Bertalan Solti

Acteur

Bertalan Solti is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Magyar rapszodia

1979 | Historische film, Drama

Hongarije 1979. Historische film van Miklós Jancsó. Met o.a. György Cserhalmi, Lajos Balázsovits, Gábor Koncz, Bertalan Solti en Udo Kier.

Deze film is het eerste deel van een geplande trilogie over de Hongaarse geschiedenis van de eerste helft van deze eeuw. Alleen de eerste twee delen zijn uiteindelijk tot stand gekomen en volgen de loopbaan van Istv[KA1]an Zsadanyi wiens persoon is gebaseerd op Endre Bajcsy-Zsilinksky, een Hongaarse politicus (1886-1944). Dit deel schetst de aristocratische en reactionaire achtergrond van István, waarbij hijzelf wordt gekenmerkt door een afwisseling van bruutheid en menselijkheid. Samen met ALLEGRO BARBARO is deze film een prachtig verbeeld stukje Hongaarse geschiedenis.

Allegro barbaro

1979 | Historische film, Drama

Hongarije 1979. Historische film van Miklós Jancsó. Met o.a. György Cserhalmi, Lajos Balázsovits, Gabór Koncz, Bertalan Solti en Udo Kier.

Het tweede en laatste deel van een als trilogie geplande verfilming van een stuk Hongaarse geschiedenis van de eerste helft van deze eeuw. De hoofdpersoon Istv[KA1]an Zsadanyi trouwt met een communistische boerendochter (zijn eigen petekind) en werpt zich op als beschermer van de boeren tegen de machthebbers en de nazi's. Dit wordt hem niet in dank afgenomen omdat hij zelf voortkomt uit de klasse der grootgrondbezitters en parlementariër is. Het geheel is in beeld gebracht middels zeer opmerkelijk camerawerk. Deel I is: MAGYAR RAPSZODIA.

A Kedves somszed

1978 | Komedie

Hongarije 1978. Komedie van Zsolt Kezdi-Kovacs. Met o.a. László Szabó, Margit Dayka, Agi Margittay, Guönguyi Vigh en Bertalan Solti.

Een nogal autoritaire, maar niet echt onsympathieke dertiger neemt na zijn scheiding z'n intrek bij zijn bejaarde vader. Hij laat de man opnemen in een tehuis, en begint dan langzaam maar zeker alle touwtjes naar zich toe te halen en zich op te werpen als woordvoerder van alle huurders van het appartementsgebouw. Een bitterzoete, gevoelige satire.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bertalan Solti op televisie komt.

Reageer