Janneke Doolaard is producer.
Er zijn 9 films gevonden.

Stop Filming Us

2020 | Documentaire

Nederland 2020. Documentaire van Joris Postema.

Een zelfkritische film van regisseur Joris Postema die de discussie over de westerse blik op Congo op scherp zet.

Freek

2019 | Documentaire

Nederland 2019. Documentaire van Dennis Alink.

Filmmaker Dennis Alink duikt diep in het leven van cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge, die dit jaar 75 wordt. Hij leidt de kunstenaar langs oude demonen en pijnpunten zoals zijn tomeloze ambitie en onstilbare honger naar aandacht.

Erbarme Dich

2015 | Documentaire, Muziek

Nederland 2015. Documentaire van Ramón Gieling.

Christus is in kerkdiensten, films, muziek en literatuur ontelbare keren gestorven, maar nooit zo schitterend en dramatisch begeleid als in Bachs Matteüspassie. Ramón Gieling laat in Erbarme Dich zien waarom dat stuk zo belangrijk is. Aan het woord komen onder meer operaregisseur Peter Sellars en schrijfster Anna Enquist. Helaas worden hun verhalen soms begeleid door beelden die, zelfs als je Bachs tekst kent, nogal vergezocht lijken (raketbeschietingen in Irak), of juist veel te expliciet (twee boksers die elkaar toetakelen). Wat echter overheerst is het besef dat de Matteüs over de jaren heel veel mensen troost heeft gebracht.

Ik ben Alice

2015 | Documentaire

Nederland 2015. Documentaire van Sander Burger.

Documentaire. Drie alleenstaande bejaarde vrouwen krijgen bezoek van zorgrobot Alice. Alice is geprogrammeerd als de ideale verzorgster die nooit moe wordt en altijd voor je klaar staat. Kan de robot een mens vervangen?

Over Canto

2011 | Documentaire, Muziek

Nederland 2011. Documentaire van Ramón Gieling.

Documentaire van Ramon Gieling over de rol die het muziekstuk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt in het leven van een aantal mensen heeft gespeeld.

De man met 100 kinderen

2012 | Documentaire

Nederland 2012. Documentaire van Vuk Janic.

Een man uit Maastricht was altijd onzeker met vrouwen, maar heeft wel honderd kinderen verwekt als zaaddonor.

Diary of a Times Square Thief

2008 |

Nederland 2008. Klaas Bense. Met o.a. John Fahs, Connie Harnish, Richard Pimentel, Sam Costanza en Ducky Doolittle.

Voor 78 dollar kocht filmmaker Klaas Bense op eBay een met foto’s vol geplakt dagboek. Het was van een jongeman die aan het einde van de jaren tachtig vanuit een Amerikaanse provinciestad naar New York verhuist om zijn droom te realiseren: een beroemd schrijver worden. Die droom raakte, getuige het dagboek, steeds verder uit zicht. De afloop is onbekend; de laatste pagina’s zijn met een mes uit het dagboek verwijderd. Diary of a Times Square Thief is de intrigerende weerslag van Benses speurtocht in de buurt van Times Square en omgeving.

Dutch Touch

2006 | Documentaire, Muziek

Nederland 2006. Documentaire van Ulrike Helmer.

Documentaire over de hiphop-cultuur in Nederland. Dutch Touch is prikkelend op de momenten dat rapper Jay wordt gevolgd, een jongen die zich op het snijpunt bevindt tussen talentvol en succesvol. Maar tijdens haar zoektocht naar de oorsprong en de drijfveren van de Nederrap neemt Helmer te snel genoegen met clichés en prietpraat.

Ave Maria

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Nouchka van Brakel.

Documentaire over de hiphop-cultuur in Nederland. Dutch Touch is prikkelend op de momenten dat rapper Jay wordt gevolgd, een jongen die zich op het snijpunt bevindt tussen talentvol en succesvol. Maar tijdens haar zoektocht naar de oorsprong en de drijfveren van de Nederrap neemt Helmer te snel genoegen met clichés en prietpraat.