Eduardo Fajardo is acteur.
Er zijn 78 films gevonden.

Mordiendo la vida

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Martín Garrido. Met o.a. Beatríz Barón, Eduardo Fajardo, Paul Naschy en martín Garrido.

Toont het leven van een aantal mensen dat in de krottenwijken woont en slechts te maken heeft met ellende en de strijd om te overleven. Wat een sociaal drama had moeten worden werd een smakeloos en extreem simpel melodrama. Slecht gemaakt en matig vertolkt (met name door Naschy, als men hier al mag spreken van vertolking).

Bangkok, cita con la muerte

1985 | Avonturenfilm

Spanje 1985. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Bork Gordon, José Llamas, Helen Garrett, Lina Romay en Antonio Mayans.

Een internationale avonturier krijgt de opdracht om de ontvoerde dochter van een miljonair terug te vinden. Een verwarde, vormloze en bijna parodistische film - typerend voor het verval van Jesús Franco.

Yellow Hair and the Pecos Kid

1984 | Avonturenfilm, Western

Spanje/Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Matt Cimber. Met o.a. Laurence Landon, Ken Robertson, Luis Lorenzo, John Gaffari en Aldo Sanbrell.

Een mooi mestiezenmeisje en een avonturier uit Texas gaan samen op zoek naar de schat van de Tulapanes. Deze film is een middelmatige kombinatie van Spielberg-achtige avonturen, spaghetti-western, en de humor van het type Trinidad. Ook herinnert de film vaag aan het werk van Karl May. Er wordt gebruik gemaakt van de onuitstaanbare slow motion, patent van Peckinpah. Acteurs Robertson en Gaffari produceerden de film ook nog.

Pájaros de ciudad

1981 | Misdaad

Spanje/Italië 1981. Misdaad van José Sánchez Alvaro. Met o.a. Giuliano Gemma, Helena Rojo, José Luis Lopéz Vázquez en Eduardo Fajardo.

Als een vrouw haar voormalige echtgenoot helpt ontsnappen aan een achtervolging door de politie, worden zij tijdens de vlucht opnieuw op elkaar verliefd. Een zeer respectabele film, met een goed thema en twee goede hoofdrolspelers.

La Tumba de los muertos vivientes

1981 | Horror, Avonturenfilm

Frankrijk/Spanje/Italië 1981. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Manuel Gélin, Eduardo Fajardo, Antonio Mayans, Lina Romay en Myriam Landson.

De lijken van een nazi-detachement, dat werd uitgeroeid bij een Afrikaanse veldtocht, verrijzen uit de dood in de woestijn om een schat te beschermen. Een slechte film, hoewel met een enigszins komisch karakter.

Il Cacciatore di squali

1981 | Avonturenfilm, Horror, Actiefilm

Spanje/Italië 1981. Avonturenfilm van Enzo G. Castellari. Met o.a. Franco Nero, Werner Pochat, Mirta Mildrer, Jorge Luke en Mark Forrest.

Een voormalig CIA-agent Mike (Nero, uitgedost als overjarige hippie) is nu haaienvanger op een Caraïbisch eiland. Zijn werkelijke doel is het opduiken van een grote hoeveelheid geld, die op de bodem van de zee in een vliegtuigwrak verborgen ligt. Mike was daar ooit de piloot van. Hij krijgt al het gajes uit de buurt achter zich aan bij het uitvoeren van zijn plan. Klinkt opwindend, maar het is verre van dat.

El Lago de las vírgenes

1981 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje/Duitsland 1981. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Katia Bienert, Joaquín Navarro, Doris Regina, Lola Gaos en Eduardo Fajardo.

Een jonge visser ontdekt een afgelegen eiland dat door drie knappe meisjes, die niet kunnen spreken, bewoond wordt. De verfilming van het boek van Robert L. Stevenson, gerealiseerd door Jésus Franco zonder voldoende middelen en gespeend van een professionele inzet.

La Invasión de los zombies atómicos

1980 | Horror

Spanje/Italië/Verenigde Staten 1980. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Hugo Stiglitz, Laura Trotter, Maria Rosaria Omaggio, Francisco Rabal en Eduardo Fajardo.

Een groep gewapende zombies stapt uit een vliegtuig en raast door de stad... Een belachelijke horrorfilm, die geregisseerd is alsof het om een oorlogsfilm gaat.

Polvos mágicos

1979 | Erotiek

Italië/Spanje 1979. Erotiek van José Ramón Larraz. Met o.a. Alfredo Landa, Carmen Villani, Elisa Montés, Eduardo Fajardo en Carmen de Lirio.

Op een kasteel met een slechte reputatie worden bezoekers ontvangen. Een onverteerbare kruising tussen horror en erotiek enerzijds en de satire op het politieke klimaat in het toenmalige Spanje anderzijds.

