Paul Thompson

Regisseur, Acteur, Componist

Paul Thompson is regisseur, acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Record Row: Cradle of Rhythm and Blues

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Paul Thompson.

VV.

Ape

1977 | Drama

Zuid-Korea/Verenigde Staten 1977. Drama van Paul Leder. Met o.a. Rod Arrantis, Joanna de Verona, Alex Nicol en Paul Thompson.

Stuntelig KING KONG-plagiaat oorspronkelijk uitgebracht in hoofdpijnverwekkend 3D. Kom terug Inoshiro Honda, alles is vergeven.

Corps et âmes

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Michel Audy. Met o.a. Jacques Pothier, Pierre Héroux, Danièle Paneton, Jean Savageau en Jeannine Lebel.

Een jonge pianist wordt volwassen door vriendschap met een andere man. Maar als de vriend door een nutteloos ongeluk om het leven komt, valt de pianist in een diep gat. Een schizofreen leven in eenzaamheid is dan de toekomst. Zwaar gegeven, overtuigend gebracht.

Watusi

1959 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van Kurt Neumann. Met o.a. George Montgomery, Taina Elg, David Farrar, Rex Ingram en Dan Seymour.

Na de dood van zijn vader, een beroemd ontdekkingsreiziger (Allan Quatermain uit KING SOLOMON'S MINES) gaat Montgomery terug naar Afrika op zoek naar de legendarische goudmijnen, bewaakt door twee meter lange krijgers. Een sequel die MGM alleen maakte om niet-gebruikte opnamen uit 1950 van de oorspronkelijke film uit te nutten, aangevuld met enkele stock-shots uit hun Tarzan films. Het prototype van een jungle-film: volledig gedraaid in de studio. Vakkundig seriewerk zonder verdere pretenties. De laatste film van Neumann die kort na de voltooiing stierf. Naar het verhaal H. Rider Haggard Return to King Solomon's Mines, bewerkt tot scenario door niemand minder dan James Clavell, die later nog menige bestseller zou schrijven, w.o. King Rat en Shogun, die allemaal verfilmd werden. Camerawerk van Harold E. Wellman.

The Snows of Kilimanjaro

1952 | Avonturenfilm, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Henry King en Henri King. Met o.a. Gregory Peck, Susan Hayward, Ava Gardner, Hildegard Knef en Leo G. Carroll.

Journalist en schrijver Peck ligt in Afrika aan de voet van de Kilimanjaro met een ontstoken beenwond op medische hulp te wachten. Ondertussen overdenkt hij, ijlend van koorts, zijn leven en de vrouwen die hij gekend heeft. In die vrouwen herkennen we Hayward, Gardner en Knef. Actie, romantiek en avontuur vormen de hoofdmoot in deze bewerking van een Ernest Hemingway-verhaal, dat destijds een groot succes kende. Voor het hedendaagse publiek zal het allemaal toch te sentimenteel en te naïef overkomen. De vele locaties zorgen voor de nodige afwisseling. Het verhaal werd bewerkt door Casey Robinson en Leon Shamroy was verantwoordelijk voor het adembenemend knappe camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Thompson op televisie komt.

Reageer