanna Miku[KA1]c de ingewikkelde rol voortreffelijk speelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Barbara Dziekan op televisie komt.

Reageer