Espectro

1977 | Sciencefiction

Spanje 1977. Sciencefiction van Manuel Esteba. Met o.a. Eduardo Fajardo, Daniel Martín en Víctor Israel.

Slechts twee mannen blijken een kernramp te hebben overleefd...Ongetwijfeld een van de slechtste science fiction films die ooit is gemaakt.

Mayra

1976 | Avonturenfilm, Erotiek

Spanje/Italië 1976. Avonturenfilm van Osvaldo Civirani. Met o.a. Norma Jordan, Gabriele Tinti, Rosanna Schiaffino, Eduardo Fajardo en Hugo Blanco.

Een jonge kleurlinge wekt de hartstocht van velerlei tropische avonturiers. Exotische avonturen in de B-serie met een sterk erotisch accent.

La Llamada del sexo

1976 | Misdaad, Erotiek

Spanje/Colombia 1976. Misdaad van Tulio Demichelli. Met o.a. George Hilton, Veronica Miriel, Claudia Gravy en Eduardo Fajardo.

Een mooie jonge vrouw begint haar man te wantrouwen. Een waardeloze mengelmoes van extravangantie, seks en detective-intrige.

Simón y Mateo

1975 | Western, Komedie

Italië/Spanje 1975. Western van Giuliano Carmineo. Met o.a. Michael Coby, Paul Smith, Ángel del Pozo en Eduardo Fajardo.

De avonturen van twee bevriende viezerikken. Een onuitstaanbare kopie van de films over TRINITÀ, waarin Terence Hill en Bud Spencer de hoofdrol spelen.

La Cruz del Diablo

1975 | Horror

Spanje 1975. Horror van John Gilling. Met o.a. Carmen Sevilla, Ramiro Oliveros, Adolfo Marsillach, Emma Cohen en Fernando Sancho.

In de 19e eeuw komt een Engelse schrijver naar Spanje om zich te verdiepen in de legende van de tempelridders. De verfilming van een werk van Gustavo A. Bécquer, één van de beste Spaanse romantische lyrici; derhalve een zeer interessant thema. Het wordt echter verpest door een middelmatig scenario, een slappe regie en verkeerde acteurs. De laatste film van John Gilling.

Guapa, rica y especial

1975 | Komedie, Misdaad

Spanje 1975. Komedie van Jaime J. Puig. Met o.a. Simón Andreu, Silvia Solar en Eduardo Fajardo.

Een rijke jonge vrouw wordt op vreemde wijze bedreigd. Een erotisch-komische detective met een cinematografisch resultaat beneden niveau.

Y el prójimo?

1974 |

Spanje 1974. Ángel del Pozo. Met o.a. Fernando Rey, Geraldine Chaplin, Julián Mateos, Antonio Ferrandis en Mabel Karr.

In een ziekenhuis wordt een harttransplantatie voorbereid. Deze middelmatige film met een geheel Spaanse cast betekende het regie-debuut van de acteur Del Pozo.

Las Marginadas

1974 | Drama, Erotiek

Spanje 1974. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Analía Gadé, Simón Andreu, Diana Lorys, Silvia Solar en Eduardo Fajardo.

Het leven van verschillende prostituées. Een schijnheilig en moraliserend melodrama, waarmee de regisseur Iquino tevergeefs zijn vroegere kassucces CHICAS DE ALQUILER wilde herhalen.

La Banda de Jaider

1974 | Western, Experimenteel

Spanje/Italië 1974. Western van Volker Vogeler. Met o.a. William Berger, Geraldine Chaplin, Francisco Algora, Arthur Brauss en Fred Stilkrauth.

Vijf zwervers, door Ludwig II verdreven uit Beieren, emigreren naar het westen van Amerika, waar zij door Doc Holliday met kogels worden doorzeefd. Deze film heet een geestig vervolg te zijn op JAIDER, maar is een domme, onbegrijpelijke en vooral vervelende film.

Una Chica y un señor

1973 | Romantiek

Spanje 1973. Romantiek van Pedro Masó. Met o.a. Ornella Muti, Sergio Fantoni, Eduardo Fajardo, Helga Liné en Emilio Gutiérrez Caba.

Het liefdesverhaal tussen een man van middelbare leeftijd en een mooi meisje. Deze echt afschuwelijk commerciële film ziet er uit als een beeldroman.

Tutti per uno, botte per tutti

1973 | Western

Duitsland/Spanje/Italië 1973. Western van Bruno Corbucci. Met o.a. Timothy Brent, George Eastman, Karin Schubert, Leo Anchoriz en Chris Huerta.

Deze humoristische western is zeer onderhoudend, maar een verhaal ontbreekt. Er is ooit een scenario geschreven door Corbucci en Tito Carpi, maar m[KA1]e[KA1]er de speurtocht naar een goudschat kun je er niet uithalen. Men komt in een westernstadje vol Chinese karate-experts, ja, men laat zelfs een Duits circus opdraven! Na de nodige lachsalvo`s ( nog steeds weet niemand waar het verhaal over gaat) is de film gewoon uit, maar je hebt dan wel anderhalf uur plezier gehad.

