Pepe Danquart

Regisseur, Scenarist, Producer

Pepe Danquart is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Lauf Junge lauf

2013 | Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm

Duitsland/Frankrijk/Polen 2013. Oorlogsfilm van Pepe Danquart. Met o.a. Kamil Tkacz, Andrzej Tkacz, Rainer Bock en Jeanette Hain.

De achtjarige Srulik (afwisselend gespeeld door de tweeling Tkacz) vlucht in 1942 uit een joods getto in Warschau, sluit zich in een bos aan bij een groep andere kinderen en neemt uiteindelijk een andere identiteit aan om de oorlogsjaren door te komen. Filmbewerking van de roman van Uri Orlev met veel oog voor mooie landschappen en gevoel voor poëzie, tussen de angstmomenten van de jongen door. Regisseur Danquart werpt vragen op over de definitie van identiteit en onderstreept het belang van medemenselijkheid onder vreemden.

Whores' Glory

2011 | Documentaire

Duitsland/Oostenrijk 2011. Documentaire van Michael Glawogger.

Documentaire van Michael Glawogger waarin hij prostituees volgt in Thailand, Bangladesh en Mexico.

C(r)ook

2004 | Komedie

Duitsland/Oostenrijk 2004. Komedie van Pepe Danquart. Met o.a. Moritz Bleibtreu, Henry Hübchen en Corinna Harfouch.

Kok Oskar heeft een passie voor wapens en heeft als beste vriend van maffiabaas Konstantin carrière gemaakt in de Weense onderwereld. Oskar wil echter stoppen en met gevangenispsychologe Maria een vredig leven leiden. Dan krijgt Konstantin lucht van Oskars plannen om zijn avonturen op papier te zetten

Semana Santa

2002 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Frankrijk/Italië/Spanje/Denemarken 2002. Mysterie van Pepe Danquart. Met o.a. Mira Sorvino, Olivier Martinez, Féodor Atkine, Alida Valli en Luis Tosar.

In de Goede Week - de Semana Santa - voor Pasen, wordt het drukbezochte Sevilla opgeschrikt door een seriemoordenaar, die zich hult in monnikengewaad. De zoektocht verloopt daardoor lastig, aangezien bijna iedereen tijdens de rooms-katholieke processie een gezichtsbedekkend gewaad draagt.

Mörderinnen

2001 | Drama, Thriller

Duitsland 2001. Drama van Pepe Danquart. Met o.a. Cornelia Schmaus, Katja Studt, Ulrike Grote, Rüdiger Vogler en Katja Kolm.

Regisseur Danquart, documentairemaker van huis uit, heeft een uitgesproken voorkeur voor 'het analyseren van sociale problemen.' Met zijn Oscarwinnende korte film Schwarzfahrer (1993) bracht hij de gevolgen van alledaags racisme in kaart adhv een schrijnend praktijkgeval. Met zijn eerste lange speelfilm Mörderinnen trekt hij zich het lot aan van twee tragische vrouwen: Christe (Schmaus) die de moeder van Lily heeft vermoord, en Lily (Kolm) die die moord koste wat kost wil wreken. Mörderinnen is een geslaagde tv-film met veel aandacht voor wat zich in de 'mind' van met name Christe afspeelt: haar twijfels over haar nieuwe leven en haar angst voor de pers die 'het monster' zoals ze wordt genoemd al direct na haar vrijlating op het spoor komt. Het scenario van de Engelse (toneel)schrijver Brendan Somers is gebaseerd op de gelijknamige roman.

Daedalus

1991 | Sciencefiction, Drama

Duitsland 1991. Sciencefiction van Pepe Danquart. Met o.a. Moc Thyssen, Maja Maranow, Stefan Merki, Wolfgang Grüsser en Rainer Kühn.

Daedalus houdt zich bezig met de manipulatie van genen. Als hij oud is wil hij onderzoeken welke fouten hij in het verleden gemaakt heeft. Intussen is, in het jaar 2018, de toestand op aarde er niet beter op geworden: de produkten van genenmanipulatie, klonen uit de serie 800, zijn aan de macht. Een SF-film met documentaire opnamen en low-budget scènes, uit de studio van Freiburg, die zó echt zijn dat het je dun door de broek loopt. Het draaiboek is van Danquart en Martin Bohus. Je mag er van denken wat je wilt, maar de nieuwe technologie is aan het begin van het jaar 2000 zeker al zover dat het het leven op doordringende wijze zal veranderen, net zoals de dataverwerking op de computer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pepe Danquart op televisie komt.

Reageer