George Rowe

Regisseur, Acteur

George Rowe is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Enemy

1989 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten/Filipijnen 1989. Oorlogsfilm van George Rowe. Met o.a. Peter Fonda, Tia Carrere, Jim Mitchum, Mako en Ted Markland.

Een Amerikaanse commando en een knappe Chinese spionne werken samen om te overleven op het slagveld tijdens de Vietnam-oorlog. Zelfs tijdens de slachtingen is deze film saai en niet overtuigend. Scenario van Anthony Gentile, John Gentile, Chosei Funahara, Peter Fonda en regisseur Rowe. Ook bekend als FATAL MISSION.

Aquasex

1969 | Avonturenfilm, Horror

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van John Lamb. Met o.a. Timothy Carey, Gaby Martone, George Rowe en José Gonzales.

Een bioloog van de marine is op zoek naar geheimzinnige schepsels die zeemeerminnen blijken te zijn. Ook is er een schurk die achter parels aanzit en een zeemeermin doodt.

Laurel & Hardy: Two Tars

1928 | Komedie, Zwijgende film, Experimenteel

Verenigde Staten 1928. Komedie van James Parrott. Met o.a. Stan Laurel, Oliver Hardy, Thelma Hill, Ruby Blane en Charlie Hall.

Zeebonken Stan en Ollie genieten van een vrije dag op vaste grond. In de stad huren ze een auto en pikken twee leuke meiden (Hill en Blaine) op. Nadat ze de dag op het platteland doorgebracht hebben keren ze terug naar hun basis, maar komen onderweg terecht in een file, veroorzaakt door wegarbeiders. Vanzelfsprekend zal er iemand hun auto raken, waarna de vernietigende humor geen grenzen meer kent. Zeer plezierige gag- na-gag-film waarin de jongens zich naar hartelust kunnen uitleven. Het spreekt vanzelf dat op het einde de weg meer op een autokerkhof dan op een snelweg zal lijken. De film zit vol krankzinnige invallen en wordt bevolkt door een leger aan vaste medespelers van het duo. Leo McCarey schreef het scenario en superviseerde de film. H. M. Walker bedacht de tussentitels. Fotografie is van George Stevens.

Laurel & Hardy: Smithy

1924 | Komedie

Verenigde Staten 1924. Komedie van George Jeske. Met o.a. Stan Laurel, James Finlayson, George Rowe en Landers Stevens.

Door een tekort aan bonen worden de recruten uit het leger ontslagen. Iedereen moet aantreden, maar zoals gewoonlijk ontbreekt er nog een: soldaat Smith (Laurel). De sergeant (Finlayson) haalt hem hardhandig uit bed. Eens hij zijn ontslagpapieren in handen heeft is Smith echter werkloos. Dank zij de baas van een bouwfirma, die een ex-soldaat wil helpen, kan hij aan de slag op een werf. Al gauw blijkt echter dat de sergeant hier ook werkt en dat kan niet goed aflopen. Maar dan krijgt Smith, per vergissing, een brief in handen die hem de leiding geeft over de constructie. Typische afbraakhumor die later het kenmerk zou worden van het team Laurel en Hardy, maar hier gebracht in een onvervalste Keaton-imitatie. Finlayson is weer groots als Stans kortaangebonden partner. Laurel schreef het gagrijke scenario samen met Hal Roach.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer George Rowe op televisie komt.

Reageer