O.W. Fischer: regie en cast.
Er zijn 46 films gevonden.

Meine Schwester Maria

2003 | Documentaire, Biografie

Zwitserland​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk 2003. Documentaire van Maximilian Schell. Met o.a. Maria Schell, Maximilian Schell, Falko Skrabal, Gerhard Hannak en Harry Stuhlhofer.

Uncle Tom's Cabin

1969 | Drama

Frankrijk 1969. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. John Kitzmiller, O.W. Fischer, Juliette Gréco en Herbert Lom.

Liebesvögel

1969 | Drama, Erotiek, Thriller

Italië​/​​Duitsland 1969. Drama van Mario Caiano. Met o.a. Christine Kaufmann, O.W. Fischer, Claudine Auger, Tony Kendall en Lidia Alfonsi.

Twee jonge echtparen schuilen op een nacht voor het onweer in het huis van een graaf en diens zuster. Op geheimzinnige wijze worden de vier jonge mensen door de erotische sfeer bevangen, zodat er geen ontkomen meer aan is. O.W. Fischer en Christine Kaufmann spelen de oversekste huiseigenaren.

Non faccio la guerra, faccio l'amore

1966 | Komedie

Spanje​/​​Italië 1966. Komedie van Franco Rossi. Met o.a. Catherine Spaak, Philippe Leroy, O.W. Fischer, Pepe Calvo en Fiorenzo Fiorentini.

Een Duitse U-boot kapitein negeert al 20 jaar het einde van WO II en heeft aan boord een jonge vrouw, die als baby door de bemanning uit zee is gered en door hen is grootgebracht. Bij piraterij voor voedsel en brandstof neemt ze een jonge scheepsarts van een luxe jacht gevangen en wordt verliefd op hem. Het oorspronkelijke uitgangspunt voor de komedie verzandt in herhalingen, waarbij de Duitser keer op keer de arts van boord werkt en hij toch weer binnendringt.

Onkel Toms Hütte

1964 | Drama

Italië​/​​Duitsland​/​​Tsjechië​/​​Frankrijk 1964. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. John Kitzmiller, Herbert Lom, O.W. Fischer, Eleonora Rossi-Drago en Thomas Fritsch.

Een negerslaaf wordt door een goedwillende, maar armlastige plantagehouder verkocht en komt in het bezit van een wrede slavenhandelaar. De slaven komen in opstand, behalve Oom Tom; zijn gezagsgetrouwheid zal hem echter noodlottig worden. De roman van Harriët Beecher Stowe is geen stof voor deze in voormalig Joegoslavië opgenomen Europese co-productie die nog het meeste weg heeft van een 'Sauerkraut-western'. Kitzmiller geeft de titelrol een aandoenlijk vertrouwen en waardigheid. Scenario van Fred Denger. Camerawerk van Heinz Hölscher.

Axel Munthe, der Arzt von San Michele

1962 | Biografie, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1962. Biografie van Rudolf Jugert en Giorgio Capitani. Met o.a. O.W. Fischer, Rosanna Schiaffino, Sonja Ziemann, Valentina Cortese en Maria Mahor.

Een Zweedse plattelandsdokter werkt zich door zijn succes bij de vrouwen op tot een society-arts van Europese faam, die echter de minder bedeelden niet vergeet en ook nog literaire en filosofische talenten ontwikkelt. Hij trekt zich terug in een klooster op Capri en schrijft daar zijn autobiografie. De film is slechts een luxueus uitgevoerde, maar banale doktersroman ondanks dat hij gebaseerd is op feiten. Er zijn incidenteel goede rollen, zoals van Cortese als Eleonora Duse.

Es muß nicht immer Kaviar sein

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. O.W. Fischer, Senta Berger, Eva Bartok, Viktor de Kowa en Jean Richard.

Een bankbediende, die een rokkenjager is en van lekker eten houdt, raakt verstrikt in een spionageweb. Naar de bestseller van Johannes Mario Simmel, de Westduitse Harold Robbins.

Diesmal muß es Kaviar sein

1961 | Komedie

Duitsland​/​​Frankrijk 1961. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. O.W. Fischer, Senta Berger, Jean Richard, Eva Bartok en Werner Peters.

