Antonio 'Clavillazo' Espino

Acteur

Antonio 'Clavillazo' Espino is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Juan Polainas

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Irma Dorantes, Andrés Soler en Daniel 'Cino' Herrera.

Tijdens een denkbeeldige oorlog wil een generaal een sergeant wegens lafheid doden, maar deze verbergt zich in het huis van zijn tweelingbroer, die schoenmaker is. Een parodie op de Mexicaanse revolutie, die, hoewel niet helemaal slecht uitgevallen, zeer zwak geregisseerd is.

El Globero

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Cesáreo 'Pulgarcito' Quezadas, Rodolfo Landa en Irma Dorantes.

Om met haar vriend, die taxichauffeur is, te kunnen uitgaan, neemt een babysitster de baby waar zij op past mee in zijn auto. Ze bedrinken zich. Zijn collega, die hem komt aflossen, treft de baby aan. Plagiaat van QUE HAGO CON LA CRIATURA? van Ram[KA1]on Peon (1938) en geïnspireerd door THE KID van Charlie Chaplin.

El Conquistador de la Luna

1960 | Komedie, Fantasy

Mexico 1960. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Ana Luisa Peluffo, Andrés Soler en Oscar Ortíz de Pinado.

Een echtpaar belandt per ongeluk op de maan, waar ze van de bewoners horen dat Mars de aarde wil aanvallen. Van een absolute armzaligheid, zowel van middelen als van verbeelding, met een boodschap aan het eind (laten wij allen van elkaar houden) als de aanval van Mars verijdeld is.

Besito a papá

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Lola Beltrán, Alonso de Córdova en Elsa Cárdenas.

Een jongeman vraagt aan een kennis of die zich als zijn vader voor wil doen, opdat hij dan met zijn zuster kan trouwen. Een soort vervolg van YO SOY TU PADRE die Gómez Muriel in 1947 regisseerde. Een zwakke komedie.

Sobre el muerto las coronas

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van José Elías Morales. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Marina Camacho, Isabel Blanco en Oscar Ortíz de Pinedo.

Om een miljoenenerfenis te krijgen moet een meisje trouwen en binnen zes maanden weer weduwe worden. Haar verloofde en diens vriend vatten het plan op haar te laten trouwen met een man die op zijn sterfbed ligt, maar ze halen twee personen door elkaar. Naar het boek [KL]Que viene mi marido! [KLE] van Carlos Arniches, al eerder op celluloid gebracht door Chano Urueta (1938). Acceptabele vaudeville.

Mis abuelitas, nomás!

1959 |

Mexico 1959. Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Sara García, Prudencia Grifell en Rosa de Castilla.

Een bende bandieten vermoordt een jeugdige grootgrondbezitter. Diens vriend geeft zich uit voor hem en presenteert zich aan de grootmoeders. Het ligt er allemaal veel te dik bovenop, ondanks de uitstekende rollen van García en Grifell.

Una Señora movida

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Lorena Velázquez, Víctor Junco en Fanny Schiller.

Een jonge excentrieke vrouw roept haar hele familie bijeen om haar testament voor te lezen. Eén van haar verwanten doet een poging haar te vermoorden, maar haar man, met wie zij op gespannen voet leeft, redt haar het leven. De komiek 'Clavillazo' in de rol van de detective 'Peter Pérez', een van zijn eerste creaties. Zwak, maar niet onsympathiek.

El Sordo

1958 | Komedie, Drama

Mexico 1958. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Irma Dorantes, Cesáreo Quezadas en Oscar Pulido.

Een jongen, die beelden maakt voor de dorpskerk, wordt doof als gevolg van de klappen die hij krijgt als hij probeert te verhinderen dat zijn vriendin wordt geschaakt door een neger. Een onbeholpen pseudo-komedie waarin de komiek 'Clavillazo' zichzelf imiteert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonio 'Clavillazo' Espino op televisie komt.

Reageer