La Lupa

Acteur

La Lupa is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Bettkönigin

1994 | Komedie

Zwitserland 1994. Komedie van Gabrielle Bauer en Gabrielle Baur. Met o.a. Imogen Kobbe, Bruno Cathomas, Melinda Helbling, Fagio Munzel en Sabine Urig.

Amalie (Kobbe) is poetsvrouw, moeder van twee kinderen en heeft een man die `s morgens rustig blijft liggen wanneer zij moet opstaan. De sleur van elke dag beu weigert ze op een ochtend om op te staan. Aanvankelijk zorgt haar man (Cathomas) voor haar, maar de toestand werkt al vlug op zijn zenuwen. Hij weigert haar nog eten op bed te brengen, maar enkele collega's bewonderen haar stille, eenzame revolutie. Een simplistische tragi-komedie die bol staat van de symboliek, maar dan zo oppervlakkig en voorspelbaar dat het niet meer door de beugel kan. Kobbe speelt haar rol uitstekend, maar debuterende cineaste Bauer, die samen met Oliver Schütte het scenario schreef, was duidelijk nog te zwak om het waar te maken. Fotografie van Ciro Cappelari.

Geister & Gäste - In memoriam Grand Hôtel Brissago

1989 | Muziek

Zwitserland 1989. Muziek van Isa Hesse-Rabinovitch. Met o.a. Jo Mihaly, Angelo Conti Rossini, Mario Botta, La Lupa en Tine Seebohm.

Een in wezen lyrisch, muzikaal en poëtisch werk, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de ruïnes en het park van een voornaam hotel in Tessin. In regen en storm zien we de spookbeelden van Tucholsky, Kästner, Mehring, Ball, Ringelnatz, Leoncavallo, Caruso, Tauber, Briand en Stresemann en de dichters, koks, architecten, maëstro's, zigeunermuzikanten, koorknapen, acteurs, obers en kamermeisjes die er ooit gewerkt hebben of er te gast waren. Een onthutsende, verwarrende film met een schitterende, dromerige sfeer. Deze film is ver verheven boven LE MAÎTRE DE MUSIQUE, een overschatte contemporaine Belgische film, omdat hij niet tegen elke prijs het grote publiek wil behagen en omdat hij een veel originelere filmstijl uitdraagt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer La Lupa op televisie komt.

Reageer