Tina Pica is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Ieri, oggi, domani

1963 | Komedie

Frankrijk/Italië 1963. Komedie van Vittorio De Sica. Met o.a. Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Tina Pica, Aldo Giuffrè en Armando Trovajoli.

Napels, Milaan en Rome zijn de fraai in beeld gebrachte plaatsen van handeling in dit lichtvoetige drieluik van de Italiaanse regisseur De Sica. Loren is op d'r best in het laatste deel als de Romeinse prostituee Mara die een week van kuisheid betracht na een korte 'relatie' met een verliefde seminariestudent (Ridolfi). Mara's gefrustreerde minnaar Rusconi (Mastroianni) mag hunkerend toekijken bij een inmiddels fameuze striptease (een scène die nog eens dunnetjes werd overgedaan in Altmans Prêt-à-porter, 1994). Ieri, oggi, domani kreeg Oscar voor de Beste Buitenlandse Film.

La Pica sul Pacifico

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Roberto Bianchi Montero. Met o.a. Tina Pica, Ugo Tognazzi en Memmo Carotenuto.

Een heel aardige film over een afschuwelijke, hondsgemene vrouw, die van haar man een eiland in de Stille Oceaan erft. Ze besluit om het persoonlijk in bezit te gaan nemen. Ze beseft niet welke verrassingen haar daar te wachten staan en ze is dan ook nergens op voorbereid...

Nipote Sabella

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Sylva Koscina, Tina Pica, Peppino De Filippo en Renato Salvatori.

Een heel aardige film over een afschuwelijke, hondsgemene vrouw, die van haar man een eiland in de Stille Oceaan erft. Ze besluit om het persoonlijk in bezit te gaan nemen. Ze beseft niet welke verrassingen haar daar te wachten staan en ze is dan ook nergens op voorbereid...

Mia nonna poliziotto

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Steno. Met o.a. Tina Pica, Alberto Lionello, Mario Riva en Riccardo Billi.

Een oud, kwiek dametje gaat naar Rome om de bruiloft van haar kleinzoon bij te wonen. Wanneer ze aankomt in de stad, wordt ze beroofd van haar kostbare medaillon, haar geschonken door wijlen haar echtgenoot. Ze doet aangifte bij de politie maar raakt al gauw teleurgesteld door hun gebrek aan interesse. Dus gaat ze zelf op onderzoek uit om de dieven op te sporen, en slaagt erin een criminele organisatie op de vlucht te jagen. Tijdens haar avontuur vergeet ze helemaal naar de bruiloft van haar kleinzoon te gaan. Best humoristisch en onderhoudend.

La Nipote Isabella

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Peppino De Filippo, Tina Pica, Renato Salvatori en Sylva Koscina.

Een eenvoudige lichtvoetige komedie over een familie die een armzalig stukje land bezit en ontdekt dat er olie in zit. De film heeft niet veel te bieden.

Fantasmi e ladri

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Tina Pica, Ugo Tognazzi, Raffaele Pisù en Paolo Stoppa.

Deze humoristische situatie-komedie speelt in de grote Romeinse villa van een oude vrouw die een fortuin heeft ge[KA3]erfd. Haar schoonzoon probeert haar weg te pesten met behulp van een werkeloze acteur (Tognazzi), die voor lijk moet spelen. Maar schoonmoeder is niet bang. Ze heeft het spelletje door en weet de acteur zelfs op haar hand te krijgen. Er wordt ook ingebroken in de villa, door dieven die een sarcofaag achterlaten waarmee ze de volgende dag Egyptische antiquiteiten uit een museum willen stelen. Maar ook hen heeft de oude dame door, en ze verijdelt hun plan.

Nonna Sabella

1957 | Komedie

Italië/Frankrijk 1957. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Sylva Koscina, Peppino De Filippo en Tina Pica.

Deze humoristische situatie-komedie speelt in de grote Romeinse villa van een oude vrouw die een fortuin heeft ge[KA3]erfd. Haar schoonzoon probeert haar weg te pesten met behulp van een werkeloze acteur (Tognazzi), die voor lijk moet spelen. Maar schoonmoeder is niet bang. Ze heeft het spelletje door en weet de acteur zelfs op haar hand te krijgen. Er wordt ook ingebroken in de villa, door dieven die een sarcofaag achterlaten waarmee ze de volgende dag Egyptische antiquiteiten uit een museum willen stelen. Maar ook hen heeft de oude dame door, en ze verijdelt hun plan.