Tequila

1973 | Western

Italië/Spanje 1973. Western van Tulio Demichelli. Met o.a. Anthony Steffen, Roberto Camardiel, Eduardo Fajardo, Mirko Ellis en John Barthe.

Steffen speelt zijn gebruikelijke rol. Ditmaal rijdt hij met een halve idioot door de prairie. Vanwege de grappen, waar je het zuur van krijgt, is deze western nauwelijks verteerbaar, ook al komen de meer gebruikelijke ingrediënten er óók in voor.

Razzia

1973 | Actiefilm

Spanje 1973. Actiefilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. John Justin, Simón Andreu, Máximo Valverde, Linda Hayden en Eduardo Fajardo.

De politie van Barcelona is van plan om twee rivaliserende bendes van drugsdealers op te rollen. Een stompzinnige verheerlijking van de Spaanse politie, slecht verpakt als actie- thriller.

Il Consigliore

1973 | Misdaad, Drama

Italië 1973. Misdaad van Alberto De Martino. Met o.a. Martin Balsam, Tomas Milian, Francisco Rabal, Dagmar Lassander en John Anderson.

Een mafioso die de dokken van San Francisco beheerst, geeft zijn peetzoon toestemming om uit de 'familie' te stappen voor een respectabel huwelijksleven. Een andere employé probeert van deze zwakte profijt te trekken om de macht over te nemen. De bende-oorlog verplaatst zich naar Sicilië, waar alleen de oude Don overleeft en zijn positie in Amerika opnieuw kan innemen. Het talent van acteurs is verspild aan schematisch GODFATHER-plagiaat dat de logica offert aan overmatig harde actiescènes en toeristische prentjes van Sicilië en Amerikaanse West-Coast.

Te Deum

1972 | Western, Komedie

Italië/Spanje 1972. Western van Enzo G. Castellari. Met o.a. Jack Palance, Lionel Stander, Timothy Brent, Francesco Romana Coluzzi en Renzo Palmer.

Een slapstick-western in navolging van de Trinità- successen. Intriges rond een geërfde goudmijn, waar de staatsgevangenis van Latedo bovenop blijkt te zijn gebouwd. Het verhaal biedt mogelijkheden, maar de er omheen geweven grappen zijn te flauw. Palance speelt de handlanger van de held Te Deum in priestervermomming en dat is geen gezicht.

La Banda J & S

1972 | Western

Spanje/Italië/Duitsland 1972. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Susan George, Telly Savalas, Laura Betti en Herbert Fux.

Jonge outlaw wordt door avontuurlijk meisje uit handen van sheriff gered. Ze vluchten naar Mexicaans dorp waar ze bevolking helpen in strijd tegen corrupte despoot. Middelmatige late spaghetti-western van regisseur die veel betere heeft gemaakt. Mogelijkheden voor dominerende actieve heldin worden gesaboteerd door Schmiere-spel van George die zo waar Savalas nog overtroeft.

L Mansión de la niebla

1972 | Horror

Spanje/Italië 1972. Horror van Francisco Lara Polop. Met o.a. Analía Gadé, Evelyn Stewart, Andrés Resino, Alerto Dalbes en Eduardo Fajardo.

Een paar komt toevallig in een huis terecht dat vlakbij een kerkhof ligt dat een slechte naam heeft. Een grove film die veel elementen copieërt van anderen, hoewel hij gemaakt is met een zeker gevoel voor esthetiek.

Che c'entriamo noi con la rivoluzione?

1972 | Avonturenfilm, Komedie

Italië/Spanje 1972. Avonturenfilm van Sergio Corbucci. Met o.a. Vittorio Gassman, Paolo Villagio, Eduardo Fajardo, Leo Anchoriz en Riccardo Garrone.

Italiaans acteur op tournee in Texas wordt met Othello-grime voor een echte neger aangezien en bijna gelyncht. Samen met een priester vlucht hij naar Mexico waar Zapata zijn revolutie begonnen is. Zijn vermommingstalent redt hem uit vele riskante situaties. Specialist in spaghettiwesterns Corbucci geeft een spectaculaire actie als decor voor de uitbundige Schmiere van Gassman. Waarom Italianen Villagio zo leuk vinden, wordt door deze film niet duidelijk.

Viva la muerte...tua!

1971 | Western, Komedie

Spanje/Duitsland/Italië 1971. Western van Duccio Tessari. Met o.a. Franco Nero, Lynn Redgrave, Eli Wallach, Horst Janson en Eduardo Fajardo.

