Derek Hutchinson

Acteur

Derek Hutchinson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Stage Beauty

2004 | Komedie, Historische film, Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2004. Komedie van Richard Eyre. Met o.a. Billy Crudup, Claire Danes, Rupert Everett, Tom Wilkinson en Ben Chaplin.

Aan het eind van de zeventiende eeuw is het vrouwen niet toegestaan in Engelse theaters te acteren. Een koninklijk decreet maakt daar een eind aan en bepaalt dat mannen geen vrouwenrollen meer op zich mogen nemen. Billy Crudup en Claire Danes, beiden gespecialiseerd in de Desdemona-rol uit Shakespeares Othello, raken hierdoor verstrikt in een seksueel rollenspel. In de loop van de film komen steeds dezelfde scènes uit Othello terug, en ze blijven, door het uitstekende spel van Crudup, Danes en Everett, boeien.

The Cormorant

1993 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Peter Markham. Met o.a. Ralph Fiennes, Helen Schlesinger, Thomas Williams, Buddug Morgan en Derek Hutchinson.

Een jong stel erft een huis in Wales, maar wordt daarbij wel opgescheept met een half wilde aalscholver. Een griezelig, mooi gefilmd drama met Ralph Fiennes in een goede rol als de vader die steeds meer in de war raakt als de vogel een vreemde invloed op het gezin blijkt te hebben. De film mondt uit in een fantastische climax. Naar de roman van Stephen Gregory.

1996

1989 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1989. Thriller van Karl Francis. Met o.a. Keith Barron, Gillian Eaton, Dudley Sutton, Tom Marshall en Keith Allen.

In een verdeeld Engeland in de nabije toekomst leidt een oudere detective van Scotland Yard het onderzoek naar een geval waarbij de politie op zogenaamde 'terroristen' heeft geschoten. Hij ontdekt een poel van corruptie en vriendjespolitiek. Het thriller-element en de samenzweringen zijn typerend voor schrijver G.F. Newman, die bang is voor de uitholling van de vrijheid als direkt gevolg van het Thatcherisme. Strakke regie van Karl Francis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Derek Hutchinson op televisie komt.

Reageer