Gianni Agus is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Matilda

1990 | Drama, Romantiek

Italië 1990. Drama van Antonietta De Lillo en Giorgio Magliulo. Met o.a. Carla Benedetti, Silvio Orlando, Gianni Agus, Milena Vukotic en Tino Schirinzi.

Matilda is een ambitieuze doch burgerlijke vrouw die, na een aantal desastreus verlopen relaties, een man wil zoeken. Ze vindt hem in Torquato, een lelijke en verlegen eenling die als archivaris werkt op het Culturele Instituut in Napels. Vastbesloten gaat zij geen enkele moeilijkheid uit de weg om hem aan de haak te slaan. De film gaat over de psychologische barrière tussen de midden- en arbeidersklasse en over de discrepantie tussen de koele, moderne levensstijl en de warme, huiselijke sfeer. Spel en regie zijn goed.

I carabbimatti

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Giuliano Carmineo. Met o.a. Andy Luotto, Gianni Agus, Renzo Montagnani, Leo Gullotta en Giorgio Ariani.

Vreselijke, absurde, zouteloze, grove, goedkope komedie over twee stupide en ongedisciplineerde politieagenten die op zoek zijn naar een voortvluchtige wetsovertreder. Ze opereren 'undercover' en doen zich voor als chauffeurs van een ziekenwagen, obers enzovoort. Om te sterven - niet van het lachen, maar van schaamte.

Camera d'albergo

1980 | Komedie

Frankrijk/Italië 1980. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Vittorio Gassman, Monica Vitti, Enrico Montesano, Roger Pierre en Béatrice Bruno.

Drie jonge aspirant-filmers willen een cinéma vérité -documentaire maken door met een verborgen camera op een volgende gasten in een hotelkamer te registeren. Producent haalt hen over om met gespeelde scènes film commerciëler te maken, zodat liefdespaar dat in een conflict is betrapt, een fictieve verzoening moet acteren, waarna de werkelijkheid de fictie volgt. De film laat amusante en verrassend mogelijke manipulaties met film zien waardoor de opgenomen realiteit een omkering van 180 graden kan krijgen. Gassman is perfect als oude producent die zich verschuilt achter artistiek idealisme. Liefdeskomedie tussen Vitti en Montesano is best aardig, maar overmatige aandacht doet film ietwat op twee gedachten hinken.

Orazi e Curiazi 3 - 2

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Giorgio Mariuzzo. Met o.a. Gianni Agus, Lino Banfi en Gloria Guida.

Een stupide, onbeholpen en volslagen humorloos blijspel over een controverse tussen een groepje toeristen in Rome en de legionairs van de stad, dit alles vanwege een dubbel misverstand. Het spel stemt droevig en de regie al eveneens. Gloria Guida toont wat bloot, en dat is het enige dat het aanzien waard is in deze film.

Remo e Romolo

1976 | Historische film

Italië 1976. Historische film van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Enrico Montesano, Pippo Franco, Gabriella Ferri, Gianni Agus en Bombolo.

Een heerlijke satire, deze zogenaamde biografie van de stichters van Rome. Remo (Montesano) is een flierefluiter, Romolo (Franco) is een serieuze, hardwerkende kerel met een visie. Ook het Vaticaan wordt ertussen genomen in deze film: als Remo, die door zijn broer gedood is, weer tot leven wordt gewekt begint hij vrede en liefde te prediken, terwijl Romolo bezig is met de bouw van Rome, waar decadente feesten gegeven worden, waaraan ook homo's en transseksuelen deelnemen.

Ku fu? Dalla Sililia con furore

1973 | Actiefilm, Komedie

Italië 1973. Actiefilm van Nando Cicero. Met o.a. Franco Franchi en Gianni Agus.

Een parodie op de kung fu-film van Bruce Lee, THE BIG BOSS. Er valt heel wat te lachen, al is de regie niet altijd even sterk. Een simpel verhaaltje over Franchi, een jonge Siciliaan, die straatagent wil worden en in Rome naar de politieschool gaat. Maar een van de toelatingseisen is: karatevechten. Hij besluit dus naar een martial arts-school te gaan, en dan breekt de hel los.

