Chris Evert

Acteur

Chris Evert is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Century of Women

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Sylvia Morales, Judy Korin en Christen Harty Schaefer. Met o.a. Maya Angelon, Justine Bateman, Candice Bergen, Hillary Rodham Clinton en Glenn Close.

Een indrukwekkende documentaire over de heroïsche strijd voor gelijke rechten voor vrouwen. De geschiedenis van de Amerikaanse vrouw wordt neergezet in een driedelige serie waarin documentatiemateriaal wordt verweven met het fictieve verhaal van een familie waarvan onder anderen de actrices Teresa Wright, Olympia Dukakis, Talia Shire, Brooke Smith en Bateman deel uitmaken. Ze treffen elkaar voor een reünie, waar ook de Afro-Amerikaanse vriendinnen Madge Sinclair en Jasmine Guy bij aanwezig zijn. De vijf generaties vrouwen praten over werk, liefde en gezin. Tussendoor wordt via documentaire flash-backs duidelijk gemaakt hoe de vrouwen tot hun huidige status zijn gekomen. De vertelstem in de serie is van Jane Fonda. Ook de levens van beroemde vrouwen komen aan bod, zoals dat van Pauline Newman, die, nadat ze de brand in de Triangle Shirtwaist Factory in 1911 had overleefd, ten strijde trok tegen kinderarbeid en de onmenselijke werkomstandigheden voor vrouwen; en van Fannie Lou Hamer, keuterboer en uiteindelijk machtige woordvoerdster voor de mensenrechtenbeweging; en van vele anderen, waaronder Margaret Sanger, die geboortebeperking predikte lang voordat dat gangbaar was. Er zijn bijdragen van Hillary Clinton, schrijfster Betty Friedman, feministe Gloria Steinem, opperechter Ruth Bader Ginsburg, actrices Candice Bergen en Cicely Tyson en nog velen meer. De drie regisseurs leveren een redelijke prestatie, maar het fictieve verhaal naar een scenario van Lynn Roth steekt nogal zwak af tegen de rest van de documentaire.

The French

1985 | Documentaire, Sportfilm

Frankrijk 1985. Documentaire van William Klein. Met o.a. Björn Borg, Yannick Noah, Ivan Lendl, Jimmy Connors en Chris Evert.

Het tenniskampioenschap van Roland Garros wordt 'The French Open', of, afgekort 'The French' genoemd in het circuit van de toernooien om de wereldtitel. Deze film lijkt nogal lang voor diegenen die geen liefhebbers van deze sport zijn; de anderen spreken van een meesterwerk en wij houden ons bij de middenweg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chris Evert op televisie komt.

Reageer