Timo Jacobs

Acteur

Timo Jacobs is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Finale

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Klaus Lemke. Met o.a. Saralisa Volm, Anneke Schwabe en Timo Jacobs.

Tijdens het WK voetbal in 2006 probeert de 21-jarige escortgirl Saralisa haar gestrande huwelijk te verwerken. Dan raakt ze verstrikt in een relatie met een oudere actrice.

Träum weiter, Julia

2004 | Romantiek

Duitsland 2004. Romantiek van Klaus Lemke. Met o.a. Tim Jacobs, Julia Spitzner, Nina Schwabe, Maike Thomsen en Scorpion Appel.

Timo (Jacobs) jaagt tijdens de zomer van 2004 in Hamburg alle meisjes na, al is het maar voor kort, en soms zijn het er wel twee op een dag. Dan ziet hij Julia (Spitzner). Hij wil haar veroveren en zij probeert hem te prikkelen door te doen alsof er een rivaal is voor wie ze een peperdure bruidsjurk moet laten aanmeten. Nina (Schwabe), de coupeuse, wordt ook verliefd op Timo. Timo is bereid op zijn beurt alles te doen, wat zij hem vragen. Nina en Julia besluiten de cake te delen: Julia trouwt met Timo - de ceremonie duurt drie minuten - en Nina mag hem hebben. Het scenario van de 64-jarige regisseur Lemke lijkt op de nostalgie van Erich Rohmer. De jonge vrouwen zijn bevallig en aantrekkelijk om te zien, maar er zit nauwelijks tempo en verhaal in deze rolprent.

Drei Minuten Heroes

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Klaus Lemke. Met o.a. Claudia Grimm, Timo Jacobs, Miles Terheggen en Zsa-Zsa Anwar.

Een aantal portretjes van jongeren rondom de Herbertstrasse (de Hamburgse straat met de vitrines, die min of meer door een soort schutting is afgesloten van de rest van de buurt). Het zijn bikers, woekeraars, drugsdealers, verslaafden, autokrakers, groupies, tippelaarsters, kunstschilders, passanten en een meisjesbende die Sankt Pauli onveilig maken. Zij komen allemaal ongeveer vijf minuten aan het woord. Deejay Miles volgen we door de hele film. Hij componeert hiphop, maar bereikt niks door zijn verslaving. We volgen ook Timo, die vruchteloos probeert de harten van jonge meisje sneller te laten kloppen. Coco valt op Timo en Zsa-Zsa is de vriendin van Miles. Regisseur Lemke, die inmiddels de zestig is gepasseerd en het scenario schreef, herhaalt op een andere wijze wat hij 22 jaar geleden met ROCKER ook al deed: Hamburgs zelfkant vastleggen op de gevoelige laag met leken in een compositie die het verhaal vormt. Jaren later voor kenners en vorsers misschien interessant, maar nu tamelijk saai en je moet echt gemotiveerd zijn, wil je gaan kijken. Bovendien moet je de Hamburgse slang begrijpen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Timo Jacobs op televisie komt.

Reageer