Bengt-Arne Wallin

Componist

Bengt-Arne Wallin is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Ann och Eve - de erotiska

1970 | Erotiek, Komedie

Venezuela/Zweden 1970. Erotiek van Arne Mattsson. Met o.a. Gio Petré, Marie Liljedahl, Francisco Rabal, Julian Mateos en Olivera Vuco.

Een filmjournaliste - die zich afvraagt of ze door de negatieve kritieken niet de zelfmoord van een regisseur op haar geweten heeft - is met een vriendin per auto met vakantie in Zuid-Europa (voormalig Joegoslavië). Een reeks erotische avonturen onderweg leidt tot ruzie waarna ze, alleen in Venetië, verliefd wordt op een regisseur die om haar 'verachtelijke beroep' niets van haar wil weten. De uit de gunst geraakte regisseur Mattsson probeerde met deze lamlendige, komische bedoelde seksfilm commercieel weer in het zadel te komen. Hij gokte in beide opzichten mis en er kan om het resultaat zelfs niet eens gelachen worden. Het scenario is van Ernest Hoch. Het camerawerk is van Max Wilén. Eastmancolor, Mono.

Svarta palmkronor

1968 | Drama

Zweden 1968. Drama van Lars-Magnus Lindgren. Met o.a. Max von Sydow, Bibi Andersson en Tommy Berggren.

Von Sydow speelt [KA1]e[KA1]en van de vier Zweedse matrozen die in Rio de Janeiro aan lager wal is geraakt. Hij zou een Finse vrouw (Andersson) van de verdrinkingsdood hebben gered. De vrouw zoekt haar redder, die ook de vader van haar kind blijkt te zijn in een goor havenstadje op. De film roept herinneringen aan ORFEO NEGRO op, maar dan zonder de schilderachtigheid. De vier stoere Zweden zoeken onder de Zuidamerikaanse zon naar het geluk maar vinden er slechts een verknoeid paradijs, en de drank is hun enige troost.

Som havets nakna vind

1968 | Erotiek

Zweden 1968. Erotiek van Gunnar Höglund. Met o.a. Hans Gustafsson, Lillimor Ohlsson, Siw Mattson, Anne Nord en Barbro Hedström.

Muziekstudent Gustafsson keert voor de zomervakantie gefrustreerd terug van een verblijf in Zwitserland en moet van zijn begrijpende moeder tot rust komen in een Zweedse kustplaats. Daar zijn gelukkig willige jonge vrouwen om hem van zijn teleurstelling af te helpen. Klassiek Zweeds softporno-werk met kwasi filosofisch geleuter, de voorlopers van de Tirolers en Aufklärungsfilms - nou ja, wat heet nu eigenlijk klassiek?

Käre John

1964 | Komedie

Zweden 1964. Komedie van Lars Magnus Lindgren. Met o.a. Jarl Kulle, Christina Schollin, Helena Nilsson, Morgan Andersson en Synnöve Liljebäck.

Een vrachtschipper ontmoet tijdens zijn verlof in Malmö een serveerster en maakt met haar en haar kind een uitstapje naar Kopenhagen. Ze brengen de nacht samen door en vlak voor zijn vertrek vraagt hij haar telefonisch ten huwelijk. Deze film naar een roman van Olle Länsberg was een groot internationaal succes, maar achteraf is moeilijk te zien waarom. Spontaniteit waarmee simpel gegeven aanvaardbaar had kunnen worden, ontbreekt. Kulle is te precieus voor stoere zeebonk en drinkt pils met geheven pink, Schollin is tijdens uitvoerige bedscène constant bezig om zich met de lakens bedekt te houden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bengt-Arne Wallin op televisie komt.

Reageer