Een Russische avonturier zit achter een in Mexico begraven schat aan. De schatkaart is in het bezit van een simpele bandiet, die hiervoor ook benaderd wordt door een Ierse journaliste die met geld de revolutie wil financieren. De bandiet wordt voor een reeds lang geleden gestorven revolutionair aangezien en gaat dan zo in zijn rol op, dat hij geld verdeelt onder de armen. Maar met behulp van handlangers weet hij wel de premie op het hoofd van de rebel te incasseren. Deze komisch bedoelde western werkt allesbehalve aanstekelijk door ongeremde grimasserij van de drie sterren, maar heeft op scenario-niveau spitse dialooghumor voor wie door alle rumoer heen weet te luisteren. Prachtig camerawerk van José F. Aguayo en schitterende locaties.

Il lungo giorno della violenza

1971 | Western

Italië 1971. Western van Giuseppe Maria Scotese. Met o.a. George Garvel, Eduardo Fajardo, Checo Lopez, Sergio Dorila en Rita Forzano.

Speelt zich af in Mexico in 1914, ten tijde van de burgeroorlog tussen het Federale en het Revolutionaire leger. Er zijn twee hoofdpersonen in dit in elkaar geflanste plot. Diego Medina (Garvel) is een verre neef van een Federale generaal die heimelijk aan de kant van de Revolutionairen staat. Malpeco (Fajardo) is een bandiet die niets om de oorlog geeft en zijn gedrag geeft zowel de Federalen als de Revolutionairen een hoop ergernis. Diego heeft een geheim document dat aan de revolutionaire held Pancho Villa overhandigd moet worden. Malpeco helpt hem daarbij omdat Diego hem van het executiepeloton redde. Uiteindelijk vecht en sterft Malpeco voor de revolutie. Er is een ironische droevige wending aan het slot, wanneer Diego Pancho Villa tracht te bereiken. Zwakke regie en dito spel.

Un Uomo chiamato apocalisse Joe

1970 | Western

Spanje/Italië 1970. Western van Leopoldo Savona. Met o.a. Antonio De Teffé, Eduardo Fajardo, Maria Paz Pondal, Fernando Cerulli en Stello Candeli.

Een zwijgzame revolverheld erft een goudmijn en moet zich te weer stellen tegen allerlei schurken, die het gemunt hebben op dit waardevolle bezit. Deze heel bezienswaardige spaghetti-western introduceert een held die Shakespeare-kenner en taalvirtuoos is, en de saloonklanten verbijstert met monologen uit Macbeth. De Teffé staat op de titelrol als Anthony Steffen. USA: A MAN CALLED JOE CLIFFORD; GB: A MAN CALLED APOCALYPSE JOE.

Trasplante de un cerebro

1970 | Sciencefiction, Drama

Spanje 1970. Sciencefiction van Juan Logar. Met o.a. Eduardo Fajardo, Simón Andreu, Silvia Dionisio, José Guardiola en Frank Wolff.

De hersenen van een schaamteloze jongeman worden getransplanteerd in het lichaam van een strenge rechter. Een pretentieus maar opmerkelijk Science Fiction drama, geproduceerd en geschreven door de regisseur.

Shangoo, la pistola infallibile

1970 | Western

Italië 1970. Western van Edoardo Mulargia. Met o.a. Anthony Steffen, Eduardo Fajardo, Maurice Poll en Barbara Nell.

Mulargia en Steffen (ware naam: Antonio de Teffé) schreven samen het scenario. Steffen is daarin een officier van de Noordelijken die gevangengenomen is door een groep soldaten van de Zuidelijken gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog. De groep gaat naar een stadje waar een Mexicaanse bende het voor het zeggen heeft. Steffen weet te ontsnappen en probeert tussen de beide groepen vrede te stichten. Dat mislukt door het krankzinnige gedrag van de commandant van de Zuidelijken. Deze doorsnee-western werd op video uitgebracht als SHANGO, een fout geschreven titel dus.

Quién soy yo?

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Teresa Gimpera, Alfredo Mayo en Eduardo Fajardo.

Een mensenschuwe minister geeft een dubbelganger opdracht al zijn sociale verplichtingen op zich te nemen. Dit onderwerp zou in handen van een ander technisch-artistiek team een fantastische film hebben kunnen opleveren.

O'cangaceiro

1970 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1970. Avonturenfilm van Giovanni Fago. Met o.a. Tomas Milian, Ugo Pagliai, Eduardo Fajardo, Jesús Guzmán en Leo Anchóriz.

In het Brazili[KA3]e van 1925 wordt een simpele boer aanvoerder van de `Cangaceiros`, die tegen de militaire dictatuur vechten. Inhoudelijk bestaat er nauwelijks enig verband met de gelijknamige klassieker van Barreta (maar wel op esthetisch en spiritueel gebied). Een zeer achtenswaardige film, die vlot en amusant is. Gedenkwaardige muziek van Ritz Ortolani.

