Malcolm Keen: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Operation Amsterdam

1958 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Michael McCarthy. Met o.a. Peter Finch, Eva Bartok, Tony Britton, Alexander Knox en Malcolm Keen.

Wanneer de Duitse troepen in mei 1940 Nederland binnenvallen, besluiten twee Nederlandse diamant-experts, Finch en Knox, een gevaarlijk plan uit te voeren. In Amsterdam hopen ze een fortuin aan industriële diamant voor de neus van de Duitsers weg te kapen. Ze hebben veertien uur de tijd om in hun opzet te slagen. Prima oorlogsactiefilm, semi-documentair van opbouw. In een snel tempo worden we in een onwaarschijnlijk avontuur meegesleurd, dat knap vertolkt wordt door de hoofdrolspelers. Het scenario dat McCarthy en John Eldridge haalden uit de roman Adventures In Diamonds van David Walker zit boeiend in elkaar, zodat we enkele onlogische plotwendingen op de koop toe nemen. Goede fotografie van Reg Wyer.

The Great Mr. Handel

1942 | Biografie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1942. Biografie van Norman Walker. Met o.a. Wilfred Lawson, Elizabeth Allen, Malcolm Keen, Michael Shepley en Hay Petrie.

Niet al te waarschijnlijke biografie over componist Händel. Naar een toneelstuk van L.DuGarde Peach.

Mr. Reeder in Room 13

1938 | Mysterie, Misdaad, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1938. Mysterie van Norman Lee. Met o.a. Gibb McLaughlin, Sally Gray, Leslie Perrins, Sara Seegar en Peter Murray Hill.

Een slap misdaadverhaal van Edgar Wallace over Gray (Hill), die zich tussen gevangenen begeeft om een groep vervalsers te identificeren. Bij zijn 'vrijlating' komt hij erachter dat zijn vriendin inmiddels een relatie heeft aangeknoopt met de leider van de bende. Detective Reed weet nog maar net te voorkomen dat Gray door de rest van de bende wordt opgehangen.

The Night of the Party

1934 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1934. Misdaad van Michael Powell. Met o.a. Leslie Banks, Jane Baxter, Viola Keats, Ian Hunter en Ernest Thessiger.

Een moordspelletje tijdens een diner loopt uit de hand: er gebeurt een echte moord. Onderhoudend, goed gespeeld, door Michael Powell een beetje uit de B-film sfeer getild, maar niet al te origineel. Ernest Thesiger speelt hartveroverend. Het scenario is van Roland Pertwee en John Hastings.

The Manxman

1929 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1929. Mysterie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Carl Brisson, Malcolm Keen, Anny Ondra en Randle Ayrton.

De visser Brisson en de advocaat Keen, al sinds hun kinderjaren de beste vrienden, houden allebei van Ondra. Een goed melodrama. Hitchcocks laatste zwijgende film.

The Mountain Eagle

1926 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1926. Drama van Alfred Hitchcock. Met o.a. Bernard Goetzke, Nita Naldi, Malcolm Keen en John Hamilton.

In een ruzie onder dorpelingen valt de jonge lerares Beatrice (Naldi) als slachtoffer van een vete. Ze wordt uitgedreven en vlucht de bergen in. Hier wordt ze opgevangen door een mysterieuze kluizenaar, Fear O`God Fulton (Keen). Ze wordt onterecht beschuldigd de dood van de kreupele zoon van de rechter in het dorp te hebben veroorzaakt, maar Fulton is overtuigd van haar onschuld en besluit haar te helpen. Een reeds meer dan een halve eeuw verloren film van Hitchcock waarvan hijzelf verklaarde dat hij hopelijk nooit teruggevonden werd. De kritieken van destijds geven hem gelijk. Ze noemen het een onverschillig melodrama met een onevenwichtig scenario. Schrijver hiervan was Eliot Stannard, naar een verhaal van Charles Lapworth. De film, die zich afspeelt in de bergen van Kentucky, werd opgenomen in Munchen en in de bergen van Tirol door Baron Ventimiglia. In Amerika uitgebracht als FEAR O' GOD.

The Lodger

1926 | Misdaad, Zwijgende film, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1926. Misdaad van Alfred Hitchcock. Met o.a. Ivor Novello, Malcolm Kean, June Lady Inverclyde, Marie Ault en Arthur Chesney.

De eerste spannende thriller, bovendien nog een `zwijgende` film, van de grootmeester met wat later bekend werd als een `klassiek Hitchcockthema`. Novello, de huurder, wordt door de jaloerse inspecteur Kean `per pijnlijke vergissing` beschuldigd van moord. Het einde is gedenkwaardig: Novello wordt achtervolgd door een bloeddorstige menigte. In 1932 (ook met Novello) en in 1944 opnieuw verfilmd. Vrij gefantaseerd naar de geschiedenis van Jack the Ripper (voor wie vele vreemdelingen in Londen werden aangezien). Het scenario is van Hitchcock en Eloit Stannard. Het camerawerk is van Gaetano Ventimiglia en Hal Young. In 1999 is er een gerestaureerde versie gemaakt door het ZDF en ARTE, met nieuwe begeleidende muziek van Ashley Irwin. Ook bekend als THE CASE OF JONATHAN DREW.