Lucha Villa is acteur.
Er zijn 28 films gevonden.

El Milusos II

1985 | Komedie

Mexico 1985. Komedie van Roberto G. Rivera. Met o.a. Héctor Suárez, Roberto Guzmán en Lucha Villa.

De lotgevallen van een pechvogel die werkt als kelner, amateur-bokser en verkoper van toverdrankjes. Het vervolg op een van de grootste kassuccessen van de Mexicaanse cinema, die twee jaar eerder opgenomen werd, maar wel veel vrolijker was.

El Lugar sin límites

1978 | Drama

Mexico 1978. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Lucha Villa, Ana Martín, Gonzalo Vega en Julián Pastor.

Een vrachtwagenchauffeur wordt verleid door een homoseksuele ambtenaar in een Mexicaans dorpje. Een vuile en ruwe film die een sterke aanklacht tegen de hedendaagse Zuidamerikaanse dwingelandij en het 'machismo' vormt. Een van de beste films van de hedendaagse Mexicaanse cinema.

Presagio

1974 | Drama

Mexico 1974. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. David Reynoso, Fabiola Falcón, Lucha Villa en Pancho Córdoba.

In een armzalig Mexicaans dorp doet de vroedvrouw sombere voorspellingen als een zwangere vrouw per ongeluk een fles heeft gebroken. Een lofwaardige semi-allegorische film, die aan de hand van een verhaal van Gabriel García Márquez de fenomenen van het bijgeloof en van de collectieve hysterie analyseert.

Mi caballo prieto Rebelde

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Joaquín Cordero, Lucha Villa, Julio Aldama en Luis Aragón.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie wordt een jonge man verraden en vervolgens gered door zijn trouwe paard. Een zeer onsamenhangende film. Eerste van twee films, de opvolger heet LOS HOMBRES DE LUPE ALVIREZ.

Luna de miel en condominio

1966 | Komedie

Mexico/Puerto Rico 1966. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Lucha Villa, Mapy Cortés, Fernando Cortés en Paquito Cordero.

In hotel 'Amor' gebeuren allerlei dingen tussen mensen met een verschillende achtergrond. Geïnspireerd door, om niet te zeggen plagiaat van de Argentijnse film LA CIGARRA NO ES UN BICHO.

Los hombres de Lupe Alvírez

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Joaquín Cordero, Lucha Villa, Julio Aldama en Dagoberto Rodríguez.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie ontvoeren drie mannen een meisje dat op het punt stond te trouwen. Haar verloofde rust niet voor hij de mannen heeft gevonden. Het vervolg op MI CABALLO PRIETO REBELDE en al net zo middelmatig. Bestaat uit de episoden Los hombres de Lope Alvírez, La venganza en Cruel destino

El imperio de Drácula

1966 | Horror

Mexico 1966. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Lucha Villa, César del Campo, Eric del Castillo en Ethel Carrillo.

Bij de dood van zijn moeder zweert een jongen de laatste Draculstein te doden, een vreselijke vampier die zijn vader vermoordde. Hij, zijn vrouw, zijn schoonzuster en haar gezelschapsdame gaan op weg naar het 'grijze slot', vastbesloten een eind te maken aan de vloek. Een nogal flauwe versie van Dracula, een mislukte imititatie van wat de Hammer-studios tien jaar eerder in Engeland produceerden. Slecht en belachelijk.

Amanecí en tus brazos

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Lucha Villa, Fernando Casanova, Jaime Fernández en Fernando Soler.

De trieste liefdesgeschiedenis van een rijke erfgename, die geadopteerd blijkt te zijn, en een van haar bedienden. Het enige opvallende in deze zwakke film zijn de fraaie vormen van de hoofdrolspeelster.

Los Sánchez deben morir

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Javier Solís, Fernando Casanova, Lucha Villa en Rosa María Vázquez.

Twee broers gaan op de vlucht voor hun verloofdes en hun aanstaand huwelijk en verschuilen zich in een dorp waar ze van een moord beschuldigd worden. Zeer stompzinnig.

Un callejón sin salida

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Javier Solís, Alberto Vázquez, Emilio Fernández, Sonia López en Lucha Villa.

Twee broers komen tegenover elkaar te staan omdat ze verliefd worden op dezelfde vrouw. Dit domme melodrama wordt, overigens maar gedeeltelijk, gered door de aanwezigheid van Fernández en Villa.

Me cansé de rogarle

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Lucha Villa, Manuel López Ochoa, Marco Antonio Muñíz en José Alfredo Jiménez.

De ene na de andere verloofde van een meisje pleegt zelfmoord, telkens als ze op het punt staan om te trouwen. Een clichématige, folkloristische komedie.

Guitarras lloren guitarras

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cuco Sánchez, Lucha Villa, Fernando Soto ('Mantequilla') en Manuel López Ochoa.

Een beroemde componist helpt een zangeres om succes te krijgen, maar moet toezien dat ze verliefd wordt op zijn broer. Sentimenteel.

El ultimo cartucho

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Manuel López Ochoa, Lorena Velázquez, Lucha Villa en Jorge Russek.

Een dorpstiran doodt of martelt iedereen die hem niet gehoorzaamt. Dan verschijnt een mysterieuze man die de orde zal herstellen. Een enigszins sadistische film, gebaseerd op een boek van Luis G. Inclán. Goed geacteerd.

El gallo de oro

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Ignacio López Tarso, Lucha Villa, Narciso Busquets en Carlos Jordán.