Fuenteovejuna

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Juan Guerrero Zamora. Met o.a. Nuria Torray, Manuel Dicenta, Eusebio Poncela, Fernando Cebrián en Eduardo Fajardo.

Herverfilming van de versie uit 1947, minder zwak maar eveneens hoogdravend.

El bandido malpelo

1970 |

Italië/Spanje 1970. Giuseppe Scotese. Met o.a. Eduardo Fajardo, Charo López en George Garvell.

Herverfilming van de versie uit 1947, minder zwak maar eveneens hoogdravend.

Arriva Sabata!

1970 | Western

Spanje/Italië 1970. Western van Tulio Demichelli. Met o.a. Anthony Steffen, Peter Lee Lawrence, Eduardo Fajardo, Alfredo Mayo en Rassana Rovere.

Goed gemaakte western, waarin de drie hoofdrolspelers met een oldtimer een fiks bedrag aan geld weten buit te maken. Ze vechten er vervolgens onderling om. Actie genoeg. Het einde is niet helemaal bevredigend: vriendschap is één van de vaste waarden in de western en hier wordt Steffen door Lawrence verraden. Voor de liefhebber van actie zal dat de pret niet drukken.

O'cangaceiro

1969 | Western

Spanje/Italië 1969. Western van Giovanni Vago. Met o.a. Tomas Milian, Ugo Pagliai, Eduardo Fajardo en Howard Ross.

Foeilelijk gespeelde en goedkoop gemaakte western. De Mexicaanse revolutie is aan de gang. Tomas Milian, een revolutionair die bekend staat als De Redder, helpt de geplaagde arm der wet een gebied te zuiveren van vrijbuiters van diverse pluimage.

Las 5 advertencias de Satanás

1969 | Komedie, Fantasy

Spanje/Portugal 1969. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Arturo Fernández, Américo Coimbra, Cristina Galbó, Luis Felipe en Eduardo Fajardo.

De tweede verfilming van de gelijknamige komedie van Jardiel Poncela, deze keer een co-produktie tussen Spanje en Portugal - met een slechter resultaat dan de eerste keer.

Homicidios en Chicago

1969 | Misdaad

Spanje 1969. Misdaad van José María Zabalza. Met o.a. José Campos, Isana Medel, José Truchado en Eduardo Fajardo.

In de stad Chicago beginnen de misdaden elkaar op te volgen zonder duidelijke onderlinge samenhang. Vooral belachelijk deze film.

El Perfil de Satanás

1969 | Experimenteel

Spanje 1969. Experimenteel van Juan Logar. Met o.a. Eduardo Fajardo, Manuel Gil, Ricardo Palacios en María Kosty.

Satan neemt zich voor de westerse beschaving te vernietigen. Een zeer vreemd allegorisch knoeiwerk, dat pretentieus is en een regisseur heeft die alles in eigen hand houdt: het scenario, de produktie en de muzikale begeleiding.

El Mesón del gitano

1969 | Komedie, Musical

Spanje 1969. Komedie van Antonio Román. Met o.a. Peret, Yvonne Bastien, Dyanik Zurakowska, José Sazatornil en Margot Cottens.

Twee vrouwen worden verliefd op een zigeunerzanger. Afgrijselijk, zoals alle overige films die zijn gemaakt om de kortstondige roem van de zanger Peret uit te buiten.

Uno Straniero a Paso Bravo

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Salvatore Rosso. Met o.a. Anthony Steffen, Eduardo Fajardo, Giulia Rubini, Jose Jaspe en Adriana Ambessi.

Een grootgrondbezitter, die een stadje onder de duim houdt, vermoordt de familie van Steffen, die dan wraak neemt. Dit is een overbekend thema in spaghetti-westerns. Veel lijken, maar niet echt spannend.

Tutto per tutto

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Umberto Lenzi. Met o.a. Mark Damon, John Ireland, Fernando Sancho, Mónica Randall en Armando Calvo.

Damon en Ireland komen in het bezit van de buit van een bankoverval, gepleegd door een Mexicaanse bende. Ze verdelen het geld maar Damon overvalt daarna zijn partner, want hij wil al het geld teruggeven aan de bank om zijn ten onrechte beschuldigde broer te kunnen rehabiliteren. De 10.000 dollar beloning laat hij dan zijn partner. Een vrij sympathieke spaghetti-western met de gebruikelijke handelingen.

Sharon vestida de rojo

1968 | Misdaad

Spanje 1968. Misdaad van Germán Lorente. Met o.a. George Chakiris, Beba Loncar, Silvia Solar, Manuel de Blas en Sonia Bruno.

Tijdens de opnamen voor een Amerikaanse film in Madrid ontstaat een criminele intrige. Een typische film van Lorente, die zich in een weelderig milieu afspeelt - met Hollywood- pretenties.

No le busques tres pies...

1968 | Drama

Spanje 1968. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Axel Darna, Teresa Gimpera, Manolo Zarzo, Mary Francis en Alfredo Mayo.