Vervolg op ES MUSS NICHT IMMER KAVIAR SEIN over geheim-agent- tegen-wil-en-dank, die van lekker eten (en de dames) houdt. Naar het boek van de vroegere journalist, nu miljonair-schrijver Johannes Mario Simmel.

Diesmal muss es Kaviar sein

1961 | Komedie

Frankrijk​/​​Duitsland 1961. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. Senta Berger, Eva Bartok, O.W. Fischer en Pai Yueh-o.

Vervolg op ES MUSS NICHT IMMER KAVIAR SEIN over geheim-agent- tegen-wil-en-dank, die van lekker eten (en de dames) houdt. Naar het boek van de vroegere journalist, nu miljonair-schrijver Johannes Mario Simmel.

Das Riesenrad

1961 | Drama, Komedie

Duitsland 1961. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. Maria Schell, O.W. Fischer, Adrienne Gessner, Rudolf Forster en Gusti Wolf.

Een zeer goede bewerking van het toneelstuk Het Hemelbed van Jan de Hartog met deze keer het hoge rad van het Weense Prater als symbool van het wisselende leven.

The captive city

1960 | Komedie

Oostenrijk 1960. Komedie van Georg Marischka. Met o.a. Jackie Lane, Marianne Koch en O.W. Fischer.

Een zeer goede bewerking van het toneelstuk Het Hemelbed van Jan de Hartog met deze keer het hoge rad van het Weense Prater als symbool van het wisselende leven.

Scheidungsgrund: Liebe

1960 | Komedie

Duitsland 1960. Komedie van Cyril Frankel. Met o.a. O.W. Fischer, Dany Robin, Violetta Ferrari, Alice Treff en Ernst Stankovski.

Een rijke cliënte van een advocaat probeert hem aan de haak te slaan, slaagt daar ook in en probeert het huwelijk naar haar hand te zetten. Originaliteit is hier zoek, maar de hoofdrolspelers zijn goed.

Mit Himbeergeist geht alles besser

1960 | Komedie

Oostenrijk 1960. Komedie van Georg Marischka. Met o.a. O.W. Fischer, Marianne Koch, Jackie Lane, Petra Schürmann en Bill Ramsey.

Een oplichter weet zich na de oorlog schitterend buiten schot te houden dankzij zijn relaties met secretaressen van invloedrijke Amerikanen. Futloos in beeld gebracht en matige acteerprestaties. Scenario van Hans Jacoby en Willibald Eser naar een roman van Johannes Mario Simmel. Camerawerk van Friedl Behn- Grund.

Whirlpool

1959 | Romantiek, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Romantiek van Lewis Allen. Met o.a. Juliette Gréco, O.W. Fischer, Muriel Pavlow, William Sylvester en Marius Goring.

Een gevoelloze vrouw is buiten haar schuld betrokken geraakt bij een moord. Ze weet te vluchten op een tankschip dat de Rijn bevaart. Van lieverlee wordt ze verliefd op de kapitein. Weerzinwekkend geheel, dat het midden houdt tussen een thriller en een reclamefilm voor Rijnreizen. Niets aan.

Und das am Montagmorgen

1959 | Komedie

Duitsland 1959. Komedie van Luigi Comencini. Met o.a. O.W. Fischer, Ulla Jacobson, Robert Graf, Vera Tschechowa en Werner Finck.

Aantrekkelijke vrijgezel Alois Kessel (Fischer) is filiaaldirecteur van een bank. Zijn vrije tijd besteedt hij aan het bestuur van een kunstvereniging. Zijn oog valt op de aantrekkelijke Delia Mond (Jacobsson), die semi-arts is en lid van de vereniging. Zij is echter al `bezet`. Op de bewuste maandagmorgen uit de titel besluit Alois zijn bestaan in de tredmolen drastisch te veranderen en voortaan te doen, waar hij zin in heeft. Dit zet alles op zijn kop, zozeer zelf dat ongeruste mensen uit zijn omgeving de politie inschakelen. Men denkt dat Alois de kolder in de kop is geslagen en zenuwarts professor Gross (Finck) moet hem onderzoeken. Hij schakelt zijn assistente Delia in! Het tweetal voelt snel wat voor elkaar, maar nu wordt hun geluk bedreigd door de algemeen directeur van de bank die Alois via hypnose weer aan het werk wil krijgen. Deze flauwe komedie, die een vehikel was voor supersterren Fischer en Jacobsson is hooguit interessant om te zien hoe belachelijk de opvattingen van toen wel waren. Ondanks de regie van de ervaren Comencini was de rolprent bij de première geen succes en raakte hij al snel in het vergeetboek. Fischer en Jacobsson hadden een beter verhaal en een andere film verdiend. Het scenario is van regisseur Comencini, Peter Goldbaum en Franz Höllering naar het blijspel van J.B. Priestley The Scandalous Affairs of Mr. Kettle and Mrs. Moon. Het camerawerk is van Karl Löb.

