Julio Villarreal is regisseur en acteur.
Er zijn 46 films gevonden.

Préstame tu cuerpo

1957 | Komedie, Fantasy

Mexico 1957. Komedie van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Manuel Fábregas, Prudencia Grifell en Julio Villarreal.

Door een vergissing van haar engelbewaarder moet een overleden meisje terug naar de aarde om zich in een vreemd lichaam te reïncarneren. Zelfs de sympathieke Pinal kon de film niet behoeden voor een totale commerciële ondergang.

El Gran premio

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Carlos Orellana. Met o.a. Sara García, Irma Dorantes, Angel Infante en Julio Villarreal.

Om hun tehuis te redden van een gewisse ondergang, besluit een van de bewoonsters om mee te doen aan een dichtwedstrijd, met het oog op het uitgeloofde prijzengeld. Gebaseerd op een destijds bestaand programma, niet minder ridicuul dan deze film.

Horas de agonía

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Miguel Torruco, Lilia Prado, Prudencia Grifell en Julio Villarreal.

Een arts doodt een patiënte als hij, na eerst met haar getrouwd te zijn, ontdekt dat zij ongeneeslijk ziek is. Uitermate warrig en schokkend. Dit was de laatste film van Miguel Torruco, die kort daarop overleed.

La Faraona

1955 | Drama, Musical

Mexico/Spanje 1955. Drama van René Cardona. Met o.a. Lola Flores, Agustín Lara, Joaquín Caballero en Julio Villarreal.

Een Spaanse zigeunerin moet een reis naar Mexico ondernemen om de erfenis van haar dood gewaande grootvader in ontvangst te nemen. Kleine en onbetekenende verheerlijking van het immense succes dat de Spaanse Lola Flores in Latijns- Amerika had.

Historia de un amor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Libertad Lamarque, Emilio Tuero, José Luis Jiménez en Julio Villarreal.

Een beroemde zangeres adopteert de dochter van haar voormalige dienstbode, maar de grootvader eist het kind op. Niet na te vertellen, zo slecht.

Pintame angelitos blancos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Emilia Guiú, Rita Montaner, Titina Romay en Julio Villarreal.

Onder invloed van zijn tweede vrouw houdt een man op van zijn dochter te houden. Maar met de hulp van de zwarte bedienden komt het meisje er achter dat haar stiefmoeder een hoer is. Een belachelijke en onuitstaanbare smartlap.

Padre contra hijo

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Manuel Fábregas, Julio Villarreal, Silvia Derbez en Fanny Schiller.

Een jongeman ontdekt dat zijn vader, die zijn moeder in de steek heeft gelaten, een vooraanstaand man is in een dorp. Hij besluit hem op te zoeken en recht te doen. Naar het gelijknamige boek van Carlos Arniches. Bustillo Oro is er in geslaagd een alleszins vermakelijke film te maken.

La Mujer que se vendió

1954 | Drama

Mexico/Cuba 1954. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. María Elena Marqués, Ramón Gay, Rebeca Iturbide en Julio Villarreal.

Het dilemma van een bevallige vrouw die, in ruil voor haar leven, wel haar lichaam maar niet haar ziel wilde geven. Niet na te vertellen.

La Culpa de los hombres

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Antonieta Pons, Enrique Rambal, Julio Villarreal en Lupe Rivas Cacho.

Na haar vrijlating uit de gevangenis waar zij onschuldig was opgesloten, wordt een vrouw, geholpen door een ex-medegevangene, rijk en beroemd. Opeenstapeling van melodramatische clichés die tot vervelens toe worden uitgebuit.

La Bruja

1954 | Fantasy

Mexico 1954. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Lilia del Valle, Ramón Gay, Julio Villarreal en Charles Rooner.

Een eminent geleerde verandert een afstotelijke bedelares in een wonderschone vrouw, om aldus wraak te nemen op de man die zijn dochter vermoordde en zijn laboratorium verwoestte. Deze poging van Urueta om een griezelfilm te maken had een afgrijselijk resultaat.

Casa de perdiciòn

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Fernando Fernández, Julio Villarreal en José Baviera.

Om de dood van haar vader te wreken wordt een vrouw koningin van de onderwereld. Afschuwelijk.