De komische liefdesavonturen van drie kadetten. Een zeer slechte film die in de lijn ligt van bijna alle Spaanse films uit de jaren veertig.

Il mercenario

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Franco Nero, Tony Musante, Jack Palance, Giovanna Ralli en Eduardo Fajardo.

Een Mexicaanse revolutionair probeert een zilvermijn voor de bevolking te veroveren op een profiteur, die een Pools- Amerikaanse huurling heeft aangetrokken voor een zilvertransport naar de V.S. Die kiest uit hebzucht de zijde van de rebel. Na een reeks van conflicten worden ze vrienden in de gezamenlijke strijd voor het volk. Spaghetti-westerns overtuigen altijd méér wanneer ze in Mexico zijn gesitueerd en dit is een van de betere, die op boeiende wijze geleidelijk opbouwt naar een politiek idealisme en bizarre, latente homo-erotiek. Het spel is dan ook boven het gemiddelde. Scenario van Luciano Vincenzoni, Adriano Bolzoni en Corbucci. Camerawerk van Alejandro Ulloa. Ook bekend als THE MERCENARY en A PROFESSIONAL GUN.

Gentleman Joe...uccidi

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Georgio Stegani. Met o.a. Anthony Steffen, Silvia Solar, Eduardo Fajardo, Mariano Vidal Molina en Joaquin Blanco.

De broer van Steffen, een legercommandant in een grensplaatsje, wordt door een Mexicaanse bende vermoord. In het uniform van zijn broer neemt Steffen wraak: hij roeit alle 40 leden van de bende uit. Jaime Jesus Balcazar was de scenario- schrijver van deze ruige maar actierijke western.

E intorno a lui fu morte

1968 | Western

Spanje/Italië 1968. Western van Leon Klimovski. Met o.a. William Bogart, Wayde Preston, Pilar Cansino, Agnes Spaak en Eduardo Fajardo.

Een sheriff adopteert een ouderloos kind. De moeder is bij de geboorte gestorven en pa zit voor vele jaren in de gevangenis. Na 10 jaar komt de man vrij; hij wil zijn zoon terug hebben. Dan breekt de strijd om de jongen los in deze matige spaghetti- western.

Il Tempo degli avvoltoi

1967 | Western

Italië 1967. Western van Nando Cicero. Met o.a. George Hilton, Frank Wolff, Pamela Tudor, Eduardo Fajardo en Franco Balducci.

Hilton wordt van de ranch waar hij werkt verjaagd omdat de dochter des huizes hem ervan beschuldigt haar op onzuivere wijze te hebben benaderd. In werkelijkheid was zij zelf schuldig. De jongen wordt in elkaar geslagen, gebrandmerkt en weggejaagd. Hij sluit zich aan bij een bandiet maar merkt al spoedig dat die man geen greintje gevoel in zijn lichaam heeft, maar een keiharde moordenaar is. Hilton, van wie weinig bekend is, speelde tussen 1965 en 1975 in een twintigtal spaghetti-westerns.

Cover girl

1967 | Romantiek

Spanje 1967. Romantiek van Germán Lorente. Met o.a. Oliver Despax, Beba Loncar, Eduardo Fajardo en Mabel Karr.

Een model raakt smoorverliefd op een jonge avonturier. Dit melodrama van Germán Lorente speelt zich in weelderige milieus af. Deze Spaanse regisseur heeft de neiging om een buitenlandse schijn aan zijn films te geven.

Adios, Hombre

1967 | Western

Italië/Spanje 1967. Western van Mario Caiano. Met o.a. Craig Hill, Giulia Rubini, Eduardo Fajardo, Pierro Lulli en Roberto Camardiel.

In deze routine-western heeft de ex-gevangene Hill onschuldig gezeten door een valse getuigenis. Hij komt in een stadje dat pal daarna door een bende wordt bezet. Eén van de leden van die bende blijkt de man te zijn die destijds de valse getuigenverklaring heeft afgelegd. Hill ontvoert de man en geeft de bende lik op stuk.

7 espías en la trampa

1967 |

Italië/Spanje 1967. Irving Jacobs. Met o.a. Yvonne Bastien, Eduardo Fajardo en Carlo Giuffre.

Een Duitse oud-kolonel, die vanwege een oorlogswond gek is geworden, wil zich wreken op de ondergang van het Derde Rijk door zeven internationale spionnen, die hij naar zijn kasteel gelokt heeft, terecht te stellen. Een fantastisch thema, dat echter verpest werd door een volledig tekort schietende regie en scenario.

Trampa para un forajido

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Mario Maffei. Met o.a. William Berger, Eduardo Fajardo, José Bódalo en Adriana Ambesi.

De daders van een belangrijke diefstal moeten worden ontmaskerd. Een Europese western zoals er dertien in een dozijn gaan.