Mordi e fuggi

1972 | Komedie

Italië/Frankrijk 1972. Komedie van Dino Risi en Dino Riso. Met o.a. Marcello Mastroianni, Oliver Reed, Lionel Stander, Carole André en Nicoletta Machiavelli.

Linkse activisten gijzelen om represailles te voorkomen een industrieel en zijn vriendin. Ze krijgen alle media achter zich aan en de familie van de industrieel is helemaal niet willig om hem terug te krijgen. De film pakt de toen al actuele problematiek aan met middelen van een komedie om een groot publiek te bereiken. Reed voldoet verrassend als Italiaan, Mastroianni is de inzet om wie al gauw niemand zich nog bekommert. Het scenario is van Ruggero Maccari, Bernardino Zapponi en regisseur Risi. Het camerawerk is van Luciano Tovoli.

Peggio per me ... meglio per te

1968 | Muziek, Romantiek, Komedie

Italië 1968. Muziek van Bruno Corbucci. Met o.a. Little Tony Renis, Katia Cristine, Gianni Agus en Vittorio Congia.

Little Tony is, behalve een goed zanger, ook een onweerstaanbare vliegenier met een Elvis-kapsel. Vrouwen vallen voor zijn charme als bladeren in de herfst. Hij doet moeite zijn verloofde niets te laten merken van zijn escapades. Op een dag ontdekt hij tot zijn verrassing dat zijn jaloerse, achterdochtige verloofde als stewardess dienst doet op het vliegtuig waarop hij piloot is. Een plezierige, tiener-komedie van rond 1965 met liedjes uit die tijd. Little Tony's versie van de prachtige hit van Protocol Harem 'Whiter Shade of Pale' is aardig om te horen.

Totò sexy

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Totò, Macario, Gianni Agus, Tony Ucci en Franca Polesello.

Twee musici, beide contrabasspelers, belanden in de gevangenis. Daar houden ze hun dromen miet meer geheim, en hijsen zich in het pak om schel klinkende maar levendige optredens ten beste te geven. Later, wanneer zij weer op vrije voeten zijn, hebben zij veel succes en treden op in enkele van de meest deftige clubs in Parijs, Londen, Hamburg en Madrid. Heel leuk, en het zijn de beide acteurs, Totò en Macario, die de film redden van het niveau van een slechts middelmatige komedie.

Il Federale

1961 | Oorlogsfilm

Frankrijk/Italië 1961. Oorlogsfilm van Luciano Salce. Met o.a. Ugo Tognazzi, Georges Wilson, Mireille Granelli, Gianrico Tedeschi en Stefania Sandrelli.

Naïeve fascist krijgt de opdracht om een anti-fascistische filosofieprofessor in onderduikdorp te arresteren en naar Rome te brengen. Talloze avonturen onderweg brengen hen nader tot elkaar, zodat de professor hèm moet redden, als ze in de inmiddels door geallieerden bevrijde hoofdstad komen. Vlot gefilmde en geschreven satire dankt veel aan spel van Tognazzi als goedgelovige fanaticus die zich niet tot rede weet te laten brengen. Debuut van Sandrelli.

I due marescialli

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Totò, Vittorio De Sica, Roland Bartrop, Gianni Agus en Arturo Bragaglia.

In September 1943, tijdens de tweede wereldoorlog, wisselen een priester en een politie-officier van kleding. Volgt een aantal misverstanden en ongelukken, terwijl de Duitsers en de fascisten hoe langer hoe zenuwachtiger worden. Deze satire, waarin de oorlog belachelijk wordt gemaakt, is eén van de beste films van Totò. Prima bijrollen.

Adamo ed Eva

1949 | Fantasy, Romantiek, Komedie

Italië 1949. Fantasy van Mario Mattoli. Met o.a. Erminio Macario, Isa Barzizza, Gianni Agus en Guglielmo Barnabò.

Een aardige, onderhoudende film over een verloofd stel, dat uit elkaar dreigt te gaan vanwege meningsverschillen die meer triviaal dan serieus zijn. Plotseling worden zij getuige van verschillende tragisch afgelopen romances uit de geschiedenis. Deze ervaring maakt zo'n indruk op de gelieven dat ze het maar weer gauw goed maken.