Lewis J. Stadlen: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

In & Out

1997 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1997. Komedie van Frank Oz. Met o.a. Kevin Kline, Joan Cusack, Tom Selleck, Debbie Reynolds en Matt Dillon.

Vrolijke komedie rond het fenomeen 'coming out', handelt over docent Howard Brackett (Kline) wiens homoseksualiteit vlak voor zijn huwelijk met Emily (Cusack) wordt geopenbaard. Tom Hanks' ontvangstrede voor zijn Oscar voor Philadelphia was de inspiratiebron voor het geestige script van Paul Rudnick, die vele vooroordelen jegens homo's luchtig verwerkt. Regisseur Oz (de stem van onder meer Miss Piggy en Cookie Monster), geeft zijn enthousiaste acteurs alle verdiende ruimte.

To Be or Not To Be

1983 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1983. Komedie van Alan Johnson. Met o.a. Mel Brooks, Anne Bancroft, Charles Durning, Tim Matheson en José Ferrer.

Het Bronski Theater heeft veel succes in Warschau in 1939. Bij de opvoering van een felle anti-Hitler satire door directeur Brooks en zijn vrouw Bancroft wordt de voorstelling onderbroken door een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ondertussen probeert Engelse luitenant Matheson die verliefd is op Bancroft, haar kleedkamer binnen te sluipen. Enkele dagen later wordt Polen bezet door de nazi's. Wie het origineel niet kent van Ernst Lubitsch zal van deze Brooksfilm lekker genieten, maar hij mist alle verfijningen van het origineel. De boertige humor werkt wel, maar is minder overtuigend, ook al wordt dit gecompenseerd door het briljante spel van de twee hoofdrolspelers. Thomas Meehan en Ronny Graham baseerden hun scenario op dat van Edwin Justus Mayer, dat op zijn beurt geïnspireerd werd door een verhaal van Melchior Langvel. Camerawerk is van Gerald Hirschfeld.

Soup for One

1982 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1982. Drama van Jonathan Kaufer. Met o.a. Saul Rubinek, Marcia Strassman, Gerrit Graham, Teddy Pendergrass en Richard Libertini.

Rubinek is een veertiger die voor een plaatselijk tv-station reportages maakt over vrijgezellen in de moderne maatschappij. Een onderwerp waarover hij kan meepraten, want hij is zelf alleenstaand. Hij kent de mensen die hij interviewt, hun angsten, hun frustraties, hun verwachtingen. In zijn vrije tijd schuimt hij de bars af, op zoek naar een vrouw die even eenzaam is als hij. Trage, sentimentele tragi-komedie die af en toe leuk is. De goede cast lijdt erg onder het middelmatige scenario van Kaufer, die duidelijk met zijn (toen) 26 lentes veel te jong was om dit onderwerp aan te voelen. Verantwoordelijke voor de fotografie was Fred Schuler.

The Line

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Robert Siegel. Met o.a. Russ Thacker, Brad Sullivan, Lewis J. Stadlen, Jacqueline Brooks en David Doyle.

Een slecht gemaakte antimilitaristische film, die gebaseerd is op een historisch voorval, waarbij 27 gevangenen een sit down-staking organiseerden op het Presidio, het militaire strafkamp in Californië. Een derde van de film bestaat uit ongebruikt materiaal voor de film PARADES, die Siegel in 1971 maakte.

On the line

1980 | Thriller

1980. Thriller van Robert Siegel. Met o.a. Jacqueline Brooks, Russ Thacker, Lewis J. Stadlen, Brad Sullivan en David Doyle.

Een slecht gemaakte antimilitaristische film, die gebaseerd is op een historisch voorval, waarbij 27 gevangenen een sit down-staking organiseerden op het Presidio, het militaire strafkamp in Californië. Een derde van de film bestaat uit ongebruikt materiaal voor de film PARADES, die Siegel in 1971 maakte.

Judge Horton and the Scottsboro Boys

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Fielder Cook. Met o.a. Arthur Hill, Vera Miles, Lewis J. Stadlen, Ken Kercheval en Ellen Barber.

Ducator, Alabama 1931. Negen rondzwervende zwarten worden gearresteerd wegens verkrachting van twee blanke meisjes en zonder pardon ter dood veroordeeld. Twee jaar later krijgen ze een nieuw proces, ditmaal voorgezeten door Rechter Horton (Hill), een man zonder vooroordelen. Hoewel hij onder druk komt te staan van bijna de hele stad, leidt hij het proces op eerlijke wijze. Een film die de houding van zowel de rechtsdeskundigen als de pers en het publiek aanklaagt in een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal. Hill is zeer overtuigend als de onkreukbare rechter, wiens houding zelfs door zijn collega's niet begrepen wordt. Stemmingmakerij lijkt daarbij belangrijker dan de waarheid. Fotografie van Mario Tosi. De soundtrack bevat zwarte muziek.