Ringo, il volto della vendetta

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Mario Caiano. Met o.a. Anthony Steffen, Frank Wolff, Eduardo Fajardo, Armando Calvo en Alfonso Goda.

Een bekend thema uit [KL]spaghetti-westerns[KLE]: vijf mannen zitten achter een goudschat aan. Maar niemand wil delen dus breekt de hel tussen hen en de overwinnaar, Ringo (Steffen) los. Hij gaat er met het goud vandoor, maar hij doet er iets onverwachts mee. Net onderhoudend genoeg.

Una bara per lo sceriffo

1965 | Western

Spanje/Italië 1965. Western van Mario Caiano. Met o.a. Anthony Steffen, Eduardo Fajardo, Armando Calvo, Jorge Rigaud en Luciana Gilli.

Steffen (wiens ware naam Antonio De Teffé is) laat zich in een bende opnemen met de bedoeling wraak te nemen voor de moord op zijn vrouw. Van een gebruikelijke hardheid, maar zoals de meeste Steffen-westerns wel goed gemaakt.

La Ciudad no es para mí

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Doris Coll, Eduardo Fajardo, Alfredo Landa en Antonio Mayans.

Iemand van middelbare leeftijd uit de provincie komt in de hoofdstad aan, maar hij kan niet aan het stadsleven wennen. Deze film betekende het begin van de populariteit van Paco Martínez Soria, die later dit personage tot vervelens toe zal herhalen. Een demagogische en paternalistische film met een plat gevoel voor humor.

Erik il vichingo

1965 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/Spanje 1965. Avonturenfilm van Mario Caiano. Met o.a. Giuliano Gemma, Gordon Mitchell, Ely McWhite, Elisa Montes en Eduardo Fajardo.

De koning der Vikingen sterft en de macht gaat naar zijn laffe en onbetrouwbare zoon Eiolf en naar zijn moedige neef Erik. De laatste besluit met zijn volk op zoek te gaan naar nieuw land en zeilt de Atlantische Oceaan over. Na veel ontberingen ontdekken ze een nieuw continent. Niet de beste en meest accurate film over de Noormannen, maar niettemin een onderhoudend geheel met enkele schitterende scènes.

El Séptimo de caballería

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Alberto De Martino. Met o.a. Edmund Purdom, Paul Piaget, Eduardo Fajardo en Mónica Randall.

Indianen en geconfedereerde soldaten uit het Zuiden bedreigen het Amerikaanse grondgebied. Een waardeloze Europese western, die veel van het geniale RIO CONCHOS overneemt.

Las invencibles

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Eduardo Fajardo en Pancho Córdova.

Derde en laatste deel van de serie gewijd aan de avonturen van de dochters van Zorro. Even onuitstaanbaar als de vorige delen. Ook dit deel werd in drieën verdeeld: Las invencibles, La huida en La tración.

Las hijas del Zorro

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Federico Curiel. Met o.a. Kitty de Hoyos, Dacia González, Rafael Bertrand en Eduardo Fajardo.

Vervolg op LAS DOS GALLERAS. De dochters van Zorro gaan door met het wreken van de dood van hun vader en het verdedigen van de onderdrukten. Net als bij zijn voorganger zijn er drie episodes: Las hijas del Zorro, La zeta fatídica en El castigo. Het volgende deel heet LAS INVENCIBLES. Slecht en vervelend.

Canción del alma

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Lola Beltrán, Patricia Conde en Eduardo Fajardo.

Een gescheiden zangeres stelt opleiding en geluk van haar dochter boven haar eigen carrière. De film was een flop hoewel de populaire Lamarque de hoofdrol speelde.

Los invisibles

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Viruta, Capulina, Eduardo Fajardo en Martha Elena Cervantes.

Twee werknemers van een poppenfabriek vinden een speciale verfsoort uit: alles wat men er mee beschildert wordt onzichtbaar. De verf valt echter in handen van een beruchte dief, `El Mago`. Een zeer middelmatige komedie met een luchtige en onzinnige intrige. `El Mago`(de tovenaar) is de Spanjaard Fajardo, die zich vaker voor de Mexicaasnse film uitslooft.

La Llorona

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van René Cardona. Met o.a. María Elena Marqués, Eduardo Fajardo, Luz María Aguilar en Carlos López Moctezuma.

Als gevolg van een vloek overlijden alle kinderen van een familie voordat zij vijf jaar oud worden. De tweede versie van de gelijknamige film uit 1933 van Ramón Peón. Uitstekend camerawerk van Jack Draper.

Orgullo de mujer

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre, Eduardo Fajardo en Luis Beristáin.

Een ietwat hoogmoedige vrouw toont een niet aflatende minachting voor haar man. Plagiaat, onder slechte regie en met slechte rollen, van GONE WITH THE WIND van Fleming.

