Junya Sato

Regisseur, Scenarist

Junya Sato is regisseur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

The Silk Road

1992 |

1992. Junya Sato. Met o.a. Daijiro Harada, Tsunehiko Watase, Toshiyuki Nishida en Koichi Sato.

Silk Road

1990 | Avonturenfilm, Actiefilm, Historische film

Japan/China/Verenigde Staten 1990. Avonturenfilm van Junya Sato. Met o.a. Toshiyuki Nishida, Koichi Sato, Anna Nakagawa en Tsunehiko Watase.

Groots opgezette Chinees-Japans-Amerikaanse avonturenfilm over de befaamde zijderoute, die de inzet wordt van een niets ontziende strijd met als centrale personages een rebellerende kroonprins die de heersende Songdynastie wil verwoesten en een jonge student die gedwongen wordt in het leger van de prins te vechten. Mooie beelden en indrukwekkend geënsceneerde massataferelen. Scenario van regisseur Sato en Tsuyoshi Yoshida.

Dun-Huang

1988 | Drama

Japan 1988. Drama van Junya Sato. Met o.a. Koichi Satoh, Toshiyuki Nishida en Daijiro Harada.

Naar aanleiding van een toevallige ontmoeting met een vrouw, neemt een ambtenaar dienst in het leger en begint hij zich met het geloof bezig te houden. De film is gebaseerd op de bekroonde roman van Yasushi Inoue en het enige opmerkelijke eraan zijn de hoge produktiekosten: dertig miljoen dollar.

Uemura naomi monogatari

1986 | Biografie, Avonturenfilm

Japan 1986. Biografie van Junya Sato. Met o.a. Toshiyuki Nishida, Chieko Baisho en Masato Furuoya.

De film over het leven van Naomi Uemura, de eerste Japanse alpinist die de toppen van de Mont Blanc, Matterhorn, Killimanjaro, El Plata, Aconcagua, Mount Sanford en Everest bedwong. Ondanks het goede spel van de hoofdrolspeler, is de film vreselijk saai en komt er bijna geen eind aan.

The Go Masters

1982 | Sportfilm

Japan/China 1982. Sportfilm van Junya Sato en Duan Jishun. Met o.a. Duan Jishun, Rentaro Mikuni, Sun Dao-Lin, Shen Guan-Chu en Misako Honno.

Groots opgezet, meeslepend, spannend, mysterieus en romantisch verhaal, dat speelt tussen 1920 en 1950, over de relatie tussen twee families, een Japanse en een Chinese. Fascinerend is de obsessie die de verschillende figuren hebben voor de denksport Go. De eerste Chinees-Japanse co-produktie, in beide landen een overweldigend succes.

Ninegen no shomei

1977 | Mysterie, Drama

Japan 1977. Mysterie van Junya Sato. Met o.a. Yusaku Matsuda, George Kennedy, Mariko Okada, Broderick Crawford en Toshirô Mifune.

De merkwaardige omstandigheden waaronder een Amerikaan in Japan is overleden veroorzaakt een internationaal politieonderzoek en rijt oude wonden open door de herinnering aan WO II. De filmstijl zwaait heen en weer tussen intens melodrama in de scènes over Tokio naar de harde realiteit van New York en weer terug; de kijker raakt van deze schizofrene methode lichtelijk gestoord. De spelers echter doen het goed. Een succes in Japan en de film is gebaseerd op een detectieveroman van Seiichi Morimura.

Super Express 109

1975 | Drama

Japan 1975. Drama van Junya Sato. Met o.a. Ken Takakura, Shin'ichi Chiba, Kei Yamamoto, Tetsurô Tamba en Ken Utsui.

Een stereotiepe rampenfilm die schaamteloos leentjebuur speelt bij o.a. THE CASSANDRA CROSSING en JUGGERNAUT. Een geruïneerde industrieel verstopt een bom aan boord van de expressetrein Tokio-Osaka en eist vijf miljoen dollar losgeld. De bom ontploft als de snelheid van de trein beneden de 80km/u zakt. Er loopt iets mis bij de overhandiging van het losgeld en de afperser komt om het leven voor hij heeft kunnen zeggen waar de bom verborgen is... De film is totaal ongeloofwaardig en technisch slordig, maar met enige goede wil best onderhoudend.

Koya no Toseinin

1969 | Western, Avonturenfilm

Japan 1969. Western van Junya Sato. Met o.a. Ken Takakura, Kenneth Goodred en Judith Roberts.

Een afstammeling van een samoerai-geslacht belandt in een stad in het Amerikaanse verre westen. Hij is op zoek naar de moordenaars van zijn ouders. Een krankzinnige en belachelijke Japanse kopie van een spaghetti-western, die in die tijd zo populair waren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Junya Sato op televisie komt.

Reageer