Peter Voss, der Held des Tages

1959 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1959. Avonturenfilm van Georg Marischka. Met o.a. O.W. Fischer, Walter Giller, Linda Christian, Peter Vogel en Ingmar Zeisberg.

De zoveel belovende filmreeks rondom globetrotter-held Peter Voss (O.W. Fischer) vervalt tot een prul in de tweede aflevering onder pulpregisseur Marischka, ondanks de bekwame rolbezetting. Het uiterst dunne verhaal gaat over een rijke erfgename die verliefd is op een nep-prins, die op haar fortuin uit is; als Voss haar van de uitbuiter afhelpt, wordt ze op hem verliefd. Onbenullig en versleten.

Menschen im Hotel

1959 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1959. Drama van Gottfried Reinhardt. Met o.a. Otto Wilhelm Fischer, Michèle Morgan, Heinz Rühmann, Gert Fröbe en Sonja Ziemann.

Een van de vele verfilmingen van Vicki Baums roman over allerlei figuren die een hotel bevolken. Greta Garbo was in de Hollywoodversie van 1932, GRAND HOTEL, wel wat beter dan Morgan als Grusinskaja. Scenario van Hans Jacoby en Ladislaus Fodor. Camerawerk van Göran Strindberg.

Abschied von den Wolken

1959 | Avonturenfilm

Duitsland 1959. Avonturenfilm van Gottfried Reinhardt. Met o.a. O.W. Fischer, Sonja Zieman, Peter van Eyck, Christian Wolff en Paul Dahlke.

Een verkeersvliegtuig maakt een gedwongen landing op een vliegveld van een grote, dictatoriale eiland-staat (lees: Cuba) om een uitgewezen smokkelaar en een avonturier, Peter van Houten (Hasse) aan boord te nemen. Er ontstaat een schietpartij en de gezagvoerder wordt uitgeschakeld. Van Houten, ongeschoren en ruig, is een ex-piloot die man en muis redt. Zeer ouderwets, voorspelbaar verhaal van Ladislas Fodor met een standaard scenario van Georg Hurdalek en een sterbezetting toen, waarvan het merendeel zijn carrière-hoogtepunt allang gepasseerd had. Zieman is Carla en Van Eyck, Pink Roberti. Camerawerk van Klaus von Rautenfeld. Ook bekend als ANGST IM NACKEN.

Peter Voss, der Millionendieb

1958 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1958. Avonturenfilm van Wolfgang Becker. Met o.a. O.W. Fischer, Walter Giller, Ingrid Andree, Mara Lane en Peter Mosbacher.

Een snelle reis om de wereld achter een gestolen buit diamanten in een groots opgezette avonturen-krimi. Een bankier dreigt failliet te gaan als de onverzekerde kostbaarheden niet op tijd in Duitsland terugkomen. Gefilmd op allerlei lokaties: Genua, Barcelona, Lissabon, Rio de Janeiro, Mexico City, Tokio en HongKong. Gedurfde (thans gedateerde) Hollywood-aanpak 'Made in Germany', maar nog altijd onderhoudend.

Il Bacio del sole

1958 | Drama, Komedie

Duitsland​/​​Italië 1958. Drama van Siro Marcellini. Met o.a. O.W. Fischer, Marisa Merlini, Lorella de Luca, Christian Wolff en Ingrid Stenn.