La Nonna Sabella

1957 | Komedie

Italië 1957. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Tina Pica, Peppino De Filippo, Renato Salvatori, Sylva Koscina en Paolo Stoppa.

Een autoritaire oude dame in Zuid-Italië domineert het leven en de liefdes van haar verwanten en wendt zelfs haar sterven voor om een kleinzoon uit Napels te laten overkomen en aan een rijke erfgename te koppelen. De hoofdrol van de krasse actrice Pica bepaalt de amusante dorpskomedie, al heeft Risi sindsdien veel betere gemaakt.

Il Conte Max

1957 | Komedie

Spanje/Italië 1957. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Vittorio De Sica, Alberto Sordi, Tina Pica, Anne Vernon en Mino Doro.

Een krantenjongen uit Rome droomt van een leven in de jet-set, en hij heeft de verarmde graaf Max Orsini aan zijn zijde. Zijn grote kans komt als hij per abuis op een feest van een barones als aristocraat wordt geïntroduceerd. De Sica en Sordi zijn geweldig, hoewel script en regie te wensen overlaten.

Un Po' di cielo

1956 | Drama

Italië 1956. Drama van Giorgio Moser. Met o.a. Gabriele Ferzetti, Constance Smith, Fausto Tozzi, Aldo Fabrizi en Peppino De Filippo.

Een Amerikaans-Italiaanse majoor heeft tijdens WOII een meisje leren kennen, dat twaalf jaar later getrouwd is met een vliegenier en met wie hij bij NATO-oefeningen opnieuw in contact komt. Een bijna fataal vliegongeval wakkert hun plichtsbesef aan en weerhoudt hen van overspel. Simpel romantisch melodrama wordt met fraaie vlieg- en natuuropnamen versierd en heeft aardige scènes in de confrontatie van de held met de Italiaanse gezinsfolklore.

Un Eroe di nostri tempi

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Alberto Sordi, Giovanna Ralli, Franca Valeri, Tina Pica en Mario Carotenuto.

Een burgerman heeft een overdreven conformistisch verantwoordelijkheidsbesef, waardoor hij verwanten, collega's en tenslotte zichzelf in de problemen brengt. De gedweeheid waarmee hij zijn onschuld tegenover een valse beschuldiging tracht te bewijzen leidt tot zoveel blunders dat hij zich steeds verdachter maakt. In deze vroege satire, die vooruitloopt op de Italiaanse filmsuccessen van na 1960, speelt Sordi zijn eerste rol als schipperende angsthaas, een rol die later zijn standaardpersonage zou worden.

Pane, amore e...

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Vittorio De Sica, Sophia Loren, Tina Pica, Antonio Cifariello en Lea Padovani.

Na Pane, amore e gelosia en Pane, amore e fantasia is het derde deel in de Pane, amore-reeks geen hoogvlieger, maar een alleszins vermakelijke commedia all'italiana. Waarin maresciallo Antonio Carotenuto bij terugkeer in zijn geboortestad Sorrento vaststelt dat zijn ouderlijk huis is verhuurd aan visverkoopster Sofia. Zij blijkt allerminst genegen te vertrekken. Ouderwetse mores, kuise romantiek, De Sica op z'n charmeursbest, spetterfactor Loren, wondermooie kleurenfotografie van Giuseppe Rotunno - Pane, amore e..... is aangenaam nostalgische jarenvijftigverstrooiing. Bijrolletje van de Rotterdamse Yoka Berretty, ooit panellid in de filmquiz Voor een briefkaart op de eerste rang.

Destinazione provarolo

1955 |

Italië 1955. Domenico Paolella. Met o.a. Totò, Tina Pica, Paola Stoppa, Nino Besozzi en Marisa Merlini.

Totò is een spoorwegemploye met 46 jaar trouwe dienst op een hoofdstation in veraf gelegen vallei en hij hoopt op een promotie. Hij heeft nog best ambitie, maar hij is niet in staat zich aan de nieuwe fascistische normen aan te passen. Net als er zich de juiste gelegenheid voordoet om zijn promotie binnen te halen, raakt hij bekneld tussen de wederzijdse bedriegelijke arglistige spelletjes van de politieke jongens en de fascisten en zijn kansen verschrompelen. Een behoorlijk satire over politieke corruptie en bedrog, waar de gewone man altijd het slachtoffer van is.

Cantate con noi

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Roberto Bianchi Montero. Met o.a. Rosario Borelli, Tina Pica en Virgilio Rientro.

