Taiji Tonoyama

Acteur

Taiji Tonoyama is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

Tokyo Pop

1988 | Drama

Verenigde Staten/Japan 1988. Drama van Fran Rubel Kazui en Fran Rubel Kuzui. Met o.a. Carrie Hamilton, Yutaka Tadokoro, Taiji Tonoyama, Tetsurô Tamba en Masumi Harukawa.

Een soms amusant, maar onbeduidend verhaal over wat er gebeurt wanneer punkrocker Hamilton, op zoek naar roem, afreist naar Japan. Het 'Westen ontmoet het Oosten' thema heeft mogelijkheden, maar het resultaat is wonderlijk oppervlakkig ondanks Hamiltons innemende optreden. Zij is overigens een dochter van Carol Burnett.

Narayama bushiko

1983 | Historische film, Drama

Japan 1983. Historische film van Shohei Imamura. Met o.a. Mitsuko Baisho, Keishi Takamine, Taiji Tonoyama, Junko Takada en Seiji Kurasaki.

In een Japans bergdorpje rond 1883 vormt eten het grootste probleem. Kinderen zijn eigenlijk ongewenst, voedseldieven worden levend begraven en wie de leeftijd van zeventig jaar bereikt, wordt geacht zich naar de berg Narayama te begeven om daar te sterven. De film concentreert zich op Orin (Sakamoto), een vrouw van 69, die voorbereidingen treft voor haar vertrek. Een ontroerend beeld van een gemeenschap die zich onder mens- onwaardige omstandigheden staande moet zien te houden. Winnaar van de Gouden Palm van Cannes 1983. Het scenario is van regisseur Imamura naar twee novelles van Schichirô Fukazawa. Het camerawerk is van Maso Tochizawa.

Sekka Tomurai Zashi

1982 | Drama, Erotiek, Experimenteel

Japan 1982. Drama van Yoichi Takabayashi en Yoichi Takabayashi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Masayo Utsunomiya, Yohsuke Takita, Masaki Kyomoto en Harue Kyo.

Een excentrieke tatoeëerder gebruikt onorthodoxe methoden om zijn kunstwerken op het lichaam van een jonge vrouw aan te brengen. De tatoeage wordt aangebracht, terwijl zij met de jonge leerling van de meester-tatoeëerder de liefde bedrijft om zo het immense aantal prikken op haar rug te verzachten. Zij moet terugkomen voor diverse sessies. De jonge vrouw moet de tatoeage laten aanbrengen op verzoek van haar oudere minnaar die ooit een oudere minnares had met hetzelfde prachtige schilderij op haar rug. 'Onderhuids' drama in schitterende kleurenbeelden van Hideo Fujii. Scenario van Chiho Katsura naar de novelle van Baku Akae.

Hanare Goze Orin

1977 | Drama

Japan 1977. Drama van Masahiro Shinoda. Met o.a. Shima Iwashita, Yoshhio Harada, Tomoko Naraoka, Taiji Tonoyama en Toru Abe.

Een 22-jarig blind meisje, grootgebracht bij een religieus getinte zogenaamde 'Goze-gemeenschap' wordt uit deze groep verbannen nadat ze haar kuisheidsgelofte heeft verbroken. Rondtrekkend als zangeres ontmoet ze een jonge gedeserteerde soldaat, maar hun gemeenschappelijk geluk is slechts van korte duur. Ontroerend melodrama, dat de grens naar sentimentaliteit niet overschrijdt. Visueel zeer fraai.

Tsuyomushi Onna to Yowamushi Otoko

1969 | Drama

Japan 1969. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Nobuko Otowa, Eiko Yamagishi, Taiji Tonoyama en Hideo Kanze.

Als haar man zijn werk verliest, besluiten een vrouw en haar dochter als serveersters in een cabaret met een twijfelachtige reputatie te gaan werken. Een film, gemaakt en geschreven door Kaneto Shind, die een ijzeren reputatie heeft op gebouwd als de expert van realistische en perverse onderwerpen.

Sei no Kigen

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Taiji Tonoyama, Nobuko Otowa, Hideki Ayashi en Kayo Matsuo.

Een man op leeftijd probeert de verpleegster die hem verzorgt te verleiden. Na het schandaal dat hierdoor ontstaat, begint de zoon van de bejaarde een relatie met de verpleegster. Een zwaar beladen erotisch psycho-drama van filmische betekenis, hoewel hij niet behoort tot het belangrijkere werk van Kaneto Shindo.

Yabu no naka no kuroneko

1967 | Horror, Fantasy, Historische film

Japan 1967. Horror van Kaneto Shindo. Met o.a. Kichiemon Nakamura, Nobuko Otowa, Kei Sato, Rokko Toura en Taiji Tonoyama.

Twee vrouwen, verkracht en vermoord door plunderende samoerai, terroriseren Japan als wraakzuchtige, vampierachtige geesten. Een heldhaftige samoerai die ze moet vernietigen ontdekt dat het zijn vermiste vrouw en moeder zijn. Een formele, maar niet stijve Japanse spookfilm, die in elkaar zit als een knap maar grimmig sprookje. Ook bekend als BLACK CAT en ODD AFFINITY.