Een jonge priester sluit zich in 1945 bij Napolitaanse schooiers aan en geeft zich als één van hun uit, om hen terug op het rechte pad te brengen. Hij brengt ze onder in een huis aan de stadsrand en weet uiteindelijk zowel de publieke opinie als de rebelse leider van de bende voor zich te winnen. Deze goedbedoelde film deed bij de première al ouderwets aan, maar heeft enige authentieke trekjes die toch weer worden ondermijnd door zeer weinig Italiaans acteren en het voorkomen van Duitse co-produktie-acteurs.

Der Millionendieb Peter Voss

1958 | Avonturenfilm

Duitsland 1958. Avonturenfilm van Wolfgang Becker. Met o.a. Walter Giller, Ingrid Andree, Ludwig Linkmann, Hans Leibelt en O.W. Fischer.

Een jonge priester sluit zich in 1945 bij Napolitaanse schooiers aan en geeft zich als één van hun uit, om hen terug op het rechte pad te brengen. Hij brengt ze onder in een huis aan de stadsrand en weet uiteindelijk zowel de publieke opinie als de rebelse leider van de bende voor zich te winnen. Deze goedbedoelde film deed bij de première al ouderwets aan, maar heeft enige authentieke trekjes die toch weer worden ondermijnd door zeer weinig Italiaans acteren en het voorkomen van Duitse co-produktie-acteurs.

...Und nichts als die Wahrheit

1958 | Misdaad

Duitsland 1958. Misdaad van Franz Peter Wirth. Met o.a. O.W. Fischer, Marianne Koch, Ingrid Andrée en Friedrich Domin.

Een vrouw van een arts is ongeneeslijk ziek, maar haar man weigert hulp bij haar wens naar euthanasie. Zij weet een middel te bemachtigen en de arts wordt opgepakt wegens moord. Een tamelijk vervelende, gedateerde behandeling van een nu erg actueel geworden onderwerp, eerder in 1938 behandeld in DER FALL DERUGA.

Skandal in Ischl

1957 | Komedie, Drama

Oostenrijk 1957. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. O.W. Fischer, Elisabeth Müller, Ivan Desny, Nina Sandt en Rudolf Forster.

Vreemde komedie die zich van andere melige Oostenrijkse komedies onderscheidt door het feit dat Fischer een dokter speelt die een abortus heeft gepleegd bij een jong meisje. Een vrij gedurfd feit in dit type dijenkletsers. De rest van de intrige klinkt al vertrouwder: het draait om de bewoners van een provincienest die zenuwachtig doen vanwege het bezoek van een heuse aartshertogin.

Herrscher ohne Krone

1957 | Historische film, Romantiek, Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1957. Historische film van Harald Braun. Met o.a. O.W. Fischer, Horst Buchholz, Odile Versois, Elisabeth Flickenschildt en Siegfried Lowitz.

De Duitse arts Johann Friedrich Struensee gaat rond 1768 naar Denemarken, wordt lijfarts van de jonge geesteszieke koning Christiaan VII en neemt vanaf 1770 feitelijk de macht in het land over. Maar zijn verlichte ideeën en zijn verhouding met koningin Caroline Mathilde kosten hem de kop.

El Hakim

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. O.W. Fischer, Nadja Tiller, Charles Régnier, Elisabeth Müller en Harald Manni.

Ongelooflijk exotisch melodrama, zoals dat alleen bij onze oosterburen geproduceerd had kunnen worden, zo vals, zo chauvinistisch en zo kleinburgerlijk. De Arabische arts Ibrahim wordt rijk en beroemd, laat zijn analfabetische vrouwtje Aziza stikken en krijgt longkanker. Aziza wordt beroemd in een Parijse nachtclub als buikdanseres en brengt haar stervende man tenslotte naar huis terug. Naar de bestseller van John Knittel.

Mein Vater, der Schauspieler

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Robert Siodmak. Met o.a. O.W. Fischer, Hilde Krahl, Susanne von Almassy, Erica Beer en Peter Capell.

Een melodrama over een jonge acteur die met een oudere beroemde actrice huwt, waarbij het evenwicht in het gelukkige huwelijk zich verplaatst naar de man, die haar voorbijstreeft. De actrice komt bij een auto-ongeluk om het leven en haar zoontje weet de verloederde vader weer in het zadel te helpen. Vakkundig door Siodmak neergezet, maar beslist een van zijn mindere films.

