Torun Lian

Regisseur, Scenarist

Torun Lian is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Niet naakt, niet gekleed

2004 | Jeugdfilm, Familiefilm, Romantiek, Drama

Noorwegen 2004. Jeugdfilm van Torun Lian. Met o.a. Julia Krohn, Bernhard Naglestad, Lars Brunborg, Reidar Sørensen en Maria Elisabeth A. Hansen.

Ikke naken (Niet naakt, niet gekleed) van de Noorse Torun Lian, die ook het scenario schreef, is een charmante coming of age-film. De muziek is sfeerrijk, het camerawerk van de weidse natuur fraai, en de jonge Julia Krohn speelt de hoofdrol met bravoure. Zij is de twaalfjarige Selma die de liefde maar niks vindt. Liefde doet meer kwaad dan goed. Dus stort ze zich op de wetenschap - die is tenminste logisch en voorspelbaar. Maar het ligt voor de hand: ook de pientere, koppige, en filosofisch ingestelde Selma valt ten prooi aan de verwarring die kalverliefde met zich meebrengt.

Sterren bewegen

1998 | Jeugdfilm, Drama

Noorwegen 1998. Jeugdfilm van Torun Lian. Met o.a. Thea Sofie Rusten, Jan Tore Kristoffersen, Anneke von der Lippe, Jørgen Langhelle en Eindride Eidsvold.

Wanneer het broertje van de elfjarige Maria doodgaat wordt ineens alles anders. Haar moeder is zo verdrietig dat het wel lijkt of ze niet meer van Maria houdt. 'Misschien was het beter geweest,' zegt Maria, 'als we allemaal dood waren gegaan. Mijn broertje en ik, papa en mama.' Maar tijdens de zomervakantie bij haar grootouders raakt Maria bevriend met Jakob en die maakt haar toch iets vrolijker. Prima coming of age-film van Noorse bodem met een ernstig, maar goed uitgewerkt thema, en een hartveroverende hoofdrol van de jonge Rusten. Kreeg onder andere de Kristallen Beer voor de beste jeugdfilm op het filmfestival van Berlijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Torun Lian op televisie komt.

Reageer