Pascal Vidal is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Fifty-Fifty

1980 | Film noir

Frankrijk 1980. Film noir van Pascal Vidal. Met o.a. Patrick Laurent, Jean-Luc Autret, Yves Gabrielli, Caroline Tabourin en Patricia Millardet.

De twintig-jarige Jean-Luc wint af en toe een kermiskoersje en droomt ervan een beroemd wielrenner te worden. Zijn vriend Patrick, die zijn job als automonteur beu is, besluit zijn ploegleider te worden. Met hun vriendinnetjes gaan ze samen in een huis wonen, maar ze komen al snel in financiƫle moeilijkheden. Patrick en Jean-Luc besluiten, in afwachting van betere tijden, een kleine overval te plegen. Met beperkte middelen gemaakt en technisch nogal ruw, blijft de film boeien door het enthousiasme en de inzet van de jonge vertolkers en de sympathieke, oprechte sfeer die het geheel uitstraalt.

On efface tout

1978 | Thriller

Frankrijk 1978. Thriller van Pascal Vidal. Met o.a. Yves Beneyton, Christine Pascal, Christine Murillo, Bruno Cremer en Bernard Fresson.

Een journalist van een linkse krant raakt via een vrouwelijke kennis - vriendin en medeplichtige van een militante terrorist - zijn baan kwijt en raakt steeds verder verstrikt in een onverkwikkelijke politieke affaire, waarbij zowel de politie als de media hem proberen te manipuleren. Het schandaal wordt gepubliceerd, maar niettemin snel in de doofpot gestopt. Het gebrek aan routine van de debutant ontneemt de impact aan de politieke thriller en doet de spanning nog wel eens verslappen. Ondanks een onevenwichtige vorm boeit deze film toch door een zinnige en interessante inhoud en toegewijde rollen van een sterke bezetting.