Marc Goyens is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Hellhole

2019 | Drama

België/Nederland 2019. Drama van Bas Devos. Met o.a. Alba Rohrwacher, Willy Thomas, Hamza Belarbi en Lubna Azabal.

In mozaïekvorm gegoten grotestadsportret waarin drie inwoners van Brussel worden gevolgd: scholier Mehdi, arts Wannes en vertaalster Alba. Hoewel Hellhole niets minder dan de nasleep van de aanslagen op de Brusselse metro en vliegveld Zaventhem van 22 maart 2016 als onderwerp heeft, blijft Devos (Violet) ver weg van het drama. Tegenover Trump, die Brussel tot ‘hellhole’ reduceerde, en het mediaspektakel, richten Devos en cameraman Karakatsanis (Rundskop) zich op de subtiliteit en anti-actie van het dagelijks leven in een naar binnen gekeerde wereldstad.

Charlie en Hannah gaan uit

2017 | Komedie

België 2017. Komedie van Bert Scholiers. Met o.a. Evelien Bosmans, Daphne Wellens, Patrick Vervueren, Frances Lefebure en Steef de Bot.

Het regiedebuut van de Vlaamse scenarist van boekverfilming Sprakeloos en romcom Smoorverliefd gaat over een avondje uit van twee Antwerpse boezemvriendinnen. Maar nadat zij een pilletje hebben geslikt, schakelt de vooral op Woody Allen en Noah Baumbach geïnspireerde droogkomische zwartwit-praatfilm opeens door naar een absurde, surrealistische kroegentocht met pratende tieten, ontploffende vriendjes en een giallo martelkelder. Hoewel Scholiers bewijst dat er met weinig middelen veel valt te suggereren, is de lijst absurde fratsen uitermate melig en nergens scherp of subversief.

Violet

2014 | Drama

België/Nederland 2014. Drama van Bas Devos. Met o.a. Cesar De Sutter, Koen De Sutter, Mira Helmer en Raf Walschaerts.

Briljant vormgegeven, ingetogen verslag van de belevingswereld van BMX-fietscrosser Jesse na de tragische dood van zijn vriend Jonas. Met als troef een lome, scherp observerende camera, mechanische geluiden, vliegende fietsen en een optreden van metalband Deafheaven in het hart van de film. Ingeluid door een prelude die qua verpletterende schoonheid de memorabele titelsequentie van Ex Drummer naar de kroon steekt. Speelfilmdebuut van Bas Devos, gefilmd door Rundskop-cameraman Nicolas Karakatsanis. Grote winnaar van het Generation 14plus-programma in Berlijn.