King In Shadow

1956 |

1956. Harald Braun. Met o.a. O.W. Fischer, Odile Versois en Horst Buchholz.

Een melodrama over een jonge acteur die met een oudere beroemde actrice huwt, waarbij het evenwicht in het gelukkige huwelijk zich verplaatst naar de man, die haar voorbijstreeft. De actrice komt bij een auto-ongeluk om het leven en haar zoontje weet de verloederde vader weer in het zadel te helpen. Vakkundig door Siodmak neergezet, maar beslist een van zijn mindere films.

Napoléon

1955 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Frankrijk 1955. Avonturenfilm van Sacha Guitry. Met o.a. Jean-Pierre Aumont, Pierre Brasseur, Gianna Maria Canale, Jean Chevrier en Danielle Darrieux.

Een film over het leven van Napoleon Bonaparte, met meer aandacht voor zijn liefdes, familie-affaires en politieke intriges dan voor zijn militaire en politieke verrichtingen. (Alle veldslagen zijn houterig geënsceneerd op zichtbaar steeds dezelfde locatie en met dezelfde figuranten.) In de opmerkelijke sterbezetting, die weinig te doen krijgt, speelt Gélin de jonge Bonaparte, terwijl Pellegrin de rol van keizer halverwege overneemt - hoewel de acteurs ongeveer even oud zijn en helemaal níet op elkaar lijken. Guitry zelf speelt Talleyrand. Het scenario is van de regisseur. Het camerawerk is van Pierre Montazel.

Ludwig II: Glanz und Ende eines Königs

1955 | Biografie, Drama, Historische film

Duitsland 1955. Biografie van Helmut Käutner. Met o.a. O.W. Fischer, Ruth Leuwerik, Friedrich Domin, Paul Bildt en Marianne Koch.

Alles in deze biopic van de Beierse koning ziet er pico bello uit, maar een beetje saai is het wel. Vooral in het begin als de vorst lange gesprekken voert tijdens wandelingen in de paleistuin. Maar in de jaren '50 was die statische manier van filmen kennelijk geen bezwaar. Het publiek genoot van de technicolor-kleuren, de kostuums, en de toenmalige filmsterren. Naast titelrolvertolker O.W. Fischer zien we toppers als Ruth Leuwerik als Sissi, Friedrich Domin in de rol van Bismarck en Paul Bildt als componist Wagner. De film werd deels opgenomen op de sprookjeskastelen die Ludwig tijdens zijn leven uit de grond liet stampen.

Bildnis einer Unbekannten

1954 | Romantiek

Duitsland 1954. Romantiek van Helmut Käutner. Met o.a. O.W. Fischer, Ruth Leuwerik, Erich Schwellow, Albrecht Schoenhals en Irene von Meyendorff.

Schilder Keller (Fischer) ziet bij een balletuitvoering een aardig kopje dat hij later als gezicht neerzet op een naaktportret. Op een vernissage herkent iedereen Nicole (Leuwerik), de vrouw van de Franse gezant, wiens carri[KA2]ere hierdoor in gevaar komt. Om haar man te redden zegt Nicole dat ze een affaire had met Keller. Het paar gaat uit elkaar en in Parijs probeert Nicole aan de bak te komen als chansonni[KA2]ere (dat was toen in de mode) en het wordt wat tussen de kunstenaar en het zingende meisje. Het talent van Fischer en Leuwerik is volledig verknoeid in dit flauwe verhaal met een lauw scenario van Hans Jacoby en regisseur Käutner. Het camerawerk is van Werner Krien. Achterhaalde moraal en oubolligheid troef.

Tagebuch einer Verliebten

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Josef von Baky. Met o.a. Maria Schell, O.W. Fischer, Margarete Haagen, Franco Andrey en Ernst Schröder.

De slippertjes en flirtpartijen van haar man hangen Barbara de keel uit. Ze stapt op en komt toevallig een jeugdvriend tegen. Met dit soort onbenullige komedies van het sterduo Schell/Fischer trachtte men het Duitse volk de oorlogs-ellende te laten vergeten ('Reden wir nicht mehr davon'). Scenario van Johannes Mario Simmel en Emil Burri naar de roman Ich an Mich van Dinah Nelken. Camerawerk van Oskar Schnirch.