La Ladrona

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Rosa Arenas, Carmen González, Julio Villarreal en Prudencia Grifell.

Omdat haar zusje er met haar vriend vandoor is, besluit een meisje het klooster in te gaan. Veel te moraliserend en ouderwets.

El Valor de vivir

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Tito Davison. Met o.a. Arturo de Córdova, Rosita Quintana, María Douglas en Julio Villarreal.

Een musicus wordt in de gevangenis gezet, omdat zijn melodieën geheime codes voor de vijand zouden zijn. Een aanstellerige en vulgaire film met een abominabele regie.

Cuando me vaya

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Miguel Torruco, Julio Villarreal en Hortensia Santoveña.

De liefdesperikelen van een beeldschone componiste. Het typische Mexicaanse feuilleton, in dit geval even arm aan middelen als aan verbeeldingskracht.

Angeles de la calle

1953 | Drama

Mexico/Cuba 1953. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Gustavo Rojo, Emilia Guiú, Andrea Palma en Julio Villarreal.

Door gebrek aan liefde loopt een jongetje samen met zijn vriendje weg van huis om zich te voegen bij een groepje arme kinderen onder de bescherming van een goedaardige rechter. Onbetekenend.

Yo soy gallo dondequiera

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Sara Montiel, Joaquín Cordero, Marco de Carlo en Julio Villarreal.

Een jongeman keert terug naar zijn dorp, vastbesloten om de ranch die hem ooit ontnomen werd weer in zijn bezit te krijgen. Het enige vermeldenswaardige is de constante blik van afschuw van Montiel.

Un Divorcio

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Marga López, Carlos López Moctezuma, Raúl Farell en Julio Villarreal.

Een jongen komt tot de ontdekking dat hij de vrucht is van een avontuurtje van zijn moeder voordat zij trouwde met de man die hij voor zijn echte vader houdt; hij besluit het ouderlijk huis te verlaten. Eén grote opeenvolging van moraliserende gesprekken, het een nog zinlozer dan het ander.

Eugenio Grandet

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Marga López, Julio Villarreal, Andrea Palma en Ramón Gay.

De vrek Grandet verzet zich tegen het huwelijk van zijn dochter met haar neef, omdat hij denkt dat het hem uitsluitend om zijn geld te doen is. Naar het klassieke werk van Honoré de Balzac; het resultaat is armetierig, zowel wat regie als wat sfeer betreft.

El Jugador

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. David Silva, Carmen González, Aurora Segura en Julio Villarreal.

Een jongen met veel te veel geluk in het spel, wil met zijn vriendin trouwen, tegen de wil van haar ouders. De stereotiepe film bleef, volkomen terecht, onopgemerkt.

Un Gallo en corral ajeno

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín, Andrés Soler en Julio Villarreal.

Een aristocraat doet alsof hij een dief is, om de vrouw waarop hij verliefd is te veroveren. De regisseur kent in onbekwaamheid zijns gelijke niet.

La Bien amada

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Roberto Cañedo, Columba Rodríguez, Julio Villarreal en Tito Junco.

Een leraar pleegt een diefstal om de operatie van zijn vrouw aan een hersentumor te betalen. Overdreven en zonder overtuigingskracht. 'Indio' Fernández was niet bepaald op zijn best.

El Cardenal

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Villarreal, Ernesto Alonso, Lilia del Valle en Carlos Orellana.

Een kardinaal heeft geneesmiddelen nodig, maar hij kan er alleen aan komen via de koning van de zwarte markt, die hem in ruil een paar gebouwen van de kerk vraagt. Een pleidooi tegen het communisme. Een huichelachtige en reactionaire film.

Tierra baja

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Armendáriz, Zully Moreno, Luis Aldás en Julio Villarreal.

De hartstocht, wrok en haat tussen de bewoners van een dorp. Naar het gelijknamige boek van de Spaanse schrijver Angel Guimer[KA1]. Een film op niveau met prachtige beelden, ondanks een paar regiefouten.

Si usted no puede, yo sí

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Julián Soler. Met o.a. 'El Zorro', Mantequilla, Julio Villarreal en Alma Rosa Aguirre.

