Arne Sucksdorff

Regisseur, Acteur, Scenarist

Arne Sucksdorff is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Mr. Forbush and the Penguins

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Al Viola, Roy Boulting, Arne Sucksdorff en Al Viola. Met o.a. John Hurt, Hayley Mills, Dudley Sutton, Tony Britton en Thorley Walters.

Kan een vrouwenversierende bioloog gelukkig worden op de Zuidpool waar hij onderzoek verricht aan een pinguïnkolonie? Lijkt enigszins op de later gemaakte en betere NEVER CRY WOLF. De documentaire-filmer Sucksdorff maakte de fascinerende beelden van de pinguïns. Boulting regisseerde de scènes met zijn vrouw Mills. Ook bekend als CRY OF THE PENGUINS.

En Djungelsaga

1957 | Documentaire

India/Zweden 1957. Documentaire van Arne Sucksdorff.

In een afgelegen nederzetting in Noord-India hebben de Muria's hun cultuur en godsdienst intact weten te houden ondanks de Mongoolse invasies. Deze religie is gefundeerd in de hen omringende natuur: een God van hemel en aarde, goede geesten in de bloemen en demonen in de wilde dieren in de jungle. Hun geloof beweegt hen tot het offeren van een van de dorpelingen om een agressieve panter te verdrijven. Dit op zich fascinerend kijkje in een onbekende inheemse cultuur heeft een te prentenboekachtige benadering gekregen en onnodig veel commentaar, waardoor werkelijk inzicht onmogelijk wordt.

Det stora äventyret

1953 | Familiefilm, Documentaire, Drama

Zweden 1953. Familiefilm van Arne Sucksdorff. Met o.a. Anders Nohrborg, Kjell Sucksdorff, Holger Stockman, Sigvard Kihlgren en Arne Sucksdorff.

Een boerengezin woont in de bossen van Midden-Zweden, waar de dieren in strenge winters voedsel komen zoeken bij de boerderij. Jongens vangen een otter die ze stiekem voeden en temmen, maar die in het voorjaar weer ontsnapt in het meer. Terugkeer van de trekvogels doet hen beseffen dat het `grote avontuur` door blijft gaan. Deze opmerkelijk in beeld gebrachte natuurdocumentaire wordt door de simpele speelfilmintrige versterkt. Het al te hoog gestemd, pedagogisch commentaar van Gunnar Sj[KA3]oberg, die stem van Anders (Nohrborg) inspreekt, en Norman Shelley op de soundtrack is overbodig en qua toon gedateerd. In de Amerikaanse versie is Sjöberg's stem vervangen door Luis Van Rooten. Het scenario is van regisseur Sucksdorff. Het camerawerk is eveneens van regisseur Sucksdorff. RCA Sound System, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arne Sucksdorff op televisie komt.

Reageer