Lau Ezerman: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

De Spooktrein

1939 | Mysterie, Drama, Komedie, Thriller

Nederland 1939. Mysterie van Karel Lamac. Met o.a. Jan Musch, Fien de la Mar, Cissy van Bennekom, Louis Borel en Adolphe Engers.

Het komische griezeltoneelstuk van Arnold Ridley was al twee keer eerder, in 1927 en in 1931 in Engeland verfilmd als THE GHOST TRAIN (en later nog eens in 1941). Een groep reizigers strandt op een verlaten stationnetje waar het spookt, wat de spelers de kans geeft allerlei grappige typetjes neer te zetten. Een erg verzorgde produktie.

Vadertje Langbeen

1938 | Erotiek

Nederland 1938. Erotiek van Friedrich Zelnik. Met o.a. Lily Bouwmeester, Paul Storm, Jan Retèl, Lies de Wind en Helène Pimentel.

Geslaagde Nederlandse verfilming van Jean Webster`s boek [KL]Daddy Long Legs[KLE] (in de V.S. al drie keer verfilmd, waarvan de zwijgende versie uit 1919 met Mary Pickford beroemd werd) over het opgroeiende weesmeisje dat hartelijke brieven schrijft naar een voor haar onbekende, rijke voogd.

Lentelied

1936 | Komedie, Muziek

Nederland 1936. Komedie van Simon Koster. Met o.a. Ank van der Moer, Jan Teulings, Dick Swidde, Nell Knoop en Lau Ezerman.

Ank van der Moer schittert als een aardige, jonge actrice in een moedig en fris filmexperiment dat schlagers bevat als 'In Mei' en 'Het Lied van de Sterren'. 'Wij wilden natuurlijkheid en geen romantische flauwekul', zei Koster veertig jaar later. Cameraman Andor von Barsy leverde voor alle buitenopnames fraai vakwerk. De film werd op de zonnige Zeeuwse eilanden en in Rotterdam opgenomen, en een fraaie cabriolet steelt bijna als een echte ster de scènes van Van der Moer.

Komedie Om Geld

1936 | Komedie

Nederland 1936. Komedie van Max Ophüls. Met o.a. Herman Bouber, Rini Otte, Cor Ruys, Matthieu van Eysden en Lau Ezerman.

Wat de film beoogt is niet meteen duidelijk: een leerstuk of een satire op de Hollywoodfilms die zo openlijk de crisiswerkelijkheid ontvluchtten. Voor de rest is Ophüls' talent al volop aanwezig, is de enscenering verbluffend fraai en heeft Rini Otte een hartverwarmende aanwezigheid in dit eigentijdse verhaal over een eerlijke bankloper die 'carrière' maakt. Het scenario is van Walter Schlee, het schitterende camerawerk van Eugen Schüfftan.

Het Leven Is Niet Zo Kwaad

1935 | Musical

Nederland 1935. Musical van Haro van Peski. Met o.a. Lou Bandy, Fien de la Mar, Dolly Mollinger, Cees Laseur en Aaf Bouber.

Marktkoopman Bandy wordt door De la Mar ontdekt voor de revue, maar na succes op de planken ontvlucht hij het klatergoud van de theaterwereld en keert terug naar een eerlijk koopmansbestaan. Haro van Peski's laatste van de beide films die hij ooit maakte, naar een verhaal van Walter Schlee en met liedjes geschreven door Alexander de Haas.

Willem van Oranje

1934 | Historische film

Nederland 1934. Historische film van Jan Teunissen en G.J. Teunissen. Met o.a. Cor van der Lugt Melsert, Louise Kooyman, Cor Hermus, Lau Ezerman en Cruys Voorberg.

Op 4 januari 1934 ging deze film als eerste geheel Nederlands gesproken, in Nederland opgenomen, hoofdfilm in première. Een hele gebeurtenis, maar alle plechtigheden rondom deze film met zijn plechtige onderwerp, konden niet verhoeden dat het een flop werd. De film is interessant door alle beroemde acteurs van toen, zoals Flink, Voorberg, Hermus en zelfs de vader van filmer Van Gasteren.

Het Meisje met den Blauwen Hoed

1934 | Drama

Nederland 1934. Drama van Rudolph Meinert en Rudolf Meinert. Met o.a. Truus van Aalten, Lou Bandy, Rolant Varno, Willy Haak en Dries Krijn.

Alex de Haas schreef het scenario naar Johan Fabricius' populaire boek over het leven van Jan Soldaat. Lou Bandy zingt 'Vaste verkering is toch niets voor een Soldaat' en 'Het Meisje met Den Blauwen Hoed'. Een leuke rol van Van Aalten.

Wasch Gemakkelijk... Wasch Voordelig

1933 | Musical

Nederland 1933. Musical van Johannes Guter. Met o.a. Lau Ezerman, Mien van Kerckhoven-Kling, Enny Meunier en Clinge Doorenbos.

Een erg lange reclamefilm, in de Berlijnse UFA-studio`s opgenomen, waarin Van Kerckhoven-Kling allerlei mensen aanspreekt om Persil-waspoeder aan te prijzen, en Clinge Doorenbos een chemicus in de Persil-fabrieken speelt. De film kreeg een [KA1]e[KA1]enmalige (pers)voorstelling in het Tuschinskitheater en diende verder zijn leven uit als reclamefilm op voorlichtingsbijeenkomsten e.d. Een curiosum als vroege Nederlandse geluidsfilm.