Maurice Failevic is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

L'echo

1990 | Romantiek

Frankrijk 1990. Romantiek van Maurice Failevic. Met o.a. Serge Reggiani, Annick Brard, Claudio Remondi, Luciano Bartoli en Sandro Daneri.

De trouwe bewerking van een novelle van John Berger. Gefilosofeer over een levensavond terwijl de liefde wordt ontdekt. Centraal staat de persoon van een herder - een bewonderenswaardig rol van Reggiani - die al vele jaren helemaal alleen in de alpenweiden, zo'n beetje het einde van de wereld, woont. Aangrijpend, sober en een bevredigende regie die de ruige lokaties, waarin zich een groep houthakkers hoe dan ook in leven moet zien te houden, goed weet te benutten. Lijkt erg op Jean Giono.

1788

1989 | Historische film

Frankrijk 1989. Historische film van Maurice Failevic. Met o.a. René Camoin, Fred Maubert, Jean Puyberneau, Georges Coubert en Aline Bertrand.

De geschiedenis van 1788 tot 1789 van een klein Frans dorpje met zijn boeren, oogst, en rijke en arme inwoners. Voor deze anonieme lieden 'van wie het geweten zo zacht schreeuwt dat men het niet hoort' gloort er weer hoop aan de horizon als de Revolutie zich aandient en zij de beroemde 'Klaagschriften' gaan opstellen. Nauwgezette regie, waarbij niet is afgeweken van de historische realiteit. Een levendige aanpak hoewel meer in de stijl van een goede leerling.

L'héritage

1984 | Drama

Frankrijk 1984. Drama van Maurice Failevic. Met o.a. Fernand Ledoux, Maryline Even, Claude Joseph en Yves Savel.

De oude Léon is overleden. Hij laat een goede wijngaard achter, maar er is geen erfgenaam. Verschillende dorpelingen gaan ervan uit dat zij de wijngaard zullen erven. Léon blijkt dit te hebben voorzien: hij laat de wijngaard aan het hele dorp na. Eén keer per jaar, tijdens de oogst, zal iedereen uit het dorp met de anderen moeten samenwerken.