Jun Kunimura

1955 Acteur

Jun Kunimura (1955) is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

The Wailing

2016 | Horror, Fantasy, Drama

Zuid-Korea 2016. Horror van Na Hong-jin. Met o.a. Kwak Do Won, Jun Kunimura en Hwang Jung-min.

In afgelegen dorpje in Zuid-Korea steekt verwarde man zijn gezin dood, en even later een verwarde vrouw het hare. Inspecteur Jong-Goo (Do Won Kwak) moet op zoek naar het waarom, en komt al snel uit bij een diep in de bossen wonende zonderling die de buurt alleen als De Japanner (Kunimura) kent. Superieure griezelthriller van Na (regisseur van het al even meesterlijke The Chaser) is een bloederige mix van J-horror, The Exorcist en Evil Dead, die de kijker tot het eind toe laat raden naar wie in de film nou Goed en Kwaad moeten voorstellen.

Like Father, Like Son

2013 | Drama

Japan 2013. Drama van Hirokazu Kore-eda. Met o.a. Masaharu Fukuyama, Machiko Ono, Yôko Maki, Jun Kunimura en Rirî Furankî.

Vier ouders, twee rijke en twee minder rijke, krijgen van een ziekenhuis te horen dat hun twee zonen bij de geboorte verwisseld zijn. Ze staan voor een dilemma: wie beschouwen ze als hun echte zoon en moeten ze de jongetjes ruilen? Dat melodramatische gegeven over de keuze tussen nature en nurture werkt Kore-eda in zijn typisch onderkoelde stijl uit. Like Father, Like Son is een film die je juist met z'n terughoudendheid weet te raken. Zoals in de scène waarin de kleine Keita om zich heen kijkt en het gedrag van z'n vader probeert te begrijpen. Weet hij veel van biologie en bloedbanden.

Scabbard Samurai

2010 | Komedie

Japan 2010. Komedie van Hitoshi Matsumoto. Met o.a. Takaaki Nomi, Sea Kumada, Ryô, Jun Kunimura en Itsuji Itao.

Wonderbaarlijke symbiose van kurkdroge volhouderskomedie en humanistenvertelling met sterk zenboeddhistisch karakter. Zwijgzame Kanjuro Nomi heeft zijn echtgenote in een epidemie verloren en, de krijg moe, het zwaard afgezworen. Desertie uit de samoeraiclan is hoogverraad. Voortvluchtig met kruidje-roer-me-niet-dochtertje Tae, wordt hij opgepakt en tot seppuku - rituele zelfdoding met kortzwaard - veroordeeld. Tenzij hij binnen dertig dagen een depressief prinsje, dat zijn moeder in dezelfde epidemie is verloren, aan het lachen krijgt. Een behoedzaam opgebouwd, geweldig gespeeld, tegelijkertijd hilarisch en ontroerend meesterwerk.

Why Don't You Play in Hell?

2013 | Komedie, Actiefilm

Japan 2013. Komedie van Shion Sono. Met o.a. Jun Kunimura, Fumi Nikaidô en Shin'ichi Tsutsumi.

Groteske ode aan ouderwetse 8mm-films van cineast Shion Sono, een van de vaandeldragers van de moderne Japanse cinema. Hoofdpersonen zijn de leden van filmclub The Fuck Bombers, een bonte verzameling van ongetalenteerde nerds die er al jaren van dromen een heuse speelfilm te mogen maken. Dat lijkt ijdele hoop, totdat een machtige yakuzabaas hen inhuurt voor een ambitieus project. Compleet gestoorde actiekomedie, inclusief weelderige bloedfonteinen en bewust knullige slapstick. Op het filmfestival van Toronto bekroond met de Midnight Madness-publieksprijs.

Outrage

2010 | Misdaad

Japan 2010. Misdaad van Takeshi Kitano. Met o.a. Takeshi Kitano, Ryo Kase, Jun Kunimura en Renji Ishibashi.

Machtspelletjes tussen Japanse gangsters waarbij Kitano een laaggeplaatste gangster speelt die het vuile werk van de hogere bazen moet opknappen

Hana yori mo naho

2006 | Actiefilm

Japan 2006. Actiefilm van Hirokazu Kore-eda. Met o.a. Junichi Okada, Rie Miyazawa, Arata Furuta en Jun Kunimura.

Machtspelletjes tussen Japanse gangsters waarbij Kitano een laaggeplaatste gangster speelt die het vuile werk van de hogere bazen moet opknappen

Dokuritsu shonen gasshoudan

2000 | Familiefilm, Drama

Japan 2000. Familiefilm van Akira Ogata en Akira Ogata. Met o.a. Atsushi Ito, Sora Tôma, Teruyuki Kagawa, Ryoko Takizawa en Ken Mitsuishi.

In het Noorden van Japan wordt de 15-jarige Michio (Ito) wees als zijn vader (Kunimura) sterft. Hij bezat een fotostudio. Over diens laatste woorden `Waarom dit allemaal nodig was`, denkt Michio nog lang na zonder te begrijpen dat het om het `bestaan` ging. Zijn oom (Mitsuishi) stuurt hem naar een katholiek internaat voor jongens. Het is een koorschool, waar de paters hetzelfde niveau als de [KL]Wiener S[KA3]angerknaben[KLE] willen bereiken. Michio, die net begint te puberen, stottert, maar Yasuo (T[KA4]oma), de sopraanstem van het koor, ontfermt zich over hem en haalt hem over om mee te zingen. Ze bereiden zich voor op het landelijk concours dat ze graag zouden willen winnen. Het zijn turbulente tijden in Japan - de jaren 1970 die gekenmerkt worden door bomaanslagen. Deze gebeurtenissen gaan ook op de school niet ongemerkt voorbij ondanks de strenge discipline. Yasuo raakt begaan met de revolutionaire idee[KA3]en als hij terugkomt van verlof. De rollen zijn dan omgekeerd tussen hem en Michio. Ondertussen heeft Seino (Kagawa), de dirigent van het koor, in het geheim onderdak verleend aan Satomi (Takizawa). Zij wordt gezocht door de politie wegens het leggen van bommen op politiebureaus, waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Op een gegeven moment wordt de grond te heet onder de voeten van Seino en hij smijt Satomi de deur uit, waarop zij zich ten overstaan van de jongens opblaast. Het regiedebuut van Ogata, is een mooie, maar complexe film, ingewikkelder dan bovenstaande samenvatting aangeeft. Ondanks de homo-erotische elementen die de kijker zou vermoeden tussen Michio en Yasuo, blijkt Michio pas echt te ontwaken als hij geprikkeld raakt door het jonge vrouwelijke schoon van het meisjeskoor. Tegelijkertijd loopt in het subplot de geschiedenis van de maatschappelijke revolutie, die met nodeloos geweld gepaard gaat; dit alles vermengd met de vraag over de zin van het bestaan, vooral als de jongens zich realiseren dat hun stem slechts voor korte tijd als sopraan zal klinken. De rollen zijn prachtig, maar de film is veel te lang, waardoor kijker in het laatste half uur de aandacht verliest. Het scenario is van Kenji Aoki. Het camerawerk is van Masami Inomoto.

Moe no Suzaku

1997 | Drama

Japan 1997. Drama van Naomi Kawase. Met o.a. Jun Kunimura, Sachiko Izumi, Kotaro Shibata, Yasuyo Kamimura en Yasuyo Tahara.

i

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jun Kunimura op televisie komt.

Reageer