Vesa-Matti Loiri

Acteur

Vesa-Matti Loiri is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Road North

2012 | Drama

Finland 2012. Drama van Mika Kaurismäki. Met o.a. Vesa-Matti Loiri, Samuli Edelmann, Mari Perankoski en Peter Franzén.

Charmante, zwaarlijvige boef Leo (prachtrol van zanger-acteur Loiri) keert na 35 jaar rondzwerven terug naar Finland. Eerste stop is het huis van zoon Timo (Edelmann), een succesvolle concertpianist die eigenlijk niets van zijn vader moet hebben, maar wiens nieuwsgierigheid het toch van zijn woede wint. Samen trekken ze in een gestolen Pontiac richting Lapland, waar verloren gewaande familieleden, wijze levenslessen en schokkende ontboezemingen op hen wachten. Melancholieke en droogkomische roadmovie, met een on-Fins lichte toon, die echter niet verrast.

Uuno Turhapuron Aviokriisi

1981 | Komedie

Finland 1981. Komedie van Ere Kokkonen. Met o.a. Vesa-Matti Loiri, Marjatta Raita, Tapio Hämäläinen en Marita Nordberg.

De hoofdpersoon heeft altijd problemen met zijn schoonvader. Die is er zo van overtuigd dat zijn schoonzoon niet deugt, dat hij een echtscheiding op gang wil brengen en daarvoor een mannelijke en vrouwelijke verleider inhuurt om een schandaal te creëren.

Pedon Merkki

1981 | Oorlogsfilm

Finland 1981. Oorlogsfilm van Jaakko Pakkasvirta. Met o.a. Esko Salminen, Irina Milan, Tom Wentzel, Hannu Lauri en Vesa-Matti Loiri.

Deze film gaat over het lot van Finland tijdens de oorlog met de USSR tussen 1939 en 1944. Het verhaal gaat over mensen temidden van de puinhopen van de oorlog, over pijn en liefde, onveiligheid en onwetendheid. Ook bekend als SIGN OF THE BEAST.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vesa-Matti Loiri op televisie komt.

Reageer