Gianfranco de Bosio

Regisseur, Scenarist

Gianfranco de Bosio is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

La Tosca

1976 | Muziek

Italië/Duitsland 1976. Muziek van Gianfranco de Bosio. Met o.a. Raina Kabaivanska, Placido Domingo, Sherill Milnes, Giancarlo Lucrados en Alfredo Mariotti.

Een ambitieuze filmadaptatie van de beroemde opera van Puccini, en voor de liefhebbers beslist een must. Dirigent is Bruno Bartoletti en het New Philharmonic Orchestra werd voor de gelegenheid versterkt door de Ambrosian Singers. Wie niet van opera houdt kan zich desgewenst troosten met de schitterende decors en dito camerawerk maar gaat toch liever een blokje om.

Mosé

1975 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk/Italië 1975. Historische film van Gianfranco de Bosio. Met o.a. Burt Lancaster, Ingrid Thulin, Irene Papas, Anthony Quayle en Laurent Terzieff.

Een intelligente en aan historisch en bijbelonderzoek getoetste scenariobewerking van de door Mozes geleide uittocht uit Egypte naar het Beloofde Land. De spektakeleffecten zijn schaars ter wille van de psychologische uitdieping en de door de bijbelboeken zelf aangedragen rijkdom aan kleine details. Goed spel over bijna de hele linie, met alle twijfels, scepsis en teleurstelling die helden uit een bijbels epos zelden wordt vergund (Gods stem is ook die van Lancaster, dus Mozes' eigen geweten). De onvermijdelijke grootscheepse scènes zijn echter houterig en doorzichtig getruceerd, ondanks de medewerking van specialist Mario Bava. In de ingekorte bioscoopversie van 139m, die op video is verschenen, zijn de bijrollen en ontwikkeling daarvan opgeofferd. Het door Richard Johnson gesproken commentaar is nodig om het gebrek aan continuïteit op te vangen. Opmerkelijke muziek van Morricone, waarbij de Hebreeuwse folkloristische klanken van Seltzer uit de toon vallen.

Il Terrorista

1963 | Drama

Italië/Frankrijk 1963. Drama van Gianfranco de Bosio. Met o.a. Gian Maria Volonté, Philippe Leroy, Anouk Aimée, Giulio Bosetti en Raffaella Carrà.

Acties van een verzetsgroep in een Venetië 1943 resulteren in bloedige vergelding van de SS onder de bevolking. Om herhaling van deze represailles te voorkomen besluit het collectief te stoppen, enkelen willen echter toch doorgaan. Deze debuutfilm van een beroemde toneelregisseur steunt vooral op de ideologische dialoog die niet nieuw is, maar actueel blijft. Het scenario is van regisseur Bosio en Luigi Squarzina. Het camerawerk is van Alfio Contini en Lamberto Caimi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gianfranco de Bosio op televisie komt.

Reageer