Een ontslagen komiek zoekt werk bij een agentschap zonder werknemers. De conflicten laten niet lang op zich wachten. Het script van deze vreselijk slechte komedie is van Luis Buñuel, die er ál zijn onbegrijpelijke privé grappen in heeft verwerkt.

La Loca de la casa

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Pedro Armendáriz, Susana Freyre, Beatríz Aguirre en Julio Villarreal.

Een novice besluit het klooster te verlaten en te trouwen om haar vader van een bankroet te redden. Gebaseerd op de roman van Benito Pérez Galdós. Bustillo Oro kwam niet verder dan een conventioneel melodrama met ellenlange dialogen en slecht filmwerk.

Doña Perfecta

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Dolores del Río, Esther Fernández, Carlos Navarro en Julio Villarreal.

Een ingenieur komt bij zijn tante wonen en komt daar in conflict met haar behoudende ideeën. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Benito Pérez Galdós, maar dan niet gesitueerd in Spanje, zoals in het boek, maar in México. Zeer geslaagde film, hoewel sommige critici hem niet wisten te waarderen.

San Felipe de Jesús

1949 | Biografie

Mexico 1949. Biografie van Julio Bracho. Met o.a. Ernesto Alonso, Rita Macedo en Julio Villarreal.

De film beschrijft het leven van de Mexicaanse martelaar San Felipe de Jesús, die op de Filippijnen zijn leven heeft geofferd. Zoals bijna alle biografieën over heiligen is dit ook een volstrekt onbenullige smartlap.

Lluvia roja

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van René Cardona. Met o.a. Jorge Negrete, Elsa Aguirre, Julio Villarreal en Alicia Caro.

Door een broederstrijd sterft een verliefd paar. Toentertijd de meest ambitieuze film van Cardona, waarin zijn beperkingen als regisseur duidelijk zichtbaar zijn.

La Posesión

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Jorge Negrete, Miroslava, Domingo Soler en Julio Villarreal.

Twee rijke grondbezitters zijn in een voortdurende strijd gewikkeld om een stuk grond. Teveel onnodig irritant geschreeuw en te opruiend, waardoor de film nauwelijks geloofwaardig is en dat komt vooral door het vele irritante geschreeuw en het hitserige karakter.

Confidencias de un ruletero

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Lilia Prado, Julio Villarreal en Conchita Gentil Arcos.

Deze film vertelt de leuke en minder leuke situaties waarin een taxichauffeur dagelijks verzeild raakt. Deze spontane film is duidelijk met veel vakmanschap gemaakt.

La Devoradora

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. María Félix, Luis Aldás en Julio Villarreal.

Een arts ontdekt dat zijn oom wil trouwen met een veel jongere vrouw, die op haar beurt een adolescent als minnaar heeft en niet rust alvorens er in te slagen de jonge arts verliefd te maken. Helemaal in het teken van María Félix als almachtige vampier.

La Casa de la Zorra

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Virginia Fábregas, Ricardo Montalbán, Andrea Palma en Julio Villarreal.

De wederwaardigheden van een eigenaresse van een speelhuis. De film was bedoeld als een soort zilveren huwelijksgeschenk voor Virginia Fábregas van de regisseur en de cast, van wie onder meer vermeld dienen te worden Susana Guízar, Carlos Orellana en Alberto Galán. Wat betreft de film, niets bijzonders.

El Desquite

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Roberta Ratti. Met o.a. Leonora Amar, José Cibrián en Julio Villarreal.

Een vrouw, vele malen mishandeld en bedrogen, besluit zich te wreken. De debutante Ratti heeft niet kunnen voorkomen dat in de liefdesscènes haars ondanks de nodige humor is ingeslopen. Dit is het meest gedenkwaardige van de hele film.

Camino de Sacramento

1945 | Avonturenfilm

Mexico 1945. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Negrete, Rosario Granados en Julio Villarreal.

Soort opvolger, maar dan heel slecht, van THE CORSICAN BROTHERS van Gregory Ratoff uit 1941. Hier is Negrete niet te pruimen.

El niño de las monjas

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Julio Villarreal. Met o.a. Luis Procuna, Angel Garasa en Raquel Rojas.

Een jongen groeit op in het nonnenklooster waarvoor hij te vondeling was gelegd. De eerste film van de acteur Villarreal; het was al in 1935 in Spanje verfilmd. Slecht en langdradig.

