Pierre Manuel

Regisseur

Pierre Manuel is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

No man's land

1979 | Komedie

België 1979. Komedie van Pierre Manuel. Met o.a. Ronny Coutteure en Élise Livemont.

De onmogelijke liefde tussen een Vlaamse en een Franstalige postbeambte in een Brusselse buitenwijk. De vreemde trekjes en belachelijke gewoonten van het taalkundige België, van slechts één kant bekeken. Zwaar op de hand en weinig inventief. Bovendien begrijpt iemand die dit kleine landje niet kent, geen snars van dergelijke geschillen. Een produktie voor intern gebruik. Een Franse versie met Nederlandse ondertiteling en een Nederlandse versie met Franse ondertiteling, zodat tenminste alle Belgen het begrijpen!

Attention à la couleur

1979 | Drama

België 1979. Drama van Pierre Manuel en Jean Libon. Met o.a. Marc-Henri Wajnberg, Alix Pierre-Louis en Serge Michel.

Een jonge werkloze vestigt zich in Brussel. Hij gaat wonen in een huis vol immigranten in een wijk die wordt `gerenoveerd`, zoals dat heet. Terwijl hij (af en toe) naar werk zoekt, bekijkt hij hoe iedereen om hem leeft. Nee, dit is niet MON ONCLE. Dit heet een documentaire, en is een moeizame versie van TRANCHES DE VIE. Inclusief projectontwikkelaars, verborgen racisme, zware arbeid, de kansloze jeugd en uiteenvallende sociale banden. Een inconsequente hoofdpersoon en een geromantiseerd verslag van de crisisjaren, helaas gedateerd en vandaag de dag oninteressant. De beide regisseurs ontbreekt het namelijk aan persoonlijkheid.

La machine

1975 | Sciencefiction

België 1975. Sciencefiction van Pierre Manuel. Met o.a. Alexandre von Sivers en Jean-Pierre Dauzun.

Twee kaderleden die een bijscholingscursus volgen op het Informaticacomplex, maken daar kennis met een zonderlinge professor, die nogal eigenaardige opvattingen heeft over hoe de menselijke samenleving gereguleerd dient te worden. Jammer genoeg voor hem speelt deze in 1975 gemaakte 'politieke fictie' zich zogenaamd af in 1984; het verhaal is tegenwoordig dus compleet achterhaald, gedateerd en gespeend van elk belang.

Les belles manières

1974 | Komedie

België 1974. Komedie van Pierre Manuel. Met o.a. Yves Vasseur, Jacqueline Hamers, Léon Ruquoy, Léon Hecq en Raymond Coumans.

De opvoeding in de liefde van een jongeman in een Waals dorpje. Aardig, sentimenteel en heel oppervlakkig. Regie van het type dertien in een dozijn. Sympathieke acteurs.

Photo-roman

1973 |

België 1973. Pierre Manuel en Maurice Vanneau.

Zoals de titel reeds aangeeft, speelt een burgervrouw (die anoniem is gebleven) mee in een fotoroman. Het is de bedoeling van de filmmakers om haar belachelijk te maken, net zoals het hele genre, maar de komische inspiratie is gauw uitgeblust. Het resultaat is een film die zichzelf herhaalt en daardoor veel te lang duurt. Je kunt beter gaan kijken naar LO SCEICCO BIANCO van Federico Fellini uit 1952, die nog niet verouderd is!

Week-end

1972 |

België 1972. Pierre Manuel en Jean-Jacques.

Het verslag van een weekend, dat een Brussels doorsneegezin doorbrengt aan de Belgische kust. Begint met een reeks kritische noten maar verandert al gauw in een bitter en bijtend pamflet, net als de uitvinker van dit genre, Jean Vigo, in A PROPOS DE NICE deed, waarvan deze film noch de montagekwaliteiten noch de gevoelige intelligentie bezit. De invloed van de 'cinéma- vérité, dat toen in de mode was, is merkbaar. Blijft niet lang bij, want is veels te lichtvoetig en oppervlakkig. De film is ook bekend onder de titel LA QUALITE DE LA VIE.

Le stress

1972 | Drama

België 1972. Drama van Pierre Manuel en Jean-Jacques Péché. Met o.a. Jean Pasteels, Frans Badot en Pierre Delhaye.

Twee mannen lijden aan deze vorm van weltschmerz en 'haken af'. Eerder een opgelegde dan overtuigende beschrijving van deze ziektegevallen. Komt dat door het zwakke spel of door de verregaande miskenning van een dergelijke 'ziekte'? Hoe het ook zij, geleuter of over het werk - en psychologische problemen kunnen niet goed samen gaan. Bovendien slaat de voor beide heren gelukkige afloop als een tang op een varken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre Manuel op televisie komt.

Reageer