Osorezan no Onna

1967 | Drama, Horror

Japan 1967. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Jitsuko Yoshimura, Kin Sugai, Taiji Tonoyama en Eijirô Tono.

In Osorezan, een landelijk gebied in het noorden van Japan, wordt een meisje, dat zich genoodzaakt ziet de prostitutie te bedrijven, door de plaatselijke bijgelovige bevolking voor een heks uitgemaakt. Een waardevol volkloristisch drama, met psychologische en sentimentele trekjes. De hoge produktiewaarden doen denken aan de Italiaanse film IL DEMONIO.

Hakachu no torima

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Kei Sato, Saeda Kawaguchi, Akiko Koyama, Rokko Toura en Hosei Komatsu.

Aangrijpend liefdesdrama waarin de liefde van een jongen voor Shino, een meisje afkomstig uit een klein bergdorpje, een obsessie wordt. Hij wordt een vrouwenverkrachter en ook al vermoedt Shino dat haar aanbidder de door de politie gezochte seksmaniak is, aarzelt ze toch zijn identiteit prijs te geven. Een van Oshima's beste films. Ook bekend als VIOLENCE AT NOON.

Bokyo to Okite

1966 | Misdaad, Actiefilm

Japan 1966. Misdaad van Yoshitaro Nomura. Met o.a. Noboru Ando, Muga Takewaki, Kyoshi Atsumi en Taiji Tonoyama.

Een gangster wordt ontslagen uit de gevangenis en zint op wraak. Een nieuwe toevoeging aan de stroom van films van Yakuza- genre, geproduceerd door Shockiku in de jaren 1960-1970.

Onibaba

1964 | Horror, Historische film

Japan 1964. Horror van Kaneto Shindo. Met o.a. Nobuko Otowa, Jitsuko Yoshimura, Kei Sato, Jukichi Uno en Taiji Tonoyama.

Tijdens de burgeroorlog in het 16de-eeuwse Japan maken twee vrouwen er een gewoonte van verdwaalde krijgers te vermoorden om hun wapenrusting te verkopen. De poging van een buurman om de jongere van de twee te verleiden leidt tot een groteske climax. De artisticiteit van de film wordt overschaduwd door de openlijk seksuele en gewelddadige scenes. Shindo eindigt dit sterke verhaal met een gedenkwaardige bovennatuurlijke wending. Scenario van regisseur Shindo. Camerawerk van Kiyomi Kuroda.

Taiyo eno Dasshutsu

1963 | Thriller, Misdaad

Japan 1963. Thriller van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Kaneko Iwasaki, Taiji Tonoyama en Hideaki Nitani.

De Japanse journalist Saeki wordt naar Bangkok gestuurd om een duistere illegale handel in Japanse wapens te onderzoeken. Een thriller die interessanter is dan we gewend zijn in het Yakuza-genre uit die periode, al is het maar om het exotische karakter van de Thaise sfeer die wordt geschapen.

Echizen Take Ningyo

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Ayako Wakao, Junichiro Yamashita, Tamao Nakamura, Ganjiro Nakamura en Jun Humamura.

Keisuke huwt een geisha, Tamae, die hem inspireert tot het maken van een nieuwe stijl bamboepoppen. Als Tamae op een dag verkracht wordt door een oude vriend en van hem zwanger wordt, durft ze Keisuke niets te vertellen. Ze trekt naar het huis van heer verkrachter en smeekt hem om hulp. Hij mishandelt haar echter zodanig dat ze voortijdig moet bevallen. De foetus wordt in de rivier gegooid. Totaal uitgeput keert ze terug naar het huis van Keisuke, waar ze enige tijd later sterft. De verbitterde Keisuke besluit nooit meer een pop te maken... Een typisch gestileerd melodrama waar vooral liefhebbers van de Japanse cinema geboeid door zullen worden. Ook bekend als THE BAMBOO DOLL.

Naked Island, The

1961 | Drama

Japan 1961. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Nobuko Otowa, Taiji Tonoyama, Shinji Tanaka, Masanori Horimoto en Nobuto Otowa.

Aangrijpend verslag in documentaire stijl over een boerengezin dat op een rotsachtig eiland bij Japan probeert in leven te blijven.

Taiyo no nai machi

1954 | Drama

Japan 1954. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Sumiko Hidaka, Michiko Katsura, Kenji Susukida, Taiji Tonoyama en Hiroshi Nihonyanagi.

In de schaduw van een grote drukkerij leven de arbeiders in een mistroostige sloppenwijk. Als dertig van hen ontslagen worden, breekt er een staking uit. Als ze, uitgehongerd, belegerd worden door de politie, ziet het ernaar uit dat hun actie zinloos zal blijven. Een imposant, zij het nogal lang uitgevallen sociaal drama. Ook bekend als STREET WITHOUT SUN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Taiji Tonoyama op televisie komt.

Reageer