Ich suche dich

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van O.W. Fischer. Met o.a. O.W. Fischer, Anouk Aimée, Nadja Tiller, Otto Brügemann en Paul Bidt.

Een doktersmelodrama waarin de kijker weinig wordt bespaard: overspelige vrouwen, alcoholisme, machtsmisbruik, generatieconflicten; menselijke misère alom. Hoofdrolspeler Fischer regisseerde zelf en Aimée wekt medelijden in een van haar allereerste rollen.

Eine Liebesgeschichte

1953 | Historische film

Duitsland 1953. Historische film van Rudolf Jugert. Met o.a. Hildegard Knef, Otto Wilhelm Fischer, Karl Ludwig Diehl, Viktor de Kowa en Mathias Wieman.

Na terugkeer uit de VS produceerde Eric Pommer dit soort vervelende kostuumfilms. Een actricetje in de 18e eeuw wil de carrière van een ritmeester niet in de weg staan. Wat zonde van talenten als Knef en Fischer.

Ein Herz spielt falsch

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. O.W. Fischer, Ruth Leuwerik, Carl Wery, Gertrud Kückelmann en Günther Lüders.

Een ouderwets zakdoekendrama over een steenrijke (ongetrouwde) vrouw die te horen krijgt dat ze nog maar een half jaar te leven heeft. Een vroegere schoolvriend die haar nooit een blik gunde, probeert haar nu in te palmen. Goed spel van allen en behoorlijke regie in deze karakterschets over liefde, dood en teleurstellingen. Naar een roman van Hans-Ulrich Horster, bewerkt door Erna Fentsch, door de lens keek Herbert Ashley.

Tausend rote Rosen blühn

1952 | Muziek, Drama

Duitsland 1952. Muziek van Alfred Braun en Axel Braun. Met o.a. Rudolf Prack, O.W. Fischer, Winnie Markus, Otto Gebühr en Margarete Haagen.

Een vrouw tussen twee mannen. Van de ene heeft zij gehouden, maar hij zit voor zijn werk al drie jaar in Mexico en heeft niets van zich laten horen. Ze weet niet dat haar vader al zijn brieven heeft verbrand. Met de andere is zij op verzoek van haar vader getrouwd, en ze heeft een kind van hem. Als haar jeugdliefde als succesvol ingenieur terugkeert, is zij vastbesloten haar gezin te verlaten. Alleen een ongeluk kan haar daarvan weerhouden... Een film die alle elementen van een publiekstrekker uit de jaren 1950-60 bevat: vaderland, hartepijn, smartlappen en de idolen van het witte doek, Prack en Fischer. Scenario van Werner P. Zibaso. Camerawerk van Bruno Stephan.

Ich hab mich so an dich gewöhnt

1952 | Komedie, Familiefilm, Muziek

Duitsland 1952. Komedie van Eduard von Borsody. Met o.a. Inge Egger, O.W. Fischer, Robert Lindner, Adrienne Gessner en Karl Ehmann.

Twee tweelingzusjes, die sprekend op elkaar lijken maar een heel verschillend karakter hebben, wisselen van rol. De een moet de kersverse man, die de ander werd opgedrongen, afschrikken. De ander reist af naar Zwitserland, waar haar baas verrukt is van haar plotseling zo veranderde manieren. Dat iedereen tenslotte de juiste partner vindt is van net zo weinig belang als de hele film. Alleen Egger in haar dubbelrol is het aanzien waard.

Ich hab mich so an dich gewèhnt

1952 |

Oostenrijk 1952. Eduard von Borsody. Met o.a. Robert Lindner, O.W. Fischer en Inge Egger.

Twee tweelingzusjes, die sprekend op elkaar lijken maar een heel verschillend karakter hebben, wisselen van rol. De een moet de kersverse man, die de ander werd opgedrongen, afschrikken. De ander reist af naar Zwitserland, waar haar baas verrukt is van haar plotseling zo veranderde manieren. Dat iedereen tenslotte de juiste partner vindt is van net zo weinig belang als de hele film. Alleen Egger in haar dubbelrol is het aanzien waard.

Heidelberger Romanze

1952 | Romantisch drama

Duitsland 1952. Romantisch drama van Paul Verhoeven. Met o.a. Liselotte Pulver, O.W. Fischer, Hans Leibelt, Gardy Granass en Gunnar Möller.