Een dorpsomroeper probeert aan geld te komen voor de begrafenis van zijn moeder door middel van een vechthaan die hij gekregen heeft. Een goed script, waaraan Gabriel García Marquez meewerkte, gebaseerd op een verhaal van Juan Rulfo, maar een slechte film van een talentloze regisseur.

El fugitivo

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Amparo Rivelles en Alma Delia Fuentes.

Nadat hij een straf heeft uitgezeten voor een misdaad die hij niet beging, gaat een man op zoek naar de vriend die hem beschuldigde. Minder dan middelmatig, maar met mooie kleuren.

México de mi corazón

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Lola Beltrán, Julio Aldama, Lucha Villa en Mauricio Garcés.

Twee zangers winnen in Los Angeles een concours van Mexicaanse liedjes. De eerste prijs is een retourtje Mexico City. Deze film is erg chauvinistisch omdat de hoofdrolspelers ontdekken dat hun vaderland een goede toeristische promotie waard is. Ook bekend als MEXICO DE MI CORAZON.

Mi revólver es la ley

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Tito Junco en Emma Roldán.

Voor de zoveelste keer moest Aguilar een gemaskerde in Zorrostijl met de welbekende, geveinsde zachtmoedigheid spelen.

La sombra del Mano Negra

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Manuel López Ochoa, Rodolfo de Anda, Lucha Villa en María Duval.

Vervolg op LOS HERMANOS BARRAGEN, ook verdeeld in drie episoden: La sombra del Mano Negra, Cementerio de lujo en Fuera de la ley. Zeer slecht.

El Halcón Solitario

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Rosa María Gallardo en Pedro de Urdimalas.

In deze western is te zien is dat Aguilar met Zorro kan wedijveren, zelfs zonder de noodzaak zich als lafaard te gedragen door zijn maskertje niet af te doen: hij houdt gewoon binnen zijn hoed op.

Dos inocentes mujeriegos

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Vervolg op DOS ALEGRES GAVILANES en net zo slecht. De verwikkelingen van verschillende stelletjes totdat ze gaan trouwen. Bestaat net als zijn voorganger uit drie episoden.

Dos alegres gavilanes

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Wat twee zusters al niet moeten bedenken om met hun geliefden te kunnen trouwen tegen de wil van hun vader! Eerste van twee films, allebei slechte komedies. Het vervolg heet DOS INOCENTES MUJERIEGOS.

Agarrando parejo

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Luis Aguilar, Javier Solís, Lucha Villa en Martha Elena Cervantes.

Twee zusters laten twee oplichters voor hun mannen doorgaan om zo hun grootouders te sussen en hun hinderlijke aanbidders te ontlopen. 'Los Polivoces', een komisch echtpaar gespecialiseerd in verkleedpartijen debuteerde in deze film. Jaren later en na groot succes op de televisie bereikten zij de top in de filmwereld. Een zeer onbeholpen komedie.

Tres palomas alborotadoras

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Elvira Quintana, María Duval, Lucha Villa en Marco Antonio Muñiz.

Om de dochters van een weduwnaar aan de man te helpen stellen een oude vriendin en de dorpspastoor zich ter beschikking om een strategie uit te werken. In deze parodiërende komedie is vooral het 'machismo' vermakelijk.

Los apuros de dos gallos

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Miguel Acevez Mejía, Marco Antonio Muñíz, Lilián de Celis en Lucha Villa.

Drie Mexicaanse veeboeren leren een Spaans meisje kennen en worden verliefd op haar. Na veel verwikkelingen en een tweetal feesten verovert een van hen het voorwerp van verlangen. Onmiddelijk na DOS GALLOS Y DO GALLINAS gefilmd met dezelfde technisch-artistieke equipe, maar met een nieuwe verschijning: de Spaanse zangeres Lilián de Celis. Het resultaat was in ieder geval hetzelfde: een slechte komedie.

El terror de la frontera

1962 | Western

Mexico 1962. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Piporro, María Eugenia San Martín, Lucha Villa en Tito Junco.

Een man wordt om een vrouw in de rug neergeschoten. Na een tijdje besluit zijn tweelingbroer, vergezeld van een meisje, hem te wreken. Jammer dat de regisseur de talenten van de komiek 'Piporro' niet wist te benutten in deze western met parodiërende trekken.

El jinete enmascarado

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, El Tariácuri, Luz María Aguilar en Lucha Villa.

Alweer een van de duizenden films over gemaskerde wrekers die zo geliefd zijn bij het Mexicaanse publiek. Deze keer heet de betreffende gemaskerde 'El Norteño'. Het is het eerste deel van een serie van drie over dit personage. Alle zijn ze middelmatig.

El Norteño

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Manuel Muñoz. Met o.a. Antonio Aguilar, El Tiarácuri, Luz María Aguilar en Lucha Villa.

Tweede deel van de avonturen van de gemaskerde 'Norteño, die bestaat uit drie episoden: Torbellino de codicias, El buitre satánico en El vértigo asesino. Niets noemenswaardigs.

El Charro Negro contra la banda de los Cuervo

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Arturo Martínez. Met o.a. Rodolfo de Anda, Laila Buentello, Lucha Villa en Alejandro Paroli.

De zoon van 'El Charro Negro' komt samen met zijn helper aan in een dorpje om zich te meten met de gevreesde Cuervobende. Eén uit de eindeloze rij plagiaten van 'Zorro'. Het vervolg heet LA ENMASKERADA DE JADE.