Johann Pachelbel: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Seul contre tous

1998 | Drama

Frankrijk 1998. Drama van Gaspar Noé. Met o.a. Philippe Nahon, Frankye Pain, Blandine Lenoir, Martine Audrain en Jean-François Rauger.

VV.

Volver a empezar

1982 | Drama, Romantiek

Spanje 1982. Drama van José Luis Garci en José Luís Garci. Met o.a. Antonio Ferrandis, Encarna Paso, Augustin Gonzáles, Pablo Hoyo en Agustin Gonzalez.

Antonio Albajara (Ferrandis), een schrijver, die op de nominatie staat voor de Nobelprijs, keert na veertig jaar in de V.S. te hebben geleefd, voor twee dagen terug naar zijn geboorteplaats Gijon. Hij ontmoet er Elena (Paso), een oude vriendin met wie hij herinneringen ophaalt. Deze film is een gevoelig vertolkt portret, sentimenteel zonder melodramatisch te worden, van een man die, alvorens te sterven, nog één keer zijn geboortestad wil bezoeken. Eenerzijds een beetje langdradig, maar anderzijds met voldoende mooie momenten om te blijven boeien. Gonzáles scoort hoog in een schitterende bijrol als een kruiperige hoteleigenaar Gervasio Losada. De film kreeg een Oscar als Beste Buitenlands Film. Het scenario is van Ángel Llorente, regsissuer Garci, Jaime Camino en Román Gubern - de laatste twee staan niet op de aftiteling vermeld. Het camerawerk is van Manuel Rojas. Mono.

Ordinary People

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Robert Redford. Met o.a. Donald Sutherland, Judd Hirsch, Timothy Hutton, M. Emmet Walsh en Elizabeth McGovern.

De Jarretts vormen een typisch Amerikaans bourgeoisgezin. Vader Sutherland verdient goed, moeder Moore is een zorgzame huisvrouw en zoon Hutton is een aantrekkelijke jongen. Maar achter deze zorgeloze façade schuilt een aangrijpend drama. Hun oudste zoon, een vrijpostige sportieveling, verongelukte tijdens het zeilen en Hutton acht zich persoonlijk verantwoordelijk voor zijn dood. Schitterend familieportret dat nergens goedkoop sentimenteel wordt. Een waar stukje `uit het leven gegrepen`. Met zijn regiedebuut schoot acteur Redford direct in de roos. Het leverde hem vier Oscars op: Beste Film, Beste Regie, Beste Bijrol (Hutton) en Beste Scenario (van Alvin Sargent, naar een roman van Judith Guest). Verzorgd camerawerk van John Bailey.