Een Amerikaanse student wordt verliefd op een Heidelbergs meisje. Gelukkig valt de verloofde van hem op een Duitse student. Redelijk gemaakt stukje romantiek, maar het is niet opzienbarend.

Bis wir uns wiedersehn

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Karl Ludwig Diehl, O.W. Fischer en Maria Schell.

Een Amerikaanse student wordt verliefd op een Heidelbergs meisje. Gelukkig valt de verloofde van hem op een Duitse student. Redelijk gemaakt stukje romantiek, maar het is niet opzienbarend.

Bis wir uns wiedersehen

1952 | Romantiek, Drama

Duitsland 1952. Romantiek van Gustav Ucicky. Met o.a. Maria Schell, O.W. Fischer, Karl Ludwig Diehl, Josef Sieber en Eugen Dumont.

Het weerzien tussen Pamela, een ten dode opgeschreven jonge vrouw, en Paul, de enige man op wie ze ooit verliefd was. Herinneringen komen boven en de twee worden wederom verliefd. Hun liefde wordt echter bemoeilijkt door het feit dat Paul voortvluchtig is. Een smartlap rondom het in de jaren 1950-'60 in Duitsland populaire duo Schell/Fischer. Het dramatische einde zal vooral bij Boeketreeksliefhebbers hoge, en natte ogen gooien. Het scenario is van Eberhard Kleindorff en Johanna Sibelius. Het camerawerk is van Hannes Staudinger en Gunther Anders.

Verträumte Tage

1951 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1951. Drama van Emile E. Reinert. Met o.a. Aglaja Schmid, O.W. Fischer, Axel von Ambesser, Josef Sieber en Margo Lion.

Gedurende een vakantie in de bergen geeft een verveelde vrouw zich aan een veel oudere wetenschapper, een bergbeklimmer. Hij stort echter naar beneden tijdens de tocht van zijn leven, na door de bliksem te zijn getroffen. Hoogdravend melodrama naar de novelle Das Joch van Vicky Baum.

Erzherzog Johanns große Liebe

1950 | Drama

Oostenrijk 1950. Drama van Hanns Schott-Schoebinger. Met o.a. O.W. Fischer, Marte Harell, Franz Pfaudler, Josef Meinrad en Franz Herterich.

Een smartlap van de bovenste plank: een liefdesgeschiedenis in hoge adellijke kringen. Pure pulp en escapisme van het zuiverste water voor toenmalige bioscoopgangers in gewetensnood over hun niet zo lang geleden collectieve gedrag.

Sommerliebe

1942 | Romantiek

Duitsland 1942. Romantiek van Erich Engel. Met o.a. O.W. Fischer, Siegfried Breuer, Winnie Markus, Lotte Lang en Hedwig Bleibtreu.

Een jonge actrice en een jonge baron worden tijdens de zomervakantie verliefd op elkaar. Zij ziet echter tegen een huwelijk op, omdat dat het einde van haar carri[KA2]ere zou betekenen. Romantiek rond de eeuwwisseling in bijpassend kostuum en interieur; veel m[KA1]e[KA1]er valt er niet te beleven. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Der Meineidbauer

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Leopold Mainisch. Met o.a. Eduard Köck, O.W. Fischer, Anna Exl, Ilse Exl en Ernst Auer.

Een boer pleegt meineed om zijn boerderij maar niet kwijt te raken. Een melodramatische Heimatfilm waarvan de Duitsers kennelijk wel pap lusten.

Meine Tochter lebt in Wien

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Elfriede Datzig, Hans Olden, O.W. Fischer en Dorit Kreysler.

De kruidenier Florian Klaghofer zoekt de fabrikant Felix Frisch in Wenen op omdat hij in de veronderstelling verkeert dat zijn dochter met hem getrouwd is. Moser maakt van de `schoonvader` een kostelijke creatie. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Anton der Letzte

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, O.W. Fischer, Elfriede Datzig, Charlotte Ander en Heinz Salfner.

Een graaf kan er pas na veel verwikkelingen mee instemmen dat zijn zoon met een meisje van `gewone komaf` trouwt. Een monumentale rol van Moser als de kamerdienaar Anton om wie alles draait. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938- 1945) Duits geworden was.