Ilse Trautschold

Acteur

Ilse Trautschold is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Der Favorit der Kaiserin

1936 | Historische film

Duitsland 1936. Historische film van Werner Hochbaum. Met o.a. Olga Tschechowa, Anton Pointner, Willy Eichberger, Adele Sandrock en Trude Marlen.

Keizerin Elisabeth van Rusland wil alleen nog maar jonge, knappe officieren om zich heen zien. Een alleraardigste historische komedie.

Mutter Krausens Fahrt ins Glück

1929 | Drama

Duitsland 1929. Drama van Piel Jutzi. Met o.a. Alexandra Schmitt, Ilse Trautschold, Holmes Zimmermann, Vera Sacharowa en Fee Wachsmuth.

Het ellendige bestaan van een Berlijns arbeidersgezin in de jaren 1920-1930. De moeder eindigt aan de gaskraan; dat is haar 'reis naar het geluk'! Een realistisch meesterwerk, een van de hoogtepunten van de Duitse zwijgende film. De muziek wordt verzorgd door Götz Wendlandt en Wolfgang Sternberg.

Mutter Krausen's Fahrt ins Glück

1929 | Zwijgende film, Drama

Duitsland 1929. Zwijgende film van Phil Jutzi. Met o.a. Alexandra Schmidt, Holmes Zimmermann, Ilse Trautschold en Gerhard Bienert.

Stomme film uit de Weimarrepubliek ter verheerlijking van het proletariaat, die zelfs voor de geoefende kijker wel heel traag en gedateerd zal aanvoelen. Centraal staan Mutter Krause en haar twee volwassen kinderen, voor wie de ellende zich maar blijft opstapelen. De nieuwe liefde van haar dochter, een arbeider die zich bij de communisten heeft aangesloten, biedt echter nieuwe hoop. Regisseur Jutzi zegde zelf niet veel later zijn lidmaatschap van de communistische partij op, en werkte vervolgens in dienst van de nazi's.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ilse Trautschold op televisie komt.

Reageer