Janine Verneau

Editor

Janine Verneau is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Le bonheur

1965 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1965. Drama van Agnès Varda. Met o.a. Jean-Claude Drouot, Claire Drouot, Marie-France Boyer, Sandrine Drouot en Olivier Drouot.

Een timmerman is gelukkig in zijn huwelijk, gezin en werk. Een verliefdheid op een PTT-beambte geeft hem, vindt hij, de kans om nóg gelukkiger te worden. Hij vertelt zijn vrouw doodleuk dat hij een affaire heeft. Zij zegt hem dat zij slechts wil dat hij gelukkig is. En hij gelooft haar. Wrang verhaal, verpakt in een al te esthetische vormgeving waarbij elke opname een superieure reclamefoto lijkt en de tinten van de kleding precies zijn aangepast aan de omgeving, tot en met de herfstbladeren. De muziek strijkt voor het overige alles glad. Scenario van Varda.

Cléo de 5 à 7

1962 | Drama, Komedie

Frankrijk/Italië 1962. Drama van Agnès Varda. Met o.a. Corinne Marchand, Antoine Bourseiller, Michel Legrand, José Luis de Villalonge en Dorothée Blanck.

Ingetogen drama van 'la grand-mère de la nouvelle vague' brengt twee uur uit het leven van de jonge zangeres Cléo (Marchand) in beeld. Terwijl ze wacht op de uitslag van een kankeronderzoek, zwerft ze door de straten van Parijs. Ze bezoekt haar geliefde, die haar eventuele ziekte niet onder ogen wil zien, koopt een hoed, raadpleegt een waarzegster en ontmoet een soldaat met verlof. Cléo de 5 à 7 betekende de doorbraak van Varda. Let op de gastrollen van Jean-Luc Godard, Eddie Constantine en Anna Karina in het zwart-wit slapstickfilmpje dat Cléo weer wat opvrolijkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Janine Verneau op televisie komt.

Reageer