John Hodian is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Frank Capra: American Dream

1996 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Ken Bowser. Met o.a. Robert Altman, Jeanine Basinger, Edward Bernds, Frank Capra Jr. en Tom Capra.

In 1903 zet Frank Capra (1897-1991) met zijn familie vanuit Itali[KA3]e voet aan bodem in Amerika. Na zijn legerdienst zit hij zonder baan en uiteindelijk zal hij werk vinden in de jonge filmindustie in New York. In 1921 maakt hij zijn eerste film FULTA FISHER`S BOARDING HOUSE naar een gedicht van Rudyard Kipling. Na deze ervaring trekt hij naar Hollywood waar hij ge[KA3]engageerd wordt door Mack Sennett voor wie hij een vijfentwintigtal one en two reelers maakt. Met de Harry Langdon- film STRONG MAN (1926) kent hij zijn eerste succes, maar Langdon eist de eer voor zichzelf op. Dan gaat Frank in op een advertentie van de nieuwe studio van Harry Cohn. Voor wat uitgroeide tot de Columbia-studio`s draaide hij zijn eerste hit, SUBMARINE (1928) en zijn eerste geluidsfilm DIRIGIBLE (1931). Hij ontdekt Barbara Stanwyck en verwezenlijkt de ene hit na de andere: AMERICAN MADNESS (1932), LADY FOR A DAY (1933), MR. DEEDS GOES TO TOWN (1936), MR. SMITH GOES TO WASHINGTON (1939) en MEET JOHN DOE (1941). Als oorlogsfotograaf maakt hij de opmerkelijke documentaire serie WHY WE FIGHT. Na de oorlog zet hij zijn succesreeks verder met o.a. ARSENIC AND OLD LACE (1944), IT`S A WONDERFUL LIFE (1946) en STATE OF THE UNION (1948). Samen met William Wyler en George Stevens start hij Liberty Films dat echter een fiasco wordt. Na nog even als contract-regisseur bij Paramount gewerkt te hebben trekt hij zich in 1951 terug en concentreert zich op tv. Eind jaren 1950 draait hij nog twee weinig opmerkelijke films, maar in het nieuwe Hollywood voelt hij zich niet meer thuis. Fragmenten uit zijn belangrijkste films worden afgewisseld door gesprekken met regisseurs, acteurs, producers en enkele veteranen die nog met hem gewerkt hebben (o.a. Wray, Wyatt en De Toth). Browser schreef het scenario. Commentaar wordt gesproken door Ron Howard. Voor de montage was Arnold Glassman verantwoordelijk, terwijl Richard Hutt voor de research instond. Nieuw filmmateriaal is van Richard Pendleton.

Blades

1990 | Horror, Sportfilm

Verenigde Staten 1990. Horror van Thomas R. Rondinella. Met o.a. Robert North, Jeremy Whelan, Victoria Scott, William Towner en Holly Stevenson.

Tijdens een golftoernooi wordt een vreselijk verminkt lijk op de baan aangetroffen. De organisatoren willen de zaak geheim houden om het evenement niet spaak te laten lopen. Als er een tweede lijk gevonden wordt, kunnen ze de politie niet meer buiten de deur houden. Met behulp van twee golfinstructeurs gaan ze jacht maken op de waanzinnige seriemoordenaar, die zich bedient van de scherpe maaier, die het gras van de golfbaan uiterst fijn scheert. De finale is buitengewoon bloedig, maar genrefans zullen dit weten te waarderen ondanks het feit dat de film scène voor scène is nagefilmd van JAWS. De grote grasmaaier is echter een imposant monster. Scenario van William R. Pace en camerawerk van James Hayman.

Girls School Screamers

1984 | Horror

Verenigde Staten 1984. Horror van John P. Finegan. Met o.a. Mollie O'Mara, Sharon Christopher, Mari Butler, Vera Gallagher en Charles Braun.

Ondanks het feit dat de titel huiveringwekkend vermaak belooft, is het in plaats van een exploitatie-film een gewoon spookverhaal over een stelletje kostschoolmeiden, die bij het opnieuw inrichten en schilderen van hun onderkomen achter het geheim van het oude (spook)huis komen. Het povere plot en het slechte spel verhinderen echter dat het verhaal slaagt.