Twee oude vrienden vinden elkaar na vele jaren terug. De een heeft twee zoons en de ander twee dochters. Ze besluiten dat een huwelijk over en weer tussen hun kinderen perfect zou zijn, maar de jongens zijn ertegen. Wanneer ze toevallig de twee jongedames ontmoeten, worden zij verliefd en besluiten vervolgens te trouwen. De ouders zijn zeer tevreden, omdat het oorspronkelijke plan gerealiseerd wordt. Een typisch Italiaanse film uit de jaren 1950-60, neo-realisme met een goede afloop, humor en een simpele verhaallijn.

Pane, amore e gelosia

1954 | Komedie

Italië 1954. Komedie van Luigi Comencini. Met o.a. Gina Lollobrigida, Vittorio De Sica, Marisa Merlini, Roberto Risso en Tina Pica.

Een politieman van middelbare leeftijd wil het rokkenjagen opgeven en trouwen met de vroedvrouw die een ongehuwde moeder is. De pastoor oefent pressie uit opdat ze met de vader van haar kind trouwt, en bovendien twijfelt ze aan haar verloofde, die nog steeds een oogje waagt aan de temperamentvolle dorpsschone. Deel twee uit de successerie doet niet onder voor de eerste aflevering (PANE, AMORE E FANTASIA), maar voegt er ook geen nieuwe elementen aan toe, behalve de aardbeving tegen het slot die de dorpsroddel overstemt en alle verhoudingen in de juiste proporties brengt.

Pane, amore e fantasia

1953 | Komedie, Drama

Italië 1953. Komedie van Luigi Comencini. Met o.a. Gina Lollobrigida, Vittorio De Sica, Roberto Risso, Marisa Merlini en Virgilio Riento.

Een nieuwe politiechef (De Sica) probeert een dorpsschone (Lollobrigida) te veroveren die een jonge agent (Risso) prefereert, zodat hij zijn troost zoekt bij de vroedvrouw (Merlini). Deze temperamentvolle komedie bracht een lichte toon in het neo-realisme, maakte Lollobrigida een internationale ster en gaf De Sica nieuw emplooi als oude snoeper.

Marito e moglie

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Eduardo De Filippo. Met o.a. Eduardo De Filippo, Titina De Filippo en Tina Pica.

Deze film is gebaseerd op korte verhalen van Guy De Maupassant, die het huwelijksleven als thema hebben. Twee wonderlijke en bijzonder amusante geschiedenissen, waarvan de eerste gaat over een buitengewoon originele streek en de tweede over bedrog. Met een pluim voor de spelers.

Proibito rubare

1948 | Drama

Italië 1948. Drama van Luigi Comencini. Met o.a. Adolfo Celi, Tina Pica en Mario Russo.

De jonge priester Don Pietri (Celi) staat op het punt aan boord te gaan en naar Afrika af te reizen, waar hij als missionaris gaat werken. Op dat moment wordt zijn bagage in Napels gestolen. Op zoek naar zijn koffers leert hij de ellende en armoede van het Napolitaanse straatleven kennen. De stad draagt nog steeds de littekens van de oorlog, en Don Pietro maakt kennis met de straatjongens en kinderen die door hun familie in de steek zijn gelaten, die van diefstal moeten leven. Hij besluit te blijven en een tehuis voor achtergelaten kinderen op te richten, waar zij een opvoeding kunnen krijgen. Het begin is moeilijk maar dan krijgt hij een enorme gift van een anonieme weldoener. Op de dag van de opening wordt Don Pietro gearresteerd, want het geld van de donatie was door een van de kinderen gestolen. Het slachtoffer dat werd bestolen trekt zijn aanklacht tegen Don Pietro in, als hij inziet dat zijn geld wordt uitgegeven aan een goede zaak. Goed spel van de amateurtjes en goede regie.

Fermo con le mani

1937 | Komedie

Italië 1937. Komedie van Gero Zambuto. Met o.a. Totò, Erzil Paal, Franco Coop, Tina Pica en Oreste Bilancia.

Een van Totò's eerste en minst bekende films. Hij is een zwerver die een kind van de straat oppikt en voor haar gaat zorgen. Hij vindt werk in een schoonheidsinstituut, maar wordt ontslagen nadat hij, als vrouw verkleed, een beroemde actrice heeft gemasseerd. De actrice is woedend en wil dat haar vriend Totò in elkaar slaat, maar deze weigert dat. Op zich heeft hij niets tegen hem. Na een aantal vreemde gebeurtenissen komt Totò tot de ontdekking dat hij van adel is en dat hij een fortuin heeft geërfd. In deze film toont Totò reeds het talent dat in volgende films zijn handelsmerk zou worden.