Tizoc

1954 | Romantiek

Mexico 1954. Romantiek van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Félix en Eduardo Fajardo.

Binnen een stam Indiaanse Mexicanen ontluikt de liefde. Een melodrama met poëtische pretenties, gemaakt ter ere van het paar Armendáriz en Félix. Geen slechte film.

Las Ultimas banderas

1954 | Oorlogsfilm

Spanje 1954. Oorlogsfilm van Luis Marquina. Met o.a. Rita Macedo, Eduardo Fajardo, Fernando Rey en Elisa Móntes.

Twee officieren uit het leger van Callao houden hun vriendschap ongeschonden, zelfs nu ze voor verschillende partijen strijden. Een nogal middelmatige film die prat gaat op bekende hoofdrolspelers uit de Spaanse cinema. Ook bekend als DIE STANDARTE.

Tehuantepec

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Katy Jurado, Eduardo Fajardo, Domingo Soler en Gustavo Rojo.

De inwoners van een dorp moeten vanwege de pest hun huizen verbranden. Er werden twee versies gemaakt, één in het Spaans, de ander in het Engels, waarin Fajardo's rol over werd genomen door Dan O'Herlihy; beide films waren pijnlijk slecht.

Mi noche de bodas

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. María Antonieta Pons, Abel Salazar, Eduardo Fajardo en Consuelo Guerrero de Luna.

De circus-artieste Madame Dupont ontmoet in de trein een weduwe van wie zij zich het verleden voorstelt. Gebaseerd op LA VIDA EN UN HILO van Edgar Neville, en reeds in 1945 in Spanje verfilmd door de auteur zelf, met veel meer succes dan Díaz Morales. In deze film speelt de produktieve Spaanse acteur Eduardo Fajardo zijn eerste Mexicaanse rol.

La Intrusa

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Rosario Granados, Eduardo Fajardo, Evangelina Elizondo en Lupe Suárez.

Een rijke jongeman wordt verliefd op een bibliothecaresse, maar wordt belaagd door de vrouw van zijn broer, die hem voor zichzelf wil. De verdorven hoofdrolspeelster (Evangelina Elizondo) maakte het zó bont dat de geloofwaardigheid van de film er bij in schoot.

Gloria mairena

1952 | Musical

Spanje 1952. Musical van Luis Lucia. Met o.a. Juanita Reina, Eduardo Fajardo, Ricardo Avero en Rafael Arcos.

De dochter van een overleden danseres wil in de voetsporen van haar moeder treden. Verschrikkelijk.

Cerca de la ciudad

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Luis Lucia. Met o.a. Adolfo Marsillach, Pepe Isbert, Margarita Robles en Eduardo Fajardo.

Een goedige priester probeert alle kinderen in een voorstad tot het katholicisme te bekeren; een vroom drama op zijn Spaans.

De mujer a mujer

1950 | Drama

Spanje 1950. Drama van Luis Lucia. Met o.a. Amparo Rivelles, Ana Mariscal, Manuel Luna en Eduardo Fajardo.

De strijd tussen twee vrouwen om de liefde van een man. Een afgezaagd en zielig Spaans melodrama, hoewel het om meer dan een reden Mexicaans zou kunnen zijn.

Tempestad en el alma

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. José Bódalo, Miriam Day, Eduardo Fajardo en Tomás Blanco.

In een krankzinnigen-gesticht woont een door hun slechte humeur ontworteld echtpaar. Absoluut smakeloos.

La Duquesa de Benjameji

1949 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje 1949. Avonturenfilm van Luis Lucia. Met o.a. Ampar Rivelles, Jorge Mistral, Manuel Luna en Eduardo Fajardo.

Een hertogin wordt verliefd op de bandiet die haar in de bergen heeft ontvoerd. Een conventionele film zonder bijzondere kenmerken.

El Santauario no se rinde

1949 | Oorlogsfilm

Spanje 1949. Oorlogsfilm van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Alfredo Mayo, Beatriz de Añara, Tomás Blanco, Carlos Muñoz en Eduardo Fajardo.

De verdeding van Santa María de la Cabeza. Een demagogische bombastische film, typerend voor het Spanje van na de oorlog.

Noche de reyes

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Luis Lucia. Met o.a. Carmen de Lucio, Fernando Rey, Eduardo Fajardo en Milagros Leal.

Na een botsing met de ex-verloofde van de hoofdpersoon slaagt de held erin om met haar te trouwen. Toch zint de eerstgenoemde op wraak in deze zeer middelmatige film.

La Dama del armiño

1947 | Avonturenfilm, Romantiek

Spanje 1947. Avonturenfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Jorge Mistral, Lina Yegros, Julia Lajos en Eduardo Fajardo.

In de middeleeuwen wordt een jonge jood in Toledo verliefd op de dochter van de legendarische schilder El Greco. Een sympatieke en schilderachtige film, hoewel als geheel weinig geslaagd.