Bill Kroyer is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ferngully...The Last Rainforest

1992 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Animatie van Bill Kroyer.

Schattige, ecologische tekenfilm waarvoor Jim Cox het scenario schreef, naar verhalen van Diana Young. In een magische wereld van fee[KA3]en en elfjes neemt een tot Liliputter omgetoverde houthakker een duik in een door menselijke ontginningszucht bedreigd tropisch regenwoud. Met excentrieke nevenfiguurtjes als een vleermuis (stem van Robin Williams) en muzikale intermezzo's in de vorm van popsongs van Sheena Easton, Elton John en Johnny Clegg. Met in de originele versie de stemmen van Tim Curry als Hexxus, Samantha Mathis als Crysta, Christian Slater als Pips, Jonathan Ward als Zak, Grace Zabriskie, Richard 'Cheech' Marin en Tommy Chong. Muziek van Alan Silvestri.

FernGully: The last rainforest

1992 | Animatie

Verenigde Staten/Australiƫ 1992. Animatie van Bill Kroyer. Met o.a. Samantha Mathis, Tommy Chong, Cheech Marin, Christian Slater en Tim Curry.

Tweedimensionale animatiefilm over de bewoners van een lieflijk stukje bos dat wordt bedreigd door houthakkers. Ontregelde vleermuis Batty (Robin Williams) is nog meer overstuur dan normaal en de Beetle Boys zijn hun ritme kwijt. Volgens hagedis Goanna (Tone-Loc) zit er niks anders op dan de mensen te verorberen. Ondertussen is door de kap een boze geest ontwaakt (Tim Curry) en heeft fee Crysta (Samantha Mathis) per ongeluk een houthakker verkleind. Prima film om de kleintjes te laten wennen aan ecologische rampspoed.