Bugambilia

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Dolores del Río, Pedro Armendáriz en Julio Villarreal.

Een jonge soldaat wordt vermoord door de vader van het meisje waarop hij verliefd is. Matig melodrama van 'Indio' Fernández; zijn vierde film waarin zich een romance ontwikkelt tussen Del Rio en Armendáriz.

Tribunal de justicia

1943 | Thriller

Mexico 1943. Thriller van Alejandro Galindo. Met o.a. José Cibrián, Raquel Rojas en Julio Villarreal.

De zoon van een onderzoeker wordt ontvoerd en vermoord. Een timmerman wordt verdacht van de moord. Een middelmatige maar interessante film, die het verhaal het karakter van een documentaire tracht te geven, met als gevolg een vrij dynamisch geheel.

Miguel Strogoff

1943 | Avonturenfilm

Mexico 1943. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julián Soler, Lupita Tovar en Julio Villarreal.

Het verhaal van de trouwe koerier van de tsaar, die blind de besneeuwde steppen van Siberië doorkruist. Een matige verfilming van het gelijknamige boek van Jules Verne. Vervelend. Ook bekend als EL CORREO DEL ZAR.

El Rebelde

1943 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1943. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Jorge Negrete, María Elena Marqués en Julio Villarreal.

Een aantal mislukte grappen op een feestje loopt uit op een aaneenschakeling van noodlottige gebeurtenissen. Middelmatige avonturenfilm gemengd met liefdesverwikkelingen. Het geheel laat niet de minste indruk achter. Ook bekend als ROMANCE DE ANTANO.

Cristóbal Colón

1943 | Historische film

Mexico 1943. Historische film van José Díaz Morales. Met o.a. Julio Villarreal, Consuelo Frank en Lina Montes.

De geschiedenis over de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus. Vervelend en reactionair.

Adulterio

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Rosario Granados, Hilda Kruger en Julio Villarreal.

Als gevolg van overspel weet een rijke grijsaard niet wie van twee meisjes zijn echte kleindochter is. Gebaseerd op de roman El abuelo van Benito Pérez Galdós, door Díaz Morales vakkundig om zeep geholpen.

Cinco fueron escogidos

1942 | Historische film

Mexico 1942. Historische film van Herbert Kline. Met o.a. Joaquín Pardavé, Julio Villarreal, Andrés Soler en Fernando Cortés.

De geschiedenis over de verwoesting van een Tsjechoslowaaks dorp door de nazi's. De vertolking van de hoofdpersonen is zeer de moeite waard. Met deze film werd Andrés Soler definitief erkend als groot acteur.

El conde de Montecristo

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Mapy Cortés, Consuelo Frank en Julio Villarreal.

De beroemde klassieker van Alexander Dumas door Urueta op het scherm gebracht. Een van de beste Mexicaanse films.

Hombre o demonio

1940 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1940. Avonturenfilm van Manuel Contreras Torres. Met o.a. Medea de Novara, Arturo de Córdova en Julio Villarreal.

Een losgeslagen 'gentleman' die dol is op vrouwen, trouwt door gebruik te maken van bedrog met de verloofde van zijn neef. Een soort doorsnee avonturentragedie. Zeer slecht geschreven en nog slechter in scène gezet.

Tu hijo

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van José Bohr. Met o.a. Julio Villarreal, Elena D'Orgaz, Julián Soler en Mercedes Prendes.

De advocaat Julio, echtgenoot van de lichtzinnige Elisa, wordt verliefd op zijn nichtje en laat haar in de steek als zij zwanger blijkt te zijn. Een onverteerbare film.

Sagrario

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van Ramón Peón. Met o.a. Ramón Pereda, Adriana Lamar, Julio Villarreal en María Luisa Zea.

Een moeder en haar dochtertje worden door een dokter in dienst genomen omdat haar man in de gevangenis zit. Na jaren verschijnt de ex-gevangene en ontdekt dat beiden verliefd zijn op de arts. De eerste produktie van de veelzijdige Juan Orol, die tevens een rol in de film vervult en die eerder bekendheid genoot als theateracteur, bokser, stierenvechter